Διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια κατά του COVID-19

COVID-19, Διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια κατά του COVID-19

Ο Ευρωπαϊκός Ιατρικός Οργανισμός (EMA) προειδοποιεί ότι έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια που σχετίζονται με τον COVID-19. Τα δεδομένα κλάπηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και διέρρευσαν στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα και περιέχουν και πληροφορίες σχετικά με τις δοκιμές φαρμάκων που έγιναν.

Όμως, ο μεγαλύτερος φόβος όλων είναι πως αυτά τα δεδομένα μπορούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων καθώς, σύμφωνα πάντα με τον EMA, περιλαμβάνεται αλληλογραφία που έχει παραποιηθεί πριν τη δημοσίευση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υπονόμευση της εμπιστοσύνης στα εμβόλια, για όσους τα διαβάσουν χωρίς να γνωρίζουν.

Μάλιστα, ο ερευνητής ασφαλείας Lukasz Olejnik εκφράζει ανοιχτά στο Twitter τις ανησυχίες του σχετικά με αυτή τη διαρροή. Ο ίδιος πιστεύει πως αυτά τα ιατρικά δεδομένα είναι “τέλεια για σπορά δυσπιστίας”, επειδή η γλώσσα που εμπλέκεται στην αλληλογραφία που διέρρευσε δεν είναι ευρέως προσβάσιμη.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα νέες θεωρίες συνομωσίας ή ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων θεωριών, καθώς περιλαμβάνει νούμερα και στατιστικά. Από την άλλη, το γεγονός ότι απαιτείται αρκετή γνώση για την ορθή ανάλυση των δεδομένων θα μπορούσε να περιορίσει τη ζημιά, καθώς ακόμα και οι παραποιημένες εκδόσεις που κυκλοφορούν ίσως κουράσουν αυτούς που πάνε να τις διαβάσουν.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πως έχουν δοθεί αυτές οι ιατρικές πληροφορίες, οι οποίες μάλιστα περιέχουν σχήματα δομών και φαρμάκων. Η έρευνα συνεχίζεται, χωρίς να έχουν αποδοθεί ευθύνες για την επίθεση σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Το θέμα είναι ότι ίσως μέσα στις επόμενες ημέρες δούμε αρκετές νέες θεωρίες συνομωσίας που θα βασίζονται πάνω στα παραποιημένα έγγραφα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
spiros

To γέλιο με το πόσο εγκεφαλικά πειραγμένοι είναι αντιεμβολιαστές είναι που κάνουν καθημερινό αγώνα κατά τον εμβολίων.
Θα ήθελα να βρω κάποιον από αυτούς να τον ρωτήσω.
“ρε μεγάλε τι ζόρι τραβάς στο να κάνω εγώ το εμβόλιο?”
Να μην το κάνουν ποτέ τους, άσε που με 95% αποτελεσματικότητα προσωπικά δεν μου νοιάζει καθόλου αν δεν το κάνουν.

Petros273

Θα δουμε αν θα πραγματικα δουλεψει το εμβολιο σου. Να παρεις και το πασο για να ταξιδευεις ελευθερα αλλα και τις τοξινες που θα σου ταισουν.

Nickolas

Τα τσιπάκια έγιναν τοξίνες; Αχαχαxχα

Dem

συγγνώμη τσιπάκια δεν ήταν στα 5 nm? πως έγιναν τοξίνες τώρα

spiros

και εσύ τι πρόβλημα έχεις το τι θα κάνω εγω?
Ετσι θέλω και θα κάνω το εμβόλιο.
To έγραψα και παραπάνω. Με 95% αποτελεσματικότητα δεν παει να μην το κάνεις και ποτέ σου. Καρφί δεν μου καίγεται.

Γιώργος

Το εμβόλιο και το κάθε εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνει κανείς και ούτε πρέπει να γίνει υποχρεωτικό. Στο κάτω κάτω όποιος θέλει να το κάνει είναι προσωπική του υπόθεση. Αλλά όχι να υποχρεώνουν τον καθένα μας με διάφορα προσχήματα να το κάνουμε ντε και καλά. Αυτός που φοβάται να μην κολλήσει την αρρώστια ας πάει να το κάνει. Εγώ όμως που φοβάμαι μην πάθω κάτι μακροπρόθεσμα από το εμβόλιο της phaiser , γιατί πρέπει σώνει και καλά να το κάνω?

Ovelix

Λοιπόν επειδή βλέπω ότι κάποιοι μπερδεύονται, για αρχή να διευκρινίσω πως δεν είμαι αντιεμβολιαστής, τα έχω κάνει όλα όσα έπρεπε να κάνω όταν ήμουν μικρός και όλα όσα έπρεπε να κάνω όταν ήμουν στον στρατό, επειδή όμως ταυτόχρονα δεν είμαι και φανατικός μικροβιοφοβικός και να τρέχω να κάνω όποιο εμβόλιο βγαίνει, και επειδή από φάρμακο που υπάρχει από το 1927′ και είναι το 3ο ποιο διαδεδομένο στις ΗΠΑ και χρησιμοποιείται ως θεραπεία για αυτοάνοσο νόσημα και ενώ δεν είχα καμία αλλεργία ως τότε ξαφνικά κόντεψα να καταλήξω στο νοσοκομείο εξαιτίας του, επειδή η μητέρα μου κατέληξε στο νοσοκομείο από το απλό αντιγριπικό εμβόλιο και ο γιατρός τις το έχει απαγορεύσει να το ξανακάνει και δεν πρέπει να κάνει ούτε το εμβόλιο για τον Covid19, ΘΑ πρέπει κάποιοι άνθρωποι να καταλάβουν πως ΔΕΝ είναι όλοι ψεκασμένοι αυτοί που δεν θέλουν να κάνουν ένα εμβόλιο που η έρευνα και η δοκιμή του έγινε μέσα σε 5 μήνες, όποιος νομίζει πως δεν θα υπάρξουν και άνθρωποι που θα βγάλουν αλλεργία ή κάποια συμπτώματα κάνει λάθος, ΔΕΝ υπάρχει φάρμακο και εμβόλιο χωρίς αντενδείξεις, αλλεργίες και συμπτώματα. Είναι ντροπή να τσουβαλιάζουμε τους πάντες και να τους λέμε ψεκασμένους… αν λοιπόν το κράτος, οι γιατροί και… Συνέχεια »

Alex Mpi

Το πιο σωστο σχόλιο. Έχω χρόνια που δεν γραφω και εγραψα τωρα για να σου πω μπραβο.

Στυλιανος

Τα είπες πολύ σωστα
Εγώ έχω αλλεργία και όποτε το πάθω τρέχω νοσοκομείο για κορτιζονη
Ποιος μου εγκιατε ότι αν κάνω το εμβόλιο δεν θα πάθω τίποτα
Αλλά και να πάθω θα έχω υπογράψει το χαρτί ότι είναι υπεύθυνη μου
Ασ περνούν αυτοί την ευθύνη
Και πάλι μπράβο σου

Nickolas

Παιδιά αλίμονο, τα εμβόλια όπως και κάθε φαρμακευτικό σκεύασμα έχουν περενεργειες. Εννοείται πως πριν κάνεις το οτιδήποτε πρώτα θα συμβουλευτείς το γιατρό σου, αλλά και τα εμβόλια αυτά δεν τα κάνουν πλανόδιοι πωλητές, πρώτα σου παίρνουν το ιστορικό και μιλούν μαζί σου, δεν είναι τα πράγματα ορμάμε και όποιον πάρει ο χάρος. Και φυσικά δε σου δίνουν κανένα χαρτί να υπογράψεις ότι είναι δική σου ευθύνη αν πάθεις κάτι. Τώρα για την ταχύτητα που βγήκε το εμβόλιο και αναφέρει ο φίλος παραπάνω, δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά. Η τεχνολογία καταρχάς που χρησιμοποιήθηκε αναπτύσσεται πάνω από δέκα χρόνια και τα χρήματα που έπεσαν στην όλη προσπάθεια όπως και οι εθελοντές που πήραν μέρος στις έρευνες ήταν πολλαπλάσιοι απ’ οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο. Πάρα τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν και κυκλοφόρησαν από την αρχή είναι αδύνατο να κρύψεις πράγματα ειδικά σε έρευνες τέτοιων διαστάσεων. Όπως και να χει για την ώρα τα πράγματα βαίνουν καλώς και είναι πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν κάνει το εμβόλιο χωρίς σοβαρές παρενέργειες με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις που αντιμετωπιστηκαν. Και πάλι όμως, πρώτον δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο, δεύτερον κανένας δεν πηγαίνει να το κάνει χωρίς να συμβουλευτεί το γιατρό του, όπως άλλωστε γίνεται και… Συνέχεια »

stampa517@gmail.com

έτσι είναι αγαπητέ μου, όπως τα γράφεις…. συμφωνώ….. εξάλλου κανένας γιατρός ή επιστήμονας δεν μπορεί να εγγυηθεί για 100% αποτέλεσμα. Ούτε για τα εμβόλια, ούτε για εγχείρηση, ούτε για οποιαδήποτε θεραπεία. Πάντα υπάρχουν παρενέργειες και αστοχίες…..Η επιστήμη, πάντως, έχει κάνει τεράστια άλματα
Ευχαριστώ

Fotis

Σωστός. Όποιος έχει λίγο νιονιό και ψάχνει βρίσκει πολλά παραδείγματα με προβληματικες έρευνες ή φάρμακα που ανακληθηκαν αργότερα λόγω παρενεργειών ή και θανάτων.

spiros

Θα κάτσω εγώ να πάθω πνευμονια να μου καταστρέψει τα πνευμόνια, να μην μπορώ να εργαστώ και να ζω από τα επιδόματα επειδή ο μπάμπης ο υδραυλικός με προτρέπει στο internet ότι εκτός από υδραυλικά γνωρίζει και τα ιατρικά.
Eγώ πιστεύω στην ζωή μου τους ειδικούς σε κάθε θέμα.
Για το αυτοκίνητο θα πάω σε μηχανικό, για τις μπρίζες σε υδραυλικό και για τα ιατρικά θα ακούσω τι λένε οι γιατροί.

Γιαννης

Τραβά καντο και μην μας τα κανείς τσουρέκια .Κάνε και τα 5 που υπάρχουν να είσαι 1000% συγουρος.

SUPS 👨‍⚖️

προχθες μας ελεγες οτι Ο Μπεζος της Αμαζον ειναι Ελληνο-αμερικανος και κοροιδευες αλλον που το αμφισβητουσε….Ασε μας ρε φιλε..Καταλαβαμε ποσο αξιοπιστα ειναι αυτα που διαβαζεις και μας γραφεις…Πες καμαι γνωμη για κανα samsung και xiaomi και ασε τα εμβολια…

Konstantinos

Ανοσία μετά από έκθεση στον ιό – 240 ημέρες
Ανοσία μετά από εμβόλιο – Πιθανόν 1 έτος
Κόστος 1 μήνα lockdown – 3 δις
Εκτιμώμενη ανάκαμψη μετά από εμβολιασμό – 2022
Θέση ΕΕ – “Η Ευρώπη χρειάζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο υποψήφιων εμβολίων με βάση διαφορετικές τεχνολογικές προσεγγίσεις για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες ταχείας ανάπτυξης, παρασκευής και διάθεσης ενός εμβολίου για όλους τους Ευρωπαίους.”

Αποτέλεσμα; – Άγνωστο
Ποιος θα επιβαρυνθεί κάθε κόστος; – Πολίτες
Ποιος κερδίζει; – Τεχνολογικοί και φαρμεκευτικοί κολοσσοί
Ποιος δε νοιάζεται; – Κυβερνήσεις
Ποιος δεν ενημερώνεται με διαφάνεια; – Κανείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.