Κοσμικές ακτίνες επιχειρούν να λύσουν το μυστήριο των Πυραμίδων

Οι πυραμίδες είναι από τα πιο γνωστές αρχαίες κατασκευές, σίγουρα γνωρίζουμε αρκετές πληροφορίες για αυτές αλλά μένουν ακόμη πολλά που πρέπει να λυθούν. Για αυτό τον λόγο η Αίγυπτος ξεκίνησε ένα νέο project, με την συνεργασία ειδικών από την Ιαπωνία, Γαλλία και Καναδά, ώστε να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το πως κατασκευάστηκαν, αλλά και να ανακαλύψουν τυχόν κρυμμένους θαλάμους στο εσωτερικό τους.

Αυτό θα γίνει με την χρήση scanners και ειδικών ανιχνευτών κοσμικής ακτινοβολίας που θα χαρτογραφήσουν το εσωτερικό των πυραμίδων, όπως τις πυραμίδες του Χέοπα και Χεφρίνου στην Γκίζα.

Αυτό είναι δυνατό γιατί η κοσμική ακτινοβολία μπορεί να διαπεράσει μεγαλύτερο όγκο σε σχέση με τις τυπικές ακτίνες Χ, δίνοντας την δυνατότητα στους επιστήμονες να εντοπίσουν κενά στην δομή τα οποία θα υποδηλώνουν ότι υπάρχει κάποιος θάλαμος ή τούνελ ή κάποιο στοιχείο για το πως χτίστηκαν.

Παρόλο που η τεχνολογία είναι αρκετά ανεπτυγμένη, ίσως πάρει αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και οι σαρώσεις θα είναι σχετικά χαμηλής ανάλυσης.

Όπως αναφέρει μέλος της Γαλλικής αποστολής, “μια τέτοια προσπάθεια είχε γίνει και πριν 30 χρόνια, αλλά αυτή την φορά αυτό το project χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για να κοιτάξει μέσα στις πυραμίδες”. Το κίνητρο είναι ότι με τις πληροφορίες αυτές θα μπορέσουμε να λύσουμε μία και καλή το μυστήριο με τις πυραμίδες.

Με ύψος 146 μέτρων, η πυραμίδα του βασιλιά Χέοπα, η μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας που θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, κατασκευάσθηκε πριν από περισσότερα από 4.500 χρόνια. Η πυραμίδα του Χεφρήνου κατασκευάσθηκε από τον γιο του Χέοπα.

Κοσμικές ακτίνες επιχειρούν να λύσουν το μυστήριο των Πυραμίδων, Κοσμικές ακτίνες επιχειρούν να λύσουν το μυστήριο των Πυραμίδων

Κοσμικές ακτίνες επιχειρούν να λύσουν το μυστήριο των Πυραμίδων, Κοσμικές ακτίνες επιχειρούν να λύσουν το μυστήριο των Πυραμίδων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

αυτο το ειχαν κανει οι αμερικανοι χρονια τωρα και μεσα εχει ελληνικα συμβολα! αραγε θα το πουνε?

nikos7

να βγει ο λιακοπουλος και ο χαρδαβελας παρακαλω να το επιβεβαιωσει..

man

Μπορεί να το χρησιμοποιησει και ο Αδωνις στη προεκλογική του εκστρατεία…Τα λιγουρευεστε…;

Darth

@viel η απλός είναι κάποια σύμβολα που αργότερα χρησιμοποιούσε λαός (παλιά Έλληνες τώρα νεοέλληνες) που άρχισε να ζει στην γεωγραφική περιοχή που λέγετε ελλαδα

dimitris

Darth φίλε καιρό είχα να σε σχολιάσω. Φιλικά πάντα έτσι? Αλλά ξέρεις από τα πάντα ρε αδερφέ. Φιλικά πάντα λέω

h1921398

@Darth Βασικά αν κάποια πυραμίδα χρονολογείτε περίπου στην ίδια περίοδο όπου έζησε η Κλεοπάτρα αυτό που λέει ο viel έχει μία λογική. Αμφιβάλω όμως ότι αυτή η τεχνική μπορεί να σου δώσει τόσο καλή ανάλυση που να είσαι σε θέση να δεις μέχρι και σκαλίσματα στους τοίχους. Οπότε λίγο δύσκολο να στέκει έτσι και αλλιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.