Δανός καταδικάζεται επειδή προωθούσε το Popcorn Time

Popcorn time παράνομο, Δανός καταδικάζεται επειδή προωθούσε το Popcorn Time

Δικαστήριο στη Δανία επέβαλλε ποινή σε πολίτη της, καθώς θεωρεί ότι μέσω του site του προωθούσε το Popcorn Time, τη γνωστή εφαρμογή streaming ταινιών και σειρών μέσω torrent.

Σύμφωνα με το Gizmodo που επικαλείται δημοσίευμα του Copenhagen Post, δικαστήριο στην Odense έκρινε τον κάτοχο του site popcorntime.dk ένοχο για προώθηση της παράνομης online υπηρεσίας streaming Popcorn Time.

Ο κατήγορος Dorte Køhler ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος καταδικάζεται για συμμετοχή στην προώθηση υπηρεσιών streaming στη χώρα, αλλά η απόφαση αυτή είναι ξεκάθαρο σημάδι για όσους βοηθούν στη διάδοση παράνομων πειρατικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Copenhagen Post, ο κάτοχος του site ενημέρωνε τους χρήστες πώς να κατεβάσουν το Popcorn Time και πώς να μην τους πιάσουν οι Αρχές.

«Ο Δικηγορικός Εισαγγελέας της Δανίας για Σοβαρά Οικονομικά και Διεθνή Εγκλήματα διεξάγει επί του παρόντος ποινική έρευνα που περιλαμβάνει αυτό το domain name. Σαν μέρος της έρευνας, ο κρατικός εισαγγελέας έχει ζητήσει από ένα Επαρχιακό Δικαστήριο της Δανίας να μεταφέρει τα δικαιώματα του domain name στον κατήγορο. Το Δικαστήριο έχει συμμορφωθεί με την παράκληση».

Όσο για τον κατηγορούμενο, το δικαστήριο του κατάσχεσε περίπου 500.000 Δανικές κορώνες (67.192 ευρώ) από διαφημιστικά έσοδα και του επέβαλε 120 μήνες κοινωφελούς εργασίας. Ο άντρας έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Internet newsletter Torrents

Top 10 downloaded movies για το 2012

Κάθε χρόνο η ιστοσελίδα TorrentFreak δημοσιοποιεί τη λίστα με τις 10 most downloaded movies της χρονιάς. Έτσι στη κορυφή της πειρατείας για το 2012 βρίσκεται η κινηματογραφική ταινία Project X με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνουν το Mission: Impossible – Ghost Protocol και το The Dark Knight Rises. Στη λίστα γίνεται αναφορά για τον αριθμό […]

Internet Internet Torrents

Οι 10 πιο “κατεβασμένες” ταινίες σύμφωνα με το BitTorrent

Να σας πω την αλήθεια δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, όμως ναι και οι ιστοσελίδες φιλοξενίας Torrents μπορούν να ανακοινώνουν πίνακες με τα “επίσημα” στατιστικά τους. Μια από αυτές παρουσίασε λίστα με τις 10 πιο “κατεβασμένες” ταινίες όλων των εποχών με την κορυφή να καταλαμβάνει το Avatar. Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος παρουσίασης […]