Cisco 8500HDC | Ψηφιακό Video και Social Networking

, Cisco 8500HDC | Ψηφιακό Video και Social NetworkingΗ Cisco ανακοίνωσε τα νέα προϊόντα της σειράς 8500HDC Digital Video Recorder (DVR) Set-Top. Τα νέα μοντέλα 8500HDC DVR διαθέτουν ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών και τεχνολογικών καινοτομιών, προσφέροντας οπτική δικτύωση επόμενης γενιάς. Η νέα κατηγορία προϊόντων συνδυάζει την τεχνολογία ψηφιακού video με το social networking, παρέχοντας ευκολότερη πλοήγηση περιεχομένου από το δίκτυο του παρόχου και το Internet, θέαση υψηλότερης ποιότητας και πιο προσωποποιημένη επικοινωνία.

Οι Αμερικανοί καταναλωτές χρησιμοποιούν περισσότερο τα δίκτυα κατά τα τελευταία 10 χρόνια, κυρίως λόγω της χρήσης περισσότερων από 50 εκατομμυρίων set-tops, 100 εκατομμυρίων wireless local-area network (WLAN) routers και 1 δισεκατομμυρίου κινητών τηλεφώνων που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα. Με τα πρόσφατα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των set-tops, η Cisco προσφέρει στους χρήστες νέους, πρωτοποριακούς τρόπους επικοινωνίας με τους φίλους και την οικογένειά τους, εύρεσης περιεχομένου ψυχαγωγίας και πρόσβασης σε πληροφορίες, σε διαφορετικούς τόπους μέσω πολλαπλών συσκευών.

Τα τρία νέα μοντέλα της σειράς 8500HDC DVR1 διαθέτουν ποικίλες δυνατότητες, όπως η διανομή υπηρεσιών Internet και περιεχομένου σε πολλαπλές πλατφόρμες συσκευών και η μεταφορά προσωπικών φωτογραφιών και περιεχομένου video. H σειρά 8500HDC DVR προσφέρει δυνατότητα υποστήριξης σημαντικών χαρακτηριστικών επόμενης γενιάς, όπως:
• Whole Home Content: Διανομή DVR ή περιεχομένου video βασιζόμενου στο Internet σε πολλαπλά set-tops ή προσωπικούς υπολογιστές (PCs) στο σπίτι.
• Πλουσιότερη εμπειρία πολυμέσων και πλοήγηση: Προηγμένοι οδηγοί προγραμματισμού, βελτιωμένες επιλογές πλοήγησης video και ολοκληρωμένες λειτουργίες έρευνας σε πολλαπλές συσκευές.
• Υπηρεσίες Διαδικτύου και Premium Περιεχομένου: Διευρυμένο αθλητικό υλικό υψηλής ευκρίνειας, διεθνή γεγονότα, δημιουργία video από το χρήστη και πρόσβαση στο Internet από την τηλεόραση ή το κινητό τηλέφωνο.
• Σύνδεση Συσκευών και Αποθήκευση: Φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο από το PC διαθέσιμα για παρακολούθηση και στην τηλεόραση, καθώς και μουσική που έχει «κατεβεί» από το PC μεταφέρεται σε συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας αλλά και φορητές συσκευές.
• Βελτιωμένες Video Επικοινωνίες: Άμεση αποστολή και λήψη μηνύματος σε πολλαπλές συσκευές, υπηρεσίες επίβλεψης σπιτιού και αναγνώριση κλήσεων στην τηλεόραση ή στο PC.

Τα νεότερα προϊόντα της σειράς 8500HDC προσφέρουν 800 mips (εκατομμύρια οδηγίες το δευτερόλεπτο) επεξεργαστικής ισχύος εφαρμογών, διπλούς επεξεργαστές στα 400MHz για προηγμένη αποκωδικοποίηση συμπιεσμένου video MPEG-4, tuning στο 1 GHz καθώς και εναλλακτικά χαρακτηριστικά OpenCableTM. Εξάλλου, το μοντέλο 8552HDC DVR set-top είναι το πρώτο στον αγορά που προσφέρει Multimedia μέσω Coax Alliance (MoCA) whole-home σύνδεση. Η MoCA παρέχει υποστήριξη Ethernet-over-coax, καθιστώντας εφικτή τη μεταφορά ψηφιακού video και ψυχαγωγίας, μέσω του υφιστάμενου ομοαξονικού καλωδίου στο σπίτι, σε άλλες συσκευές δικτύου.

1. Τα παραπάνω μοντέλα περιλαμβάνουν: Το 8550HDC αναλογικό & ψηφιακό tuning, το 8540HDC Digital-Only tuning και το 8552HDC εναλλακτική υποστήριξη MoCA.

Δείτε επίσης:
> X-mini | Ηχείο τσέπης USB
> 4 συμβουλές για καλύτερες φωτογραφίες
> Η εναλλακτική λύση στα «ασύρματα» ηχεία!

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Internet Cisco featured Μένουμε Σπίτι - Συμβουλές τεχνολογίας

Εκπαίδευση από απόσταση: Πάνω από 1.000.000 Έλληνες μαθητές έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα

Έως την Παρασκευή 3 Απριλίου έχουν διεξαχθεί συνολικά 72.102 μαθήματα με πάνω από 1.000.000 συμμετοχές μαθητών.

Internet Cisco

Κατακόρυφη αύξηση στις τηλεδιάσκεψεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Οι εταιρείες διεθνώς αποφασίζουν το προσωπικό τους να παραμένει στο σπίτι και να εργάζεται από εκεί σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την πανδημία του κορονοϊού.

Internet Cisco

Η κίνηση στο ίντερνετ αναμενεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο από ότι περιμέναμε

Το διαδίκτυο αποτελείται από χιλιάδες δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Και από τότε που γεννήθηκε το 1984, έχουν διακινηθεί από αυτό πάνω από 4,7 zettabyte κίνησης IP. Αυτό ισοδυναμεί με το πέρασμα από τα παγκόσμια δίκτυα IP όλων των ταινιών που έγιναν ποτέ σε λιγότερο από ένα λεπτό.