Coronavirus: Online εργαλείο δείχνει live τα κρούσματα του ιού

Coronavirus, Coronavirus: Online εργαλείο δείχνει live τα κρούσματα του ιού

Η ανησυχία αυξάνεται καθώς κρούσματα του Coronavirus συνεχίζουν να εμφανίζονται σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν επιβεβαιωθεί 2.886 κρούσματα, εκ των οποίων οι 81 ασθενείς δεν τα κατάφεραν. Ωστόσο, τα ακριβή στοιχεία δεν ήταν γνωστά μέχρι πρόσφατα, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διάδοση λανθασμένων δεδομένων τα οποία προκαλούσαν σύγχυση.

Το εργαλείο δεδομένων

Με στόχο την παροχή ακριβών πληροφοριών σχετικά με την εξάπλωση του Coronavirus, το Κέντρο για την Επιστήμη και Μηχανική Συστημάτων (CSSE) με έδρα το Μέριλαντ δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που συγκεντρώνει δεδομένα από διάφορους επίσημους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και αρκετών κέντρων ελέγχου και πρόληψη της νόσου στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Στο εργαλείο που δημιούργησε το CSSE εμφανίζεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και ενδεχόμενων κρουσμάτων του Coronavirus, καθώς και ο αριθμός όσων έχουν ανακάμψει ή δεν τα κατάφεραν. Στο κέντρο υπάρχει ένας παγκόσμιος χάρτης που επισημαίνει τις τοποθεσίες των εστιών εκδήλωσης του ιού.

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι αδύνατον να γίνει γνωστός. Ωστόσο, το εργαλείο της CSSE παρέχει αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με τα καταγεγραμμένα κρούσματα και έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει την πορεία του Coronavirus και τους κύριους πυρήνες έξαρσης.

Ο φόβος ότι η αντιμετώπιση του ιού θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολη προέκυψε την Κυριακή μετά την ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Υγείας της Κίνας, Ma Xiaowei, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν πιθανό κάποιος να μεταδώσει τον Coronavirus κατά τη διάρκεια της επώασης, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 14 ημέρες.

Ο Xiaowei αποκάλυψε επίσης ότι περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την Wuhan – την κινεζική πόλη όπου εντοπίστηκε η επιδημία – πριν αυτή τεθεί σε καραντίνα από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, με περίπου 9 εκατομμύρια άτομα να παραμένουν στα γεωγραφικά της όρια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με την έξαρση του Coronavirus στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, όταν οι κινεζικές αρχές την περιέγραψαν ως “πνευμονία άγνωστης αιτίας“. Επίσης, οι ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής αναφέρει πέντε μη θανατηφόρα κρούσματα του ιού, αν και όλοι οι ασθενής θεωρείται ότι προσβλήθηκαν από τον Coronavirus ενώ ταξίδευαν στην Κίνα.

Μια αξιολόγηση κινδύνου που δημοσιεύτηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ την Κυριακή 26 Ιανουαρίου περιέγραψαν το επίπεδο άμεσου κινδύνου από τον Coronavirus ως χαμηλό, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή. Επιπλέον, ανέφεραν ότι λαμβάνουν προληπτικά μέτρα πρόληψης του ιού.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Disney featured Netflix

Netflix: Το 25% των συνδρομητών σχεδιάζει να το εγκαταλείψει φέτος

Το Reviews.org έκανε έρευνα σε 1.000 Αμερικανούς για να μάθει τα σχέδιά τους σχετικά με τις streaming πλατφόρμες αυτή τη χρονιά και το 25% των συνδρομητών του Netflix που απάντησαν είπαν ότι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν την υπηρεσία το 2022.

Internet COSMOTE

COSMOTE Fiber 1Gbps: Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση

Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση ταχυτήτων 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, μέσω Fiber to the Home.

Internet Facebook Messenger Meta

Η Meta φέρνει τα Community Chats σε Messenger και Facebook Groups

Η Meta μόλις ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα λειτουργία στο Facebook και το Messenger, το Community Chats.

Internet YouTube

Χάκαραν το κανάλι του AΝΤ1 στο YouTube

Εχθές το βράδυ το κανάλι του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 στο YouTube δέχθηκε επίθεση από χάκερς οι οποίοι έχουν κάνει ιδιωτικά, βίντεο του λογαριασμού.