Bug στο Facebook κάνει unblock τους χρήστες που έχουμε αποκλείσει

bug facebook unblock χρήστες αποκλεισμένοι, Bug στο Facebook κάνει unblock τους χρήστες που έχουμε αποκλείσει

Σε πολλούς χρήστες έχει τύχει να αποκλείσουν κάποιους που έχουν συνδεθεί με αίτημα φιλίας στο Facebook για διάφορους λόγους. Το θέμα της ιδιωτικότητας έρχεται να επηρεάσει bug το οποίο ξεμπλοκάρει χρήστες που έχουν γίνει block, χωρίς καμία πλευρά να το γνωρίζει.

Το Facebook αποκάλυψε την ύπαρξη ενός bug το οποίο επηρέασε την ιδιωτικότητα 800.000 χρηστών μιας και έγιναν unblock χρήστες οι οποίοι είχαν αποκλειστεί στο Facebook και το Messenger, χωρίς να το γνωρίζει κανένας από τις δύο πλευρές. Πιο συγκεκριμένα, το 83% των χρηστών που επηρεάστηκαν από το bug είχαν έναν χρήστη ο οποίος έγινε unblock, με το υπόλοιπο 17% των χρηστών να έχουν μεγαλύτερο αριθμό επαφών που έγιναν unblock.

Οι unblocked χρήστες δε μπορούσαν να δουν κάθε τι που είχαν μοιραστεί δημόσια αυτοί που τους έκαναν block, δεν αποκαταστάθηκε καμία σύνδεση μεταξύ των επαφών που είχαν αποκοπεί αλλά μπορούσαν να επικοινωνήσουν με αυτούς που τους είχαν κάνει block, χωρίς αυτοί όμως να το γνωρίζουν.

Το bug δημιούργησε πρόβλημα για οκτώ μέρες, μεταξύ 29 Μαΐου και 5 Ιουνίου, και την κατάσταση με τους blocked χρήστες να έχει επανέλθει μιας και έχουν μπλοκαριστεί και πάλι. Το Facebook σε δηλώσεις στο Twitter αναφέρει πως τα δεδομένα των χρηστών είναι αποθηκευμένα σε ζεύγη τα οποία ονομάζονται “associations”. Το bug κατάφερε να διαγράψει αυτές τις “ενώσεις” όπως τις αναφέρει το Facebook, με συνέπεια να χαθεί το μπλοκάρισμα των χρηστών σε Facebook και Messenger.

bug facebook unblock χρήστες αποκλεισμένοι, Bug στο Facebook κάνει unblock τους χρήστες που έχουμε αποκλείσει

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.