Claude 3: Η Anthropic λέει ότι το νέο της ΑΙ chatbot ξεπερνά το GPT-4

Anthropic Claude 3, Claude 3: Η Anthropic λέει ότι το νέο της ΑΙ chatbot ξεπερνά το GPT-4

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζουν τα ΑΙ chatbots τους και ανταγωνίζονται για το ποιο είναι το πιο ισχυρό μοντέλο.

Η Anthropic, η εταιρεία που ιδρύθηκε από πολλούς πρώην υπαλλήλους της OpenAI, ισχυρίζεται ότι το νέο της γλωσσικό μοντέλο Claude 3 ξεπερνά το ChatGPT και το Gemini της Google σε πολλά βασικά benchmarks. Σύμφωνα με blog post της εταιρείας, έφτασε ακόμη και «σχεδόν ανθρώπινα» επίπεδα σε ορισμένες εργασίες.

Υπάρχουν τρία νέα chatbots κάτω από την ομπρέλα του Claude 3, συμπεριλαμβανομένων των Haiku, Sonnet και Opus. Το Sonnet τροφοδοτεί το chatbot Claude.ai και προσφέρεται δωρεάν με σύνδεση μέσω email. Το Opus, από την άλλη, είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο LLM και θα είναι διαθέσιμο με συνδρομή 20 $ το μήνα μέσω της υπηρεσίας “Claude Pro”. Είναι επίσης πολυτροπικό, επομένως μπορεί να λειτουργήσει τόσο με εισαγωγές κειμένου όσο και εικόνας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Όλα τα μοντέλα Claude 3 “μπορούν να τροφοδοτήσουν ζωντανές συνομιλίες πελατών, αυτόματες συμπληρώσεις και εργασίες εξαγωγής δεδομένων όπου οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και σε πραγματικό χρόνο”, δήλωσε η εταιρεία. Εκτός από τα πολλά υποσχόμενα “σχεδόν άμεσα αποτελέσματα”, υποτίθεται ότι μπορούν να χειριστούν μεγαλύτερες οδηγίες πολλαπλών βημάτων με αυξημένη ακρίβεια.

Anthropic Claude 3, Claude 3: Η Anthropic λέει ότι το νέο της ΑΙ chatbot ξεπερνά το GPT-4” width=”715″ height=”637″ />

Το Opus έδειξε καλύτερο συλλογισμό σε επίπεδο μεταπτυχιακού από το GPT-4, σημειώνοντας 14,7 τοις εκατό υψηλότερη βαθμολογία σε αυτό το τεστ από το GPT-4. Κέρδισε επίσης το chatbot του OpenAI σε εργασίες που περιλαμβάνουν μαθηματικά, κωδικοποίηση, συλλογισμό και γνώση.

“Για τη συντριπτική πλειονότητα των φόρτων εργασίας, το Sonnet είναι 2 φορές ταχύτερο από το Claude 2 και το Claude 2.1 με υψηλότερα επίπεδα νοημοσύνης. Υπερέχει σε εργασίες που απαιτούν γρήγορες απαντήσεις, όπως η ανάκτηση γνώσης ή η αυτοματοποίηση πωλήσεων. Η Opus προσφέρει παρόμοιες ταχύτητες με τις Claude 2 και 2.1, αλλά με πολύ υψηλότερα επίπεδα νοημοσύνης”, σύμφωνα με το Anthropic.

Aκόμα, το Haiku, η μικρότερη έκδοση του Claude 3, είναι «το πιο γρήγορο και οικονομικό μοντέλο στην αγορά». Για το σκοπό αυτό, είναι σε θέση να διαβάσει μια πυκνή ερευνητική εργασία με γραφήματα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι το Claude 3 «μπορεί να επεξεργαστεί ένα ευρύ φάσμα οπτικών μορφών, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, γραφημάτων και τεχνικών διαγραμμάτων», βοηθώντας εταιρείες που χρησιμοποιούν PDF, διαγράμματα ροής ή διαφάνειες παρουσίασης. Θα είναι επίσης λιγότερο πιθανό να αρνηθεί το αβλαβές περιεχόμενο χάρη σε μια πιο λεπτή κατανόηση των αιτημάτων, ενώ θα εξακολουθεί να αναγνωρίζει το “πραγματικό κακό”.

Σύμφωνα με την Anthropic, το Claude AI καθοδηγείται από 10 μυστικούς θεμελιώδεις πυλώνες δικαιοσύνης. Ο Claude 3 εκπαιδεύτηκε τόσο σε εσωτερικά όσο και σε δημόσια δεδομένα, χρησιμοποιώντας υλικό από τις υπηρεσίες Web της Amazon (AWS) και το Google Cloud. Θυμίζουμε εδώ πως η Amazon επένδυσε πρόσφατα 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic.

Το Claude 3 Opus και το Claude 3 Sonnet είναι τώρα διαθέσιμα μέσω του API της Anthropic, ενώ το Haiku θα ακολουθήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα. Το Sonnet είναι επίσης προσβάσιμο μέσω του Amazon Bedrock και σε ιδιωτική προεπισκόπηση στο Vertex AI Model Garden του Google Cloud.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.