Coronavirus: Online εργαλείο δείχνει live τα κρούσματα του ιού

Coronavirus dashboard

Η ανησυχία αυξάνεται καθώς κρούσματα του Coronavirus συνεχίζουν να εμφανίζονται σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν επιβεβαιωθεί 2.886 κρούσματα, εκ των οποίων οι 81 ασθενείς δεν τα κατάφεραν. Ωστόσο, τα ακριβή στοιχεία δεν ήταν γνωστά μέχρι πρόσφατα, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διάδοση λανθασμένων δεδομένων τα οποία προκαλούσαν σύγχυση.

Το εργαλείο δεδομένων

Με στόχο την παροχή ακριβών πληροφοριών σχετικά με την εξάπλωση του Coronavirus, το Κέντρο για την Επιστήμη και Μηχανική Συστημάτων (CSSE) με έδρα το Μέριλαντ δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που συγκεντρώνει δεδομένα από διάφορους επίσημους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και αρκετών κέντρων ελέγχου και πρόληψη της νόσου στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Στο εργαλείο που δημιούργησε το CSSE εμφανίζεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και ενδεχόμενων κρουσμάτων του Coronavirus, καθώς και ο αριθμός όσων έχουν ανακάμψει ή δεν τα κατάφεραν. Στο κέντρο υπάρχει ένας παγκόσμιος χάρτης που επισημαίνει τις τοποθεσίες των εστιών εκδήλωσης του ιού.

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι αδύνατον να γίνει γνωστός. Ωστόσο, το εργαλείο της CSSE παρέχει αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με τα καταγεγραμμένα κρούσματα και έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει την πορεία του Coronavirus και τους κύριους πυρήνες έξαρσης.

Ο φόβος ότι η αντιμετώπιση του ιού θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολη προέκυψε την Κυριακή μετά την ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Υγείας της Κίνας, Ma Xiaowei, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν πιθανό κάποιος να μεταδώσει τον Coronavirus κατά τη διάρκεια της επώασης, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 14 ημέρες.

Ο Xiaowei αποκάλυψε επίσης ότι περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την Wuhan – την κινεζική πόλη όπου εντοπίστηκε η επιδημία – πριν αυτή τεθεί σε καραντίνα από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, με περίπου 9 εκατομμύρια άτομα να παραμένουν στα γεωγραφικά της όρια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με την έξαρση του Coronavirus στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, όταν οι κινεζικές αρχές την περιέγραψαν ως “πνευμονία άγνωστης αιτίας“. Επίσης, οι ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής αναφέρει πέντε μη θανατηφόρα κρούσματα του ιού, αν και όλοι οι ασθενής θεωρείται ότι προσβλήθηκαν από τον Coronavirus ενώ ταξίδευαν στην Κίνα.

Μια αξιολόγηση κινδύνου που δημοσιεύτηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ την Κυριακή 26 Ιανουαρίου περιέγραψαν το επίπεδο άμεσου κινδύνου από τον Coronavirus ως χαμηλό, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή. Επιπλέον, ανέφεραν ότι λαμβάνουν προληπτικά μέτρα πρόληψης του ιού.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: 3G, Apple event, Samsung – Olympus, Audi, PC market, Bitcoin [S01E30 – 15/04/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε την 3G, Apple event, συνεργασία Samsung με Olympus, Audi Q4 e-tron, αγορά PC, πειρατικό λογισμικό, Bitcoin και επίθεση χάκερς σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Internet COSMOTE 5G

Αυλαία για το 3G δίκτυο της COSMOTE, τι θα γίνει με τις κάρτες SIM

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.

Internet featured

Πάροχος Internet στις ΗΠΑ ξεγέλασε υποψήφιους πελάτες του

Η Charter Communications στις ΗΠΑ προσπάθησε να ξεγελάσει τους πελάτες άλλης εταιρείας ότι θα χάσουν την πρόσβαση στο Internet.

Internet Facebook

To Facebook δεν έκανε τα πάντα εναντίον της παραπληροφόρησης

Το Facebook έχει γίνει αυτό το κάτι που όλοι αγαπάμε να… μισούμε και τώρα υπάρχει ακόμα ένας λόγος για αυτό.