Deutsche Telekom, Ταχύτητες ίντερνετ που απολαμβάνουν στη Γερμανία

Βρισκόμαστε στο Βερολίνο προσκεκλημένοι του OTE και παρακολοθούμε το συνεδριο Netzoffensive Medienevent της Deutsche Telekom. Τα νούμερα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας προκαλούν ίλλιγο. Στη Γερμανία δεν υπάρχει οικονομική κρίση όπως τη ζούμε στη χώρα μας οπότε οι επενδύσεις δεν είναι το απαιτούμενο αλλά η λογική εξέλιξη.

Netzoffensive Medienevent της Deutsche Telekom, Deutsche Telekom, Ταχύτητες ίντερνετ που απολαμβάνουν στη Γερμανία

Netzoffensive Medienevent της Deutsche Telekom, Deutsche Telekom, Ταχύτητες ίντερνετ που απολαμβάνουν στη Γερμανία

• LTE+ (LTE-Advance): Ταχύτητες mobile internet έως και 150 megabits/ sec.
• Με την ανάπτυξη των δικτύων οπτικής ίνας και VDSL Vectoring θα είναι δυνατή η επίτευξη σύνδεσης έως και 100 megapbits/ sec. Έως το 2016 πάνω από 24 εκ. σπίτια θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ταχύτητες.
• Πάνω από 10.000 χλμ. οπτικής ίνας και 16.700 καφάο αναμένεται να τοποθετηθούν σε ολόκληρη τη Γερμανία μέχρι το 2016.
• Η πόλη του Αμβούργου θα είναι η πρώτη στη Γερμανία με δωρεάν Wi-Fi για όλους για την πρώτη ώρα στο μεγαλύτερο μέρος της.
• To 2016 πάνω από 255 τρένα θα έχουν εξοπλιστεί με Wi-Fi. Σήμερα είναι εξοπλισμένα περίπου 70 τρένα.
• Μέσα στο 2014 η Deutsche Telekom θα “τρέχει” πάνω από 52.000 έργα ανάπτυξης σε όλη την Γερμανία.
• Το γκρουπ της Deutsche Telekom θα επενδύσει συνολικά 23 δισ. ευρώ μεταξύ 2010-2015 στη Γερμανία.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
john

εμένα άλλο μου φάνηκε περίεργο 150mbps on air και μόνο 100mbps με οπτικές ? γιατί να βάλουν οπτικές τότε ,τσάμπα λεφτά σε μία τεχνολογία που θα ξεπεραστεί σε λίγα χρόνια …

Christos

Αυτή τη στιγμή υπάρχει διαθέσιμη ταχύτητα μέχρι 200Mbps (με 75GB όριο ανά μήνα…) από την Telekom μέσω οπτικών ινών, ενώ υπάρχει εδώ και καιρό διαθέσιμη ταχύτητα μέχρι 150Mbps μέσω cable (Το υπόγειο δίκτυο τηλεόρασης…).
Ενδεικτικά έχω cable Internet 30Mbit με 25€ για 2 χρόνια συμβόλαιο με την τρέχουσα προσφορά να είναι στα 50Mbit για την ίδια τιμή…
Όποιος χρειάζεται πληροφορίες, ευχαρίστως…

Κώστας

100 Mbps στη Γερμανία
50 Mbps στην Ελλάδα (hol vdsl ζωγράφου)..

Εντάξει, δεν μιλάμε και για ΤΡΑΓΙΚΕΣ διαφορές στο επίγειο… Τώρα στο 3g…. οκ, συμφωνώ!

Γιάννης

Στην Σουηδία που έχουν ftth 1000Mbps τι πρέπει να προκαλούν ; :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Deutsche Telekom

Deutsche Telekom: Στα 29,80 δισ. ευρώ τα έσοδα το δ’ τρίμηνο

Καλύτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα κέρδη τέταρτου τριμήνου της Deutsche Telekom, με την εταιρεία να επισημαίνει την αύξηση των πελατών της στη Γερμανία και τις ισχυρές επιδόσεις της θυγατρικής της T-Mobile US.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.