COSMOTE: Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού το γρήγορο Internet

Cosmote data καλοκαίρι 2019, COSMOTE: Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού το γρήγορο Internet

Σε πρωταγωνιστή του καλοκαιριού αναδείχθηκε το γρήγορο Internet για τους συνδρομητές COSMOTE. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου, η συνολική κίνηση δεδομένων παρουσίασε αύξηση σχεδόν 50% στην κινητή -με την κίνηση μέσω COSMOTE 4G/4G+ να διπλασιάζεται- και 35% στη σταθερή – με την κίνηση μέσω COSMOTE Fiber να σημειώνει αύξηση 70%. Τα δίκτυα σταθερής και κινητής COSMOTE αναβαθμίζονται κι επεκτείνονται συνεχώς για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών, όπου κι αν βρίσκονται.

Η συνολική κίνηση στο δίκτυο COSMOTE κινητής άγγιξε τα 50 Petabytes1, με τα νέα πακέτα GIGA MAX, που αυξάνουν σημαντικά τα Gigabytes των πακέτων COSMOTE, να συμβάλλουν στην αύξηση 50% της κίνησης, αφού επέτρεψαν στους συνδρομητές να χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη ελευθερία το mobile Internet. Πρωταθλήτριες στην αύξηση κατανάλωσης mobile data αναδείχθηκαν η Κέρκυρα (+100%), οι Κυκλάδες (+80%), οι Σέρρες (+70%), η Καβάλα (+70%), το Ηράκλειο Κρήτης (+65%), τα Δωδεκάνησα (+60%), η Λέσβος (+60%) και η Χαλκιδική (+50%).

Το Instagram ήταν για μια ακόμη χρονιά στην κορυφή των προτιμήσεων, συγκεντρώνοντας το 26% της κίνησης data. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν το Facebook και το Youtube με 21% το καθένα, ακολούθησε το web browsing με 7% και οι διαδικτυακές υπηρεσίες ψυχαγωγίας με 3%.Βάσει στοιχείων roaming, οι ξένοι επισκέπτες που εξυπηρετήθηκαν από το δίκτυο της COSMOTE κινητής αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και κυρίως από χώρες της Ε.Ε. όπως Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Πολωνία. Αξίζει να σημειωθεί πως αύξηση πάνω από 85% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2018, σημείωσε η κίνηση mobile data από επισκέπτες χωρών εκτός Ε.Ε.

Στη σταθερή, η συνολική κίνηση δεδομένων έφτασε τα 570 Petabytes, ενώ η κίνηση μέσω COSMOTE Fiber (FTTC και FTTH) παρουσίασε αύξηση-ρεκόρ 70% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καθώς ολοένα και περισσότεροι συνδρομητές επιλέγουν ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων οπτικής ίνας COSMOTE. Η μεγαλύτερη αύξηση κατανάλωσης δεδομένων σημειώθηκε στην Ημαθία (+84%), τα Γρεβενά (+42%), τη Ζάκυνθο (+42%) και το Κιλκίς (+41%).

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
xapostolosx

οι ελληνικές εταιρείες δεν συνειδητοποιούν ότι το 5G είναι εδώ, θα το συνειδητοποιήσουν του χρόνου…

Greg

Εγώ πάλι μετά από 3 χρόνια με COSMΟΤΕ (σταθερής) με ταχύτητα σταθερά στα 15Mbps-16Mbps εδώ και 2-3μήνες με το ζόρι που και που ξεπερνάω τα 13Mbps, δηλαδή αντί για αύξηση είδα μείωση, και είμαι μόλις στα 2 με 2.5 χιλιόμετρα από το κέντρο διανομής του ΟΤΕ, και όχι δεν φταίει κάπου ο εξοπλισμός μου πρίζα-καλώδια-κλπ καθώς έκανα αλλαγές με νέο εξοπλισμό και όμως δεν είδα διαφορά, από αυτούς έγινε η μείωση πιθανός για να δώσουν καλύτερες ταχύτητες στους VDSL πελάτες. Και με έχει εκνευρίσει τόσο που σκέφτομαι σοβαρά στον επόμενο λογαριασμό 56€ να τους κάνω και εγώ μια μείωση περίπου 20% στην πληρωμή, όσο η ταχύτητα που έχασα δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.