Χάκαραν την EasyJet και έκλεψαν πληροφορίες 9 εκατ. πελατών της

EasyJet, Χάκαραν την EasyJet και έκλεψαν πληροφορίες 9 εκατ. πελατών της

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet. Η βρετανική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα διαδικτυακής επίθεσης που αποκάλυψε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα στοιχεία ταξιδιού περίπου 9 εκατομμυρίων πελατών της. Επίσης από αυτούς τους πελάτες, 2.208 διέρρευσαν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας από αυτό που η εταιρεία περιγράφει ως μια εξαιρετικά εξελιγμένη επίθεση.

Η EasyJet είπε ότι έχει ήδη αποκλείσει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση που επέτρεψε την παραβίαση δεδομένων και έχει επικοινωνήσει με πελάτες που υπεκλάπησαν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας. Παρόλο που η EasyJet λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία έχει χρησιμοποιηθεί, πρόσθεσε ότι θα επικοινωνήσει και με τους 9 εκατομμύρια πελάτες που έχουν πληγεί από την παραβίαση έως τις 26 Μαΐου.

Εκτός από τους πελάτες που έχουν κλαπεί τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας, ο κίνδυνος για τους περισσότερους από τους 9 εκατομμύρια πελάτες να επηρεαστούν θα είναι προσπάθειες phishing. Οι εγκληματίες θα γνωρίζουν εάν ένα άτομο ήταν πελάτης της EasyJet και θα μπορούσε να μιμηθεί τα email της εταιρείας ως μέρος μιας απάτης. Η εταιρεία είπε ότι συμβουλεύει τους πελάτες να είναι προσεκτικοί σχετικά με τυχόν ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την EasyJet ή την EasyJet Holidays.

Η easyjet, η οποία έχει καθηλώσει τα περισσότερα αεροσκάφη της εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19 και εμπλέκεται σε μια μακροχρόνια αντιδικία με τον ιδρυτή της και μεγαλύτερο μέτοχο, προστίθεται στην λίστα με τις αεροπορικές που έχουν δεχθεί επίθεση από hackers. Η British Airways είχε πέσει θύμα το 2018 υποκλοπής των στοιχείων πιστωτικών καρτών εκατοντάδων χιλιάδων πελατών της, ενώ και η Cathay Pacific είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.