Χ: Ο Elon Musk θέλει η Apple να χαμηλώσει τον φόρο στο App Store

Elon Musk, Χ: Ο Elon Musk θέλει η Apple να χαμηλώσει τον φόρο στο App Store

Ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος του Χ, δήλωσε πως θα μιλήσει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, Tim Cook, προκειμένου να χαμηλώσουν οι χρεώσεις στο App Store για δημιουργούς που κερδίζουν χρήματα μέσω συνδρομών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια ανάρτηση για την υποστήριξη δημιουργών, ο Musk είπε ότι σκοπεύει να ζητήσει από την Apple να εισπράξει το 30 τοις εκατό της αμοιβής δημιουργού που κρατά το X αντί για το 30 τοις εκατό της συνολικής αμοιβής που κερδίζει o δημιουργός.

Σύμφωνα με τον Musk, το Χ δεν σκοπεύει να εισπράξει καμία αμοιβή από δημιουργούς που κερδίζουν κάτω από 100.000 δολάρια. Μετά το όριο των 100.000 $, το Χ θα συγκεντρώνει το 10 τοις εκατό των κερδών ενός δημιουργού, αν και οι πρώτοι 12 μήνες θα είναι δωρεάν για όλους τους δημιουργούς. Εάν η Apple συμφωνήσει με την πρόταση του Musk, τότε θα δικαιούται το 30% από το 10% που παίρνει το Χ από δημιουργούς που κερδίζουν περισσότερα από 100.000.

Η Apple εισπράττει τέλη αγοράς εντός εφαρμογής από αγορές συνδρομής που πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής Χ σε συσκευές iOS. Η Apple κερδίζει 30 τοις εκατό για τον πρώτο χρόνο μιας συνδρομής και 15 τοις εκατό για κάθε επόμενο έτος. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις αγορές στο App Store και η εταιρεία του Κουπερτίνο δεν είναι γνωστή για τις εξαιρέσεις στους κανόνες της.

Αξίζει να θυμίσουμε πως και το Facebook διαμαρτυρήθηκε για το τέλος που εισπράττει η Apple από την επιλογή συνδρομής στο Facebook για τους δημιουργούς αλλά το Κουπερτίνο δεν άλλαξε την πολιτική του. Έτσι, το Facebook ενθαρρύνει τους ανθρώπους να υποστηρίζουν τους δημιουργούς με την εγγραφή τους στον Web και όχι σε μια φορητή συσκευή, μια μέθοδος που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Musk για να περιορίσει τις χρεώσεις που λαμβάνει η Apple.

Ο Musk έχει επικρίνει στο παρελθόν τις χρεώσεις της Apple στο App Store, χαρακτηρίζοντας τo μερίδιο που εισπράττει η Apple “σίγουρα όχι εντάξει” και παρομοιάζοντάς το με “φόρο 30% στο διαδίκτυο”.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro – Τεστ πτώσης: Είναι το τιτάνιο πιο ισχυρό;

Τα πρώτα τεστ πτώσης του iPhone 15 Pro είναι διαθέσιμα στο Youtube και αποκαλύπτουν πολλά για την ολοκαίνουργια συσκευή.

Smartphones Elon Musk Twitter

Το X κλείνει το Circles

Το X σχεδιάζει να κλείσει το Circles, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αναρτήσεις με μια περιορισμένη ομάδα ατόμων.

Smartphones Apple iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro: Οι δαχτυλιές μπορούν να «αλλάξουν προσωρινά το χρώμα» του πλαισίου τιτανίου

H Apple αναφέρει ότι δαχτυλιές ενδέχεται να «αλλάξουν προσωρινά το χρώμα» του πλαισίου από τιτάνιο στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 15 Pro: Βίντεο αποσυναρμολόγησης αποκαλύπτει τα πάντα

Το γνωστό κανάλι του Youtube PBKreviews κατάφερε να πάρει στα χέρια του ένα iPhone 15 Pro και το αποσυναρμολόγησε σε βίντεο.