Διέρρευσαν 400 εκ. τηλεφωνικοί αριθμοί χρηστών του Facebook

Facebook, Διέρρευσαν 400 εκ. τηλεφωνικοί αριθμοί χρηστών του Facebook

Μέσω ενός server ο οποίος δεν προστατευόταν από κάποιον κωδικό πρόσβασης διέρρευσαν περισσότερες από 400 εκ. εγγραφές χρηστών του Facebook. Σύμφωνα με το TechCrunch, όσες εγγραφές διέρρευσαν αποτελούνται από το Facebook ID του χρήστη καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου με τον οποίο είχε συνδέσει ο χρήστης τον λογαριασμό. Εκτός όμως από τον αριθμό τηλέφωνου μερικές εγγραφές περιελάμβαναν το όνομα, το φύλο η και την χώρα που είχε δηλώσει ο χρήστης.

Ο server είχε αποθηκευμένα αρχεία σε πολλές διαφορετικές βάσεις δεδομένων. 133 εκατομμύρια εγγραφές που διέρρευσαν αφορούν τους χρήστες από την Αμερική, 18 εκατομμύρια χρήστες από το Ηνωμένο Βασίλειο και περισσότεροι από 50 εκατομμύρια χρήστες από το Βιετνάμ.

Το Facebook αποφάσισε πριν έναν χρόνο να κρατήσει κρυφά τα τηλέφωνα των χρηστών του. Παρόλα αυτά αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι περισσότερα από 400 εκατομμύρια τηλέφωνα έμειναν απροστάτευτα από τους κακόβουλους χρήστες.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της διάσημης πλατφόρμας, τα δεδομένα που διέρρευσαν είναι παλιά. Δηλαδή, πριν ακόμη η εταιρεία αποφασίσει να κλειδώσει την εύρεση άλλων χρηστών με την χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ArisIM

Περιμένετε τίποτα καλύτερο;
Εξακολουθείτε να το χρησιμοποιείτε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.