Κινέζοι φοιτητές ξεκινούν 200 ημερών προσομοίωση του να ζεις σε άλλο πλανήτη

Για να επιβιώσει η ανθρωπότητα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι αναγκαία η μετοίκηση σε άλλο πλανήτη και μάλιστα άμεσα. Ο Elon Musk έχει κάνει ήδη γνωστό το φιλόδοξο σχέδιό του για την αποστολή του ανθρώπου στον Άρη.

china space simulaion, Κινέζοι φοιτητές ξεκινούν 200 ημερών προσομοίωση του να ζεις σε άλλο πλανήτη

Μέχρι όμως να φτάσει η μέρα που θα σταλούν οι πρώτοι άνθρωποι για να ζήσουν σε άλλο πλανήτη, Κινέζοι φοιτητές ξεκινούν ένα πρόγραμμα 200 ημερών, όπου καλούνται να επιβιώσουν σε συνθήκες σαν να ήταν σε άλλο πλανήτη.

Τέσσερις φοιτητές από το Πεκίνο θα λάβουν μέρος στο πείραμα, όπου γίνεται προσομοίωση των συνθηκών σε πλανήτες όπως ο Άρης ή η Σελήνη. Το πείραμα ονομάζεται Lunar Palance 365.

china space simulaion, Κινέζοι φοιτητές ξεκινούν 200 ημερών προσομοίωση του να ζεις σε άλλο πλανήτη

Οι φοιτητές πρόκειται να περιοριστούν σε έναν μικρό χώρο για 200 μέρες, θα έχουν μόνο τους πόρους που πιθανότατα θα είχαν αν βρίσκονταν πράγματι στον Άρη ή τη Σελήνη. Θα πρέπει να παράγουν οξυγόνο από τα φυτά, να ανακυκλώνουν τα ούρα τους για να έχουν πόσιμο νερό και να ζήσουν με πολύ περιορισμένες προμήθειες.

china space simulaion, Κινέζοι φοιτητές ξεκινούν 200 ημερών προσομοίωση του να ζεις σε άλλο πλανήτη

Πέρα από την κάλυψη των φυσικών αναγκών, οι οποίες θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν υπό τέτοιες συνθήκες, το πείραμα αποτελεί και μια πρόκληση από ψυχολογικής άποψης. Οι φοιτητές θα πραγματοποιούν καθημερινά διάφορες δραστηριότητες, έτσι ώστε να παραμένουν ενεργοί και προσηλωμένοι στο πείραμα καθ’όλη τη διάρκειά του.

Θα παρακολουθείται επίσης πόσο μπορούν να αντέξουν χωρίς ηλιακό φως και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

Τέλος, συμμετέχοντας στο πείραμα των 200 ημερών, καλούνται να αποκοπούν από την οικογένεια, τους φίλους και την κανονική τους ζωή.

china space simulaion, Κινέζοι φοιτητές ξεκινούν 200 ημερών προσομοίωση του να ζεις σε άλλο πλανήτη

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Δεν πάνε καλά η ανθρωπότητα μια χαρά επιβιώνει και εδώ άστο που σαν τη γη δεν θα υπάρξει άλλος πλανήτης τουλάχιστον στο ηλιακό μας σύστημα

Tasos Spanos

Άντε να φεύγουν σιγά σιγά οι σαβούρες από δω να μείνουμε αυτοί μόνο που αξίζουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet AI

Claude 3: Η Anthropic λέει ότι το νέο της ΑΙ chatbot ξεπερνά το GPT-4

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζουν τα ΑΙ chatbots τους και ανταγωνίζονται για το ποιο είναι το πιο ισχυρό μοντέλο.