COSMOTE: Πρώτο live demo δικτύου 5G στην Ελλάδα με ταχύτητες 4.5Gbps

COSMOTE live demo 5G Ελλάδα 4.5Gbps, COSMOTE: Πρώτο live demo δικτύου 5G στην Ελλάδα με ταχύτητες 4.5Gbps

Τις δυνατότητες του 5G παρουσίασε πρώτη στην Ελλάδα η COSMOTE πραγματοποιώντας ζωντανή επίδειξη σε συνεργασία με τη Nokia και επιτυγχάνοντας ταχύτητες έως 4.5Gbps. Οι μέγιστες ταχύτητες θα φτάνουν έως και τα 10Gbps, ενώ μπορεί να είναι διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο μέση ταχύτητα 100Mbps.

Η τεχνολογία 5G δίνει τη δυνατότητα παροχής και διαχείρισης νέων διαδραστικών και έξυπνων υπηρεσιών σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, προσφέροντας έως και 10.000 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σχέση με τα σημερινά δίκτυα.

O Όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, υποδομών και υπηρεσιών 5G, με τη δυναμική του συμμετοχή σε 11 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την ενεργό συμβολή του στα 5G-PPP έργα, ο Όμιλος ΟΤΕ αποκτά τεχνογνωσία σε θέματα 5G από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της τεχνολογίας και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση και αξιολόγηση μελλοντικών τεχνολογικών λύσεων, εμπορικών εφαρμογών και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων σε τομείς όπως έξυπνες πόλεις, e-health, έξυπνες μεταφορές, εκπαίδευση, ψυχαγωγία και media.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techmaniac

Σιγουρα τα νεα Galaxy θα πιανουν τις ταχυτητες αυτες καθως διαθετουν κορυφαια μοντεμ!!!

bezilys

Η φάση που ακόμα ένα 1,5mbs έχω χαχαχαχαχα. :((

Ων

Στην αγγλια..με 75mbps πληρωνεις 30 ευρω εδω με 30αρα πληρωνεις 25 ευρω..επιτελους ας σταματησουν τη κλοπη οι ελληνικες εταιρειες.

Konstantinos

Φίλος αγγλία είμαι και δεν ισχύει. Ονομαστική ταχύτητα είναι αυτή και πολύ μούφα. Γενικά κάνουν πολλές προσφορές γιατί έχει ανταγωνισμό. Στην Ελλάδα η πίτα είναι μοιρασμένη και χαίρονται από τα έτοιμα. Γενικά όμως είναι πολύ πιο τίμιες στην Ελλάδα.
Εδώ κάνεις συμβόλαιο κινητής και το πληρώνεις όλο το ποσό ότι και να γίνει (24μηνο -> 24μήνες υποχρεωτικά και αν θες να το κόψεις τους προπληρώνεις)

Nick

Κορυφαίο μόντεμ έχει αν δεν κάνω λάθος το Xperia XZ Premium, θυμάμαι ένα άρθρο που αναφερόταν στις ταχύτητες που έπιασε στο Wembley στο Λονδίνο, αν θυμάμαι καλά ηταν 750Mbps download και 110Mbps upload.

johncsj

Έχουμε ξεφύγει τελείως… πριν 2 χρόνια είχαμε το 4G+, πριν 12 ολόκληρα (!) το 3G, και στις πολυκατοικίες της πρωτεύουσας είσαι κολλημένος στη μπαλκονόπορτα μπας πιάσεις σήμα να πάρεις τηλέφωνο.

Υπάρχουν δε στοιχεία για το 4G+, που βγήκαν πριν 2 χρόνια που είμαστε στην παγκόσμια ελίτ (12άδα συγκεκριμένα) με τις ταχύτητες που πιάνουμε. Δεν αναφέρεται όμως ότι το ποσοστό κάλυψης είναι μόλις 48% και αφορά πληθυσμιακή κάλυψη, όχι γεωγραφική.

Εν ολίγοις τις ονομαστικές ταχύτητες τις πιάνεις κάτω απ την κεραία. Ας αναβαθμίσουν την ποιότητα του δικτύου να μπορείς να πάρεις τηλέφωνο παντού, κι ένα αξιοπρεπές σήμα 4G, που κάνει 10 δεύτερα να ανοίξει το e-mail στο κέντρο της Αθήνας κι ας αφήσουν τις μέσες ταχύτητες “παντού” στα 100mbps.

Γελάει ο κόσμος…

Παπαδόπουλος Σωτήριος

Και πόσο θα μας ψήνει αυτό το κεφάλι ;;; Πόση ακτινοβολία βγάζουν οι κεραίες άχρηστο και στα πολυσύχναστα κέντρα ;; Μήπως θα χρειαζόμαστε στολή δύτη με ηλεκτρομαγνητική προστασία για να πιούμε ένα καφέ στο πχ. Μοναστηράκι ;;

Παπαδόπουλος Σωτήριος

Από πάνω ήθελα να γράψω : Πόση ακτινοβολία βγάζουν οι κεραίες ΑΘΡΗΣΤΙΚΑ και στα πολυσύχναστα κέντρα ;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.