Χειραγώγηση του κοινού με κυβερνοστρατούς καταγγέλλει πρώην πράκτορας

Wang Liqiang, Χειραγώγηση του κοινού με κυβερνοστρατούς καταγγέλλει πρώην πράκτορας

Ένας υποτιθέμενος πράκτορας της κινεζικής υπηρεσίας πληροφοριών αναζητά άσυλο στην Αυστραλία. Μάλιστα, ο πράκτορας ισχυρίζεται ότι υπάρχει εκτεταμένη παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της Αυστραλίας, της Ταϊβάν, και άλλων χωρών. Ισχυρίζεται επίσης ότι διεξήγαγε μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εναντίον των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας του Χονγκ Κονγκ.

Τι αποκαλύπτει ο φερόμενος πράκτορας

Το The Great Hack του Netflix αναλύει τη δράση της Cambridge Analytica και κάνει ξεκάθαρο ότι πολλές κυβερνήσεις χωρών έχουν χτιστεί πάνω στην επεξεργασία δεδομένων και τη χειραγώγηση του κοινού. Φαίνεται λοιπόν ότι όσα αναφέρει το συγκεκριμένο φιλμ είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Ο Wang “William” Liqiang, όπως ονομάζεται ο φερόμενος πράκτορας, δήλωσε στο αυστραλιανό περιοδικό “The Age” ότι κατά τη διάρκεια μιας αποστολής που είχε ως στόχο να χειραγωγήσει τις προεδρικές εκλογές του 2020 στην Ταϊβάν, αποφάσισε να προβεί στην παραβίαση των κινέζικων δικτύων.

Ο Wang Liqiang εξήγησε λεπτομερώς την εσωτερική δράση μιας εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ εταιρείας με την επωνυμία China Innovation Investment Limited. Την εν λόγω εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ως μέτωπο για να διεισδύσει σε διάφορα πανεπιστήμια, πολιτικές ομάδες και εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Όλα αυτά θυμίζουν ιδιαίτερα τον τρόπο δράσης της Cambridge Analytica, και αυτό εγείρει ερωτήματα για το πόσες αντίστοιχες εταιρείες υπάρχουν εκεί έξω.

Όπως ισχυρίζεται ο Wang Liqiang, ο ίδιος είχε εμπλακεί στη διαβόητη απαγωγή του Lee Bo και άλλων βιβλιοπωλών στο Χονγκ Κονγκ, η εξαφάνιση των οποίων προκάλεσε εκτεταμένες διαμαρτυρίες.

Λέει επίσης ότι βοήθησε στη διαχείριση ενός κυβερνοστρατού που επιτέθηκε και παρενόχλησε τους διαδηλωτές για την ανεξαρτησία του Χονγκ Κονγκ. Επιπλέον, αναφέρει ότι αναμείχθηκε σε δράσεις που επηρέασαν τις εκλογές του 2020 στην Ταϊβάν.

Οι δράσεις εναντίον της Αυστραλίας και άλλων χωρών αποτελούν υπαινιγμούς του Wand, και τουλάχιστον στα όσα έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα δεν αναφέρονται λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή ο φερόμενος ως πράκτορας βρίσκεται σε μια μη ανακοινωθείσα τοποθεσία στο Σίδνεϊ εν αναμονή της επίσημης προστασίας του από την αυστραλιανή κυβέρνηση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.