Google Chrome: Aσφαλής περιήγηση με την έκδοση Canary

H Google έκανε διαθέσιμη, αν και δοκιμαστικά, μία ειδική έκδοση του Chrome, με την ονομασία Canary, ώστε να κάνει ακόμα πιο ασφαλή την περιήγηση στο διαδίκτυο. Ο Chrome Canary δεν ελέγχει μόνο τις σελίδες, αλλά και το περιεχόμενο τους για κακόβουλες ενέργειες.

Κακά τα ψέματα, είμαστε σε μια εποχή όπου το broadband internet παρέχει τις υπηρεσίες του ολημερίς, κοινώς, είμαστε όλη μέρα συνδεδεμένοι και ο κίνδυνος να κολλήσει κάτι ο υπολογιστής μας είναι πολύ πιθανός. Δεν είναι αρκετό το antivirus πολλές φορές και αρκετοί χρήστες δεν έχουν τις γνώσεις ή τα χρήματα για υπηρεσίες firewall. Οι πιο έμπειροι χρήστες γνωρίζουμε ότι το προεγκατεστημένο firewall των Windows πάει περίπατο. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι ηλεκτρονικά ή να μοιραστούμε με κάποιον κάποια στοιχεία χωρίς να πέσουν στα χέρια τρίτων; Δεν είναι επιλογή να μην είμαστε ασφαλείς.

Τη λύση στην ασφάλεια της περιήγησης δίνει ο Chrome Canary μέσω ενός ενσωματωμένου panel στον Chrome περιηγητή σας. Αυτό το panel ασφαλείας σας παρέχει την ασφαλή περιήγηση (HTTPS) και σας υποδεικνύει αν η σελίδα που επισκέπτεστε πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας για εσάς. Αν η σελίδα είναι ασφαλής, αλλά έχει κάποια πεδία που δεν είναι, το panel αυτό σας προειδοποιεί και γι’ αυτά.

Ο Chrome Canary λειτουργεί και με τον Google Chrome παράλληλα εγκατεστημένο, οπότε δε χρειάζεται να κάνετε περισσότερες ενέργειες.

Google Chrome: Aσφαλής περιήγηση με την έκδοση Canary, Google Chrome: Aσφαλής περιήγηση με την έκδοση Canary

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panagelis

πολυ ευχαριστο

Dimitris

Αν και σε Beta εκδοσή αποδίδει καλύτερα σε σχέση με τον Google Chrome.

Το έχω εγκαταστήσει στο PC και μέχρι στιγμής άψογος και απροβλημάτιστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.