Chrome για iOS: Βελτιωμένη μετάφραση, Google Lens και λειτουργίες Χαρτών

Chrome iOS, Chrome για iOS: Βελτιωμένη μετάφραση, Google Lens και λειτουργίες Χαρτών

H Google μοιράστηκε πολλές νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες ή έρχονται στην εφαρμογή Chrome για iPhone και iPad, συμπεριλαμβανομένης της βαθύτερης ενσωμάτωσης με τους Χάρτες Google, το Ημερολόγιο Google και το Google Lens.

Το Chrome για iOS πλέον χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύει διευθύνσεις σε ιστοσελίδες και να εμφανίζει μια τοποθεσία απευθείας σε μια μίνι έκδοση της εφαρμογής Χαρτών Google στο Chrome, επομένως δεν απαιτείται η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών για την προβολή περισσότερων πληροφοριών.

Επίσης, τα συμβάντα του Ημερολογίου Google μπορούν να δημιουργηθούν απευθείας στο Chrome χωρίς να χρειάζεται εναλλαγή εφαρμογών. Οι χρήστες μπορούν να πατήσουν παρατεταμένα μια ημερομηνία και να επιλέξουν την προσθήκη της στο Ημερολόγιο Google. Η εφαρμογή Chrome θα δημιουργήσει και θα συμπληρώσει αυτόματα το γεγονός με ώρα, τοποθεσία και περιγραφή.

Η Google έχει επεκτείνει τη λειτουργία μετάφρασης στο Chrome και πλέον οι χρήστες μπορούν να επισημάνουν ένα συγκεκριμένο απόσπασμα και να πατήσουν παρατεταμένα για να λάβουν μια μετάφραση απευθείας στο browser.

Με την επερχόμενη βαθύτερη ενσωμάτωση του Google Lens, οι χρήστες του Chrome θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάμερα για να αναζητούν νέες εικόνες για να αναγνωρίζουν φυτά, να μεταφράζουν γλώσσες και πολλά άλλα. Το εικονίδιο του φακού θα εμφανιστεί στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome στο iOS.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.