Chrome: Η λύση για τα sites που ζητούν συνεχώς να αποδείξεις ότι είσαι άνθρωπος

chrome, Chrome: Η λύση για τα sites που ζητούν συνεχώς να αποδείξεις ότι είσαι άνθρωπος

Σίγουρα κάποια στιγμή έχετε εκνευριστεί από τα συστήματα CAPTCHA που ζητούν επανειλημμένα να αποδείξετε ότι είστε άνθρωπος προτού σας επιτρέψουν να έχετε την οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με τον ιστότοπο. Κι αν κάνετε το λάθος και δε βρείτε ένα σήμα κυκλοφορίας ή ένα κίτρινο λεωφορείο, θα πρέπει να πάτε πάλι από την αρχή.

Το Google Chrome αναγνώρισε αυτή την δυσφορία των χρηστών και εργάζεται σε μια λύση, καθώς αναπτύσσει μια λειτουργία αυτόματης επαλήθευσης. Όταν είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση, ένας ιστότοπος στον οποίο έχετε ήδη αποδείξει ότι είστε άνθρωποι θα αποθηκεύσει μια απόδειξη αυτής της δοκιμής που μοιάζει με cookie. Άλλοι ιστότοποι μπορούν στη συνέχεια να ελέγξουν αυτήν την απόδειξη κατά τον έλεγχο του ότι δεν είστε bot — χωρίς να χρειάζεται να δουν το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας — και να επαληθεύσουν με το Chrome ότι είστε όντως άνθρωπος.

Ο @Leopeva64 εντόπισε τη λειτουργία, η οποία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για δοκιμή στην έκδοση desktop του Chrome Canary. Για να το δοκιμάσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Απόρρητο και ασφάλεια → Ρυθμίσεις τοποθεσίας → Πρόσθετες ρυθμίσεις περιεχομένου → Αυτόματη επαλήθευση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome featured Google

Η Google συμφωνεί να διαγράψει τα δεδομένα που συνέλεξε από την ανώνυμη περιήγηση των χρηστών

Η Google συμφώνησε να διαγράψει δεδομένα που συλλέχθηκαν από πελάτες που χρησιμοποιούσαν την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Chrome.

Internet Chrome Google

Η Google παραδέχτηκε ότι συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία και στην ανώνυμη περιήγηση

Η Google πρόκειται να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή που αφορούσε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και παραβιάσεις του απορρήτου.

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Chrome featured Google

Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

To Google Chrome λαμβάνει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις για τη γραμμή διευθύνσεών του, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πέντε από αυτές.