ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες: Οπτική Ίνα στο Περιστέρι από το Σεπτέμβριο

ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες Οπτική Ίνα, ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες: Οπτική Ίνα στο Περιστέρι από το Σεπτέμβριο

Η είσοδος της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα στο νέο μεγάλο έργο οπτικών ινών τελευταίας γενιάς που αναπτύσσει η εταιρεία σε όλη τη χώρα αναμένεται στις αρχές του φετινού χειμώνα. Με την αξιοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ η εταιρεία μπαίνει στην αγορά των τηλεπικοινωνιών σαν πάροχος χονδρικής προς άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

«Το εύρος του δικτύου μας επιτρέπει να προσφέρουμε υψηλές και σταθερές ταχύτητες προς όλους (γεωγραφικά)» τόνισε ο κ. Πατεράκης, Αναπληρωτής CEO της ΔΕΗ. Το δίκτυο της ΔΕΗ FTTH (Fiber To The Home) θα προσφέρει υψηλές ταχύτητες της τάξης του 1Gbps και θα απευθύνεται σε έως και 3 εκατομμύρια νοικοκυριά, με τις τιμές χονδρικής θα είναι εξαιρετικά ελκυστικές και ανταγωνιστικές. «Ο πελάτης θα το καταλάβει στην τσέπη του» τόνισε σημειώνοντας ότι θα είναι κάτω από το μισό της υπάρχουσας τιμής.

Σήμερα, το δίκτυο οπτικών ινών της ΔΕΗ βρίσκεται σε φάση πιλοτικής ανάπτυξης, ειδικότερα στην περιοχή του Περιστερίου έχουν αναπτυχθεί 25 χιλιόμετρα οπτικής ίνας, έως το τέλος του μήνα θα καλύπτονται 7.000 σπίτια από το συγκεκριμένο δίκτυο ενώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει πρόσβαση ένα σύνολο 15.000 νοικοκυριών.

Από το Σεπτέμβριο που αναμένεται να ξεκινήσει η παροχή γρήγορου ίντερνετ σε περιοχές του Περιστερίου, ακούγεται ότι η ΔΕΗ θα προσφέρει τους πρώτους 2-3 μήνες δωρεάν στους καταναλωτές.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Intracom_Telecoms Fibre optics installer

Σε κανένα καταναλωτή δεν θα δώσει δώσει δωρεάν τους πρώτους μήνες, η ΔΕΗ δεν ειναι πάροχος την οπτική θα την δίνει χονδρική στους 3 παροχους και η πρώτη εταιρία που Θα κανει χρήση είναι η Nova

Θα κοιτάξω ξανά τι διάβασα το Σάββατο σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Παραπολιτικά”. Γιατι αυτό θυμάμαι ότι διάβασα, ίσως δεν το διατύπωσα σωστά, Θα επανέρθω. Σε κάθε περίπτωση, ακούω αυτό που γράφεις.

“Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σκοπεύει η διοίκηση της ΔΕΗ να ξεκινήσει την εμπορική εκμετάλλευση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου οπτικών ινών που σήμερα αναπτύσσει η εταιρεία, ξεκινώντας από το Περιστέρι Αττικής. Αρχικά η εμπορική εκμετάλλευση θα γίνει δωρεάν για δύο έως τρεις μήνες και στη συνέχεια θα εφαρμοστούν οι χρεώσεις, οι οποίες δεν αναμένεται να διαφοροποιούνται αισθητά από εκείνες του ΟΤΕ ή άλλων παροχών που μεταπωλούν υποδομές οπτικών ινών, και ειδικά συνδέσεις οπτικών ινών που φτάνουν μέχρι το σπίτι (FTTH).”

Ένθετο Money Pro, εφημερίδας Παραπολιτικά, φύλλο Σάββατο 23 Ιουλίου, γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης.

Παναγιώτης

Θα προσφέρει τα 3 μηνιατικα δωρεάν, γιατί θα τα περνάει τα πολιτικά από την ρήτρα προσαρμογής 🤣🤣🤣🤣

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured Jack Dorsey

Jack Dorsey: Τέλος από το διοικητικό συμβούλιο του Bluesky

O Jack Dorsey ανακοίνωσε το Σάββατο στο Χ ότι δεν είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bluesky.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: H Apple θα αργήσει να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη

Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα φήμη για τα σχέδια της Apple σχετικά με το Face ID κάτω από την οθόνη στο iPhone.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Απολαύστε επίσημα δείγματα της κάμερας

Η vivo αναμένεται να αποκαλύψει το X100 Ultra αυτόν τον μήνα και τώρα μοιράστηκε δείγματα κάμερας του smartphone.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Xiaomi 15: Φήμες ότι έρχεται μέσα Οκτώβρη με Snapdragon 8 Gen 4

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Xiaomi έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης κυκλοφορίας για το επερχόμενο SoC Snapdragon 8 Gen 4.