Celebgate: Αντιμέτωπος με 5 χρόνια φυλάκιση ο χάκερ των celebrities

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ξέσπασε το τεράστιο σκάνδαλο με τις διαρροές δεκάδων γυμνών φωτογραφιών από celebrities, μεταξύ των οποίων ήταν Jennifer Lawrence, Rihanna, Kate Upton, Selena Gomez, Kim Kardashian, Avril Lavigne, και Ariana Grande.

Οι φωτογραφίες προήλθαν από τους iCloud λογαριασμούς των celebrities και το σκάνδαλο έγινε γνωστό ως «The Fappening». Η Apple δέχτηκε έντονη κριτική, αλλά η ίδια ισχυριζόταν ότι δεν υπήρχε κανένα κενό ασφαλείας κάτι που φάνηκε και αργότερα.

Οι χάκερς χρησιμοποιούσαν phishing scheme από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2014 για να πάρουν τα usernames και τους κωδικούς των διασήμων.

Ένας από τους χάκερς, ο 28χρονος Edward Majerczyk βρίσκεται αντιμέτωπος με έως και 5 χρόνια φυλάκιση. Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του για παράνομη πρόσβαση σε 300 λογαριασμούς Gmail/iCloud. Όσο για την διαρροή, αυτή θεωρείται ότι δεν έγινε από τον ίδιο, αλλά από άλλα μέλη της ομάδας.

icloud hacker, Celebgate: Αντιμέτωπος με 5 χρόνια φυλάκιση ο χάκερ των celebrities

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΛΛ

Λίγο είναι…. Έκανε κλεψιμο δεδομένων, παραβιασε απόρρητο, χρησιμοποίησε παρανομους τρόπους και φυσικά δε ξέρουμε αν αποπειραθηκε να εκβιασει άτομα. Ίσως όλοι να καταλάβουμε η κλοπή δεδομένων είναι σοβαρή παράνομη πράξη και άτομα με υψηλές δυνατότητες στους υπολογιστές καλό είναι να μην χαραμιζονται στην παρανομία.

Κώστας Ζ.

@ΛΛ, η πρόταση με το τελευταίο σου και ειναι πολυ σωστη…κανεις δεν το σκέφτεται αραγε; Ή απλώς δεν θέλουν;

Anakin

Καλό μας έκανε ο τύπος πάντως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iCloud iPhone

My Photo Stream: Η Apple το κλείνει στις 26 Ιουλίου

Η Apple ανακοίνωσε ότι κλείνει την παλαιότερη υπηρεσία My Photo Stream στις 26 Ιουλίου και ενθαρρύνει όλους να μεταβούν στο iCloud Photos.

Software iCloud iPhone WhatsApp

WhatsApp: Επιτρέπει τη μεταφορά συνομιλιών από iPhone σε iPhone χωρίς χρήση iCloud

Το WhatsApp θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να μεταφέρουν το ιστορικό συνομιλιών τους σε άλλο iPhone χωρίς να χρησιμοποιούν το iCloud.

Smartphones featured iCloud iPhone

Χρήστες iPhone παραπονιούνται για προβλήματα με το iCloud μετά την ενημέρωση iOS 16.3

Το iOS 16.3 φαίνεται να επηρεάζει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας iCloud για ορισμένα άτομα που έχουν κάνει αναβάθμιση στο νέο λογισμικό, βάσει καταγγελιών στις κοινότητες υποστήριξης της Apple.

Internet Apple iCloud

Apple: Καταργεί τα σχέδια για σάρωση φωτογραφιών iCloud για υλικό κακοποίησης παιδιών

H Apple βάζει τέλος και επίσημα σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις της, ένα σχέδιο για σάρωση εικόνων iCloud για ενδείξεις υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (ή CSAM).