Η Κίνα ετοιμάζει το πρώτο δίκτυο κβαντικών τηλεπικοινωνιών

Η Κίνα θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει σε πραγματικές συνθήκες, κβαντικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών, με το δίκτυο να είναι έτοιμο σε αρκετές πόλεις, ενώ κατασκευάζει και ένα δίκτυο 1000 χιλιομέτρων για την συνδέση του Πεκίνο με την Σανγκάη.

H κβαντική επικοινωνία βασίζεται στις αρχές της κβαντικής φυσικής και προσφέρει ένα νέο τρόπο διαχείρισης πληροφοριών ως προς την κρυπτογράφηση και την μετάδοση τους (ταχύτητα) αλλά και την λεπτομερή διαχείριση των φωτονίων, ατόμων και άλλων μικροσκοπικών σωματιδίων.

Μέχρι σήμερα, οι ασφαλείς επικοινωνίες βασίζονται σε περίπλοκους αλγορίθμους οι οποίοι όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την αύξηση της υπολογιστικής δύναμης, θα είναι σύντομα ευάλωτοι στις επιθέσεις. Χρησιμοποιώντας ένα κβαντικό δίκτυο, η ασφάλεια των δεδομένων είναι μεγαλύτερη απο ποτέ και θεωρητικά αδιαπέραστη, καθώς ένα quantum photon δεν μπορεί να διασπαστεί ή να αντιγραφεί καθιστώντας έτσι την οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής αδύνατη.

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα της Κίνας για την λειτουργία αυτών των δικτύων, είναι η δημιουργία του πρώτου κβαντικού δορυφόρου, που αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούλιο, και θα είναι ο πρώτος δορυφόρος επικοινωνιών τέτοιου τύπου στην ιστορία.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής κβαντικής φυσικής Pan Jianwei που ευθύνεται για το εγχείρημα αυτό, “μέσα στην επόμενη δεκαετία θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό κβαντικό υπολογιστή ή ένα κβαντικό εξομοιωτή ο οποίος θα είναι 1 δισεκατομμύριο φορές γρηγορότερος απο τους συμβατικούς υπολογιστές”.

Κίνα κβαντικό δίκτυο τηλεπικοινωνιών, Η Κίνα ετοιμάζει το πρώτο δίκτυο κβαντικών τηλεπικοινωνιών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Όλοι οι οικονομολόγοι σπεύδουν να μιλήσουν για το φτιάσκο της Κίνας που σταμάτησε να έχει ανάπτυξη όπως των προηγούμενων ετών. Αντιθέτως, η Κίνα αγοράζει ενέργεια (εταιρίες ηλεκτρισμού) και κάνει διάφορες επενδύσεις στην Ευρώπη (όσο η τελευταία ιδιωτικόποιεί και ξεπουλάει στο όνομα της λιτότητας).

Επιπλέον εξαγοράζει εταιρίες όπως η Sygenta και γίνεται πιο ανταγωνιστική στον τομέα της παραγωγής συνθετικών λιπασμάτων και γενετικώς τροποποιημένων καλλιεργιών ενώ κατακλύζει την αγορά με κινέζικα προϊόντα τεχνολογίας τα οποία σχεδιαστικά και λειτουργικά δεν υστερούν πλέον. Η Δύση θα περάσει δύσκολα χρόνια…

Γιώργος

@Konstantinos
Έγραψες ένα πολύ έξυπνο και “διαβασμένο” σχόλιο στο πιο λάθος site του σύμπαντος αυτή την στιγμή….
Η απάτνηση που θα πάρεις σε αυτό το site είναι “Τι να μας πει και η Microsoft ρε Konstaninos Με τα windows phone που έχει το 1% μερίδιο αγοράς…. Τα θέλει λίγο ο πάτος σου.
Αλλά ναι έχεις δίκιο… Οι Κινέζοι μας πουλάνε και μας αγοράζουν αυτή τη στιγμή και εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι στα μέρη τους ο αέρας μυρίζει κάρβουνο.

giannis

Γιωργος και Κωνσταντινος…..
απολυτα σωστοι
θα συμπληρωνα Γιωργο. οχι στο λαθος site. στη λαθος χωρα ειμαστε. η πλειοψηφια οχι ολων των Ελληνων αλλα εστω των 23-40 που πρεπει να παρουν τη χωρα στην πλατη οχι μονο δεν θα καταλαβαιναν γρι τοσο απο το αρθρο οσο κι απο τα σχολια σας αλλα τους ειναι παντελως αδιαφορα

Ekimolaos

@giannis Ανήκω σ’αυτούς που ανέφερες, “23-40 που πρέπει να πάρουν τη χώρα στις πλάτες τους…” και κατάλαβα ακριβώς τι λέει το κείμενο και θα συμφωνήσω απόλυτα με Konstantinos και Γιώργος. Αλλά όχι με εσένα. Δεν χρωστάω τίποτα σ’αυτή τη χωματερή που εσύ ονομάζεις χώρα (και πιθανότατα ανήκεις στις γενιές που συνέβαλαν στο να καταντήσει χωματερή) για να την πάρω στις πλάτες μου και να την σηκώσω. Αυτή η χωματερή μου έχει προσφέρει μόνο απογοήτευση και γεννήθηκα ενώ την είχε κάνει ο Ελληνάρας ήδη χωματερή. Μαζεύω λεφτά μέσω δουλειάς που με εκμεταυλλεύονται και βαράω 11ωρα με 0 ρεπό και παίρνω ξέρεις-ακριβώς-τί για να σηκωθώ να φύγω από αυτήν την χωματερή στη οποία με γέννησαν άνθρωποι οι οποίοι συνέβαλαν και αυτοί στην κατάληξή της – και συνεχίζουν να κουβαλάνε τα ίδια κολλημένα μυαλά. Πριν βάλεις στο στόμα σου τις γενιές που δεν επέλεξαν να γεννηθούν σ’αυτό το βόθρο που ονομάζεις “χώρα” και το τί “θα έπρεπε να κάνουν”, σκέψου πρώτα τί θα έκανες εσύ στη θέση τους. Αλλά δεν μπορείς. Δεν πρέπει να πάρουμε τίποτα στην πλάτη μας πέρα από την ίδια μας τη ζωή ώστε να έχουμε κάποιο μέλλον. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να το φύγουμε από… Συνέχεια »

giannis

ekimolaos κανεις λαθος και ο θυμός σε κανει να προτρεζεις ανηκω κι εγω στη ιδια γενια με εσενα. εγω δεν εχω την επιλοη να φυγω,οχι γιατι δεν το θέλω, αλλα γιατι καποια πολυ ασχημα παιχνιδια της μοιρας με εβαλαν να εξαρτομαι απο το χειροτερο κομματι της χωματερης το σύστημα υγειας. και δεν ευθυνομαι φυσια οπως κι εσυ για την χωματερη που μας παρεδωσαν. αφου θα μεινω ομως νιωθω υποχρεωση να παραδωσω στη μικρη μου κορη κατι καλυτερο απο τη χωματερη που μου κληρονομησαν. το σχολιο μου ασφαλως και δεν αναφεροταν σε εξαιρεσεις σαν κι εσενα (εχω διαβασει κατα καιρους πολλα σχολια σου) η σαν τα παιδια που σχολιασαν πρωτοι και που ισως ναναι επισης της γενιας μας. Βλεπω ομως καθημερινα παιδια στο ηλικιακο ευρος για το οποιο μιλαμε τα οποια αληθινα δεν θα καταλαβαιναν γρι απο το σχολιο του Κωνσταντίνου. Θα επρεπε ομως ειτε αποφασίσουν να μεινουν εδω ειτε οπως εσυ να φυγουν. Και κατι ακομα. Προκοβοντας εξω (που στο εύχομαι ολοψυχα) ως ΕΛΛΗΝΑΣ, να ξερεις οτι εκπροσωπεις ατυπα κι οσους μειναμε πισω και παλευουμε. εισαι η πρώτη εικονα του Ελληνα που βλεπουν οι ξενοι. Προκοβοντας εξω βοηθας να αλλαξει η χωματερή…. κι ας μην το βλέπουν όλοι αυτο…. ουτε… Συνέχεια »

Ekimolaos

@giannis Απλά με τον τρόπο που αναφέρθηκες στην γενιά μας μου έδωσες την εντύπωση πως είσαι της γενιάς των πατεράδων μας. Και από αυτές τις γενιές δεν δέχομαι κουβέντα, γιατί όντως περιμένουν εμείς να ξεπλύνουμε τα λάθη τους σαν να μην τρέχει τίποτα – και αυτό φυσικά με θυμώνει. Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να φύγουν και δεν μπορούν και πραγματικά σας λυπάμαι (με την καλή έννοια) γιατί αυτή “χώρα” δεν θα σας λυπηθεί, θα σας βαρέσει, δεν θα φτιάξει… Τουλάχιστον σου εύχομαι να μπορέσεις να εξασφαλίσεις ένα μέλλον για την κορούλα σου, γιατί η γενιά της είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από την δικιά μας – και είναι ακόμα πιο άδικο… Για τα παιδιά που δεν καταλαβαίνουν γρι τώρα… Είναι άξιοι της μοίρας τους. Όπως όλοι μας άλλωστε. Δεν αξίζει καν να ασχολείσαι με Homo Erectus, το natural selection θα κάνει τη δουλειά του αργά ή γρήγορα ούτως ή άλλως. Όσο για το τί εικόνα θα έχω έξω ως Έλληνας… Δεν θα είναι εικόνα Έλληνα, θα είναι η εικόνα η δική μου. Δεν κοιτάω κράτη εγώ, δεν με νοιάζει πού γεννήθηκε και από ποιόν ο οποιοσδήποτε και ούτε κρίνω βάση της “φυλής” του – κρίνω βάση του χαρακτήρα του… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.