Data bug του Google+ επισπεύδει το κλείσιμο του

Data bug Google+ επισπεύδει κλείσιμο του, Data bug του Google+ επισπεύδει το κλείσιμο του

Η Google, τον περασμένο Αύγουστο ανακάλυψε κενό ασφαλείας στο Google+ το οποίο την οδήγησε να τερματίσει την λειτουργία του τον Αύγουστο του 2019. Όμως, ενα νέο κενό ασφαλείας που άφησε εκτεθειμένους 52.5 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών, αναγκάζει τη Google να επισπεύσει το κλείσιμο κατά 4 μήνες.

Η εταιρία ανακάλυψε πως οι χρήστες επηρεάστηκαν από το bug με το software update Νοεμβρίου. Το bug επέτρεπε σε κάποιον να βρει πληροφορίες για το χρήστη, όπως όνομα, email, απασχόληση, φύλο, γενέθλια, σχέση, είτε έχουν τεθεί public ή private. Βρήκε πως υπήρξε πρόβλημα στο API κατά τη διάρκεια των δοκιμών της και το διόρθωσε μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ως τώρα πως οι developers είχαν πρόσβαση σε αυτό το API για να πάρουν τα δεδομένα των χρηστών μέχρι η Google να το επισκευάσει.

Όπως και να έχει, το Google+ που απευθύνεται στους καταναλωτές θα κλείσει οριστικά τον Απρίλιο του 2019, ενώ θα αποκλειστεί και η πρόσβαση σε όλα τα Google+ APIs τις επόμενες 90 ημέρες.

Τέλος, στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι τον Απρίλιο του 2019, θα αφήσει ανοικτό το Google+ για όσους χρήστες θέλουν να πάρουν αντίγραφο των δεδομένων τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.