CERN: Οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι για “επικοινωνία” με παράλληλα σύμπαντα σύντομα

cern collider

Οι επιστήμονες που εργάζονται στο μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο του πλανήτη, το CERN, είναι αισιόδοξοι πως σύντομα θα καταφέρουν να πετύχουν μια επαναστατική ανακάλυψη που θα αποτελέσει βάση για πολλές θεωρίες της αστροφυσικής.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ετοιμάζονται να θέσουν τον LHC (Large Hadron Collider – κεντρικό σύστημα του CERN) σε πλήρη ενεργειακή ισχύ, ώστε να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια μαύρη τρύπα – μινιατούρα. Αν το καταφέρουν, τότε θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα της ιστορίας. Η μικροσκοπική μαύρη τρύπα ενδέχεται, σύμφωνα με τις θεωρίες των υπεύθυνων του πειράματος, να είναι σε θέση να “μεταφέρει” βαρύτητα από το δικό μας σύμπαν σε ένα άλλο. Αυτό θα δώσει στους αστροφυσικούς την δυνατότητα να παρατηρήσουν και να μελετήσουν ένα φαινόμενο που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να καταγράψουν.

cern collider

Σύμφωνα με τον Mir Faizal, ένα εκ των κεντρικών προσώπων πίσω από το… project, ο σκοπός το πειράματος δεν είναι να αποδειχθεί η ύπαρξη των παράλληλων συμπάντων, με την έννοια που νομίζει ο κόσμος σήμερα. Αντίθετα, για εκείνον και την ομάδα του σημαίνει την ανακάλυψη νέων συμπάντων σε άλλες διαστάσεις. Ο ίδιος σημειώνει πως, εφόσον η βαρύτητα στο σύμπαν μας περνάει σε άλλες διαστάσεις μέσω διαφόρων φαινομένων, μάλλον θα πρέπει να το κάνει και κατά την δημιουργία της ελεγχόμενης μικρής μαύρης τρύπας μέσα στο LHC.

Φυσικά, όλα αυτά είναι δυσνόητα για τους περισσότερους από εμάς που δεν έχουμε σχέση με τον συγκεκριμένο επιστημονικό κλάδο, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πείραμα. Αν πετύχει, θα συμβάλει στην απόδειξη πολλών θεωριών. Όσον αφορά την ενέργεια που θα χρειαστεί το μηχάνημα – τέρας για να προσομοιώσει το φαινόμενο, εκείνη θα κυμανθεί στα 9.5 με 11.9 TeV (1 TeV ισούται με 1 τρισεκατομμύριο electro Volts). Ελπίζουμε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουμε τα αποτελέσματα του πειράματος που παρά την πολυπλοκότητα και το επίπεδο των γνώσεων που απαιτείται για να κατανοηθεί, εξακολουθεί να κινεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Έρευνα μηδέν… φαντασία στο άπειρο….

Beholder

Καταρχήν ο τίτλος δεν βγάζει νόημα, φτιαχτε τον. Επίσης, απόδειξη δεν θα μπορέσει να υπάρξει, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει feedback από το παράλληλο σύμπαν, και ας μου εξηγήσει κάποιος πως θα γίνει αυτό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Pornhub

Pornhub: Κατηγορείται για ανέβασμα βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Αγωγή που έγινε από 30 γυναίκες προς το Pornhub το κατηγορεί ότι έχει ανεβάσει βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Internet Bitcoin China

H Κίνα διώχνει τους κυνηγούς του Bitcoin θησαυρού από τα εδάφη της

Περισσότεροι από τους μισούς κυνηγούς Bitcoin είναι εγκατεστημένοι στην Κίνα, αλλά το Πεκίνο θέλει η κατάσταση αυτή να αλλάξει.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Apple, Elon Musk, Jeff Bezos, DJI, Electronic Arts [S01E39 – 17/06/2021]

Σε αυτή την εκομπή συζητάμε για το πόσο θα κοστίσει το διαστημικό ταξίδι της Blue Origin, τη NASA, την Apple, τα αντίμετρα για σμήνη drones που ετοιμάζει ο αμερικανικός στρατός, τον Elon Musk κ.α.

Internet USA

Προβλήματα με ιστοσελίδες αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ εμφανίζουν προβλήματα με την λειτουργία των ιστοσελίδων τους τις τελευταίες ώρες.