dLAN 1200 triple+: Κορυφαία σύνδεση Powerline με 3 θύρες Gigabit

Το dLAN 1200 triple+ φέρνει το internet σε όλους τους χώρους του σπιτιού, μέσω της πρίζας ρεύματος. Έρχεται δηλαδή να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, εκεί που δεν τα καταφέρνει το WiFi, ακόμη και μεταξύ διαφορετικών ορόφων.

Οι συσκευές dLAN χρησιμοποιούν την υπάρχουσα καλωδίωση ρεύματος προκειμένου να έχετε internet σε όλους τους χώρους, αρκεί φυσικά να έχετε σύνδεση internet από κάποιον πάροχο. Με άλλα λόγια, μετατρέπουν τις απλές πρίζες του σπιτιού σας, σε συνδέσεις Ethernet.=

devolo dLAN 1200 triple+ hands-on

Σε γενικότερο πλαίσιο, ακολουθείται η αρχή της τεχνολογίας powerline, όπου χρειάζονται δύο προσαρμογείς για να δουλέψει. Ο πρώτος συνδέεται στο ρούτερ μέσω του καλωδίου δικτύου και σε κάποια πρίζα κοντά και ο άλλος μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποια άλλη πρίζα στο ίδιο κύκλωμα ισχύος, όπου εκεί μπορούν να συνδεθούν συσκευές επίσης μέσω καλωδίου δικτύου.

Το νέο dLAN 1200 triple+ έρχεται με τρεις θύρες Gigabit, οι οποίες είναι ιδανικές για να συνδέσετε για παράδειγμα υπολογιστή, κονσόλα παιχνιδιών και Smart TV ενώ μπορείτε να συνδέσετε κι άλλες δικτυακές συσκευές μέσω της πρίζας που υπάρχει στο dLAN 1200 triple+.

devolo dLAN 1200 triple+ hands-on

Η συσκευή από μόνη της διαθέτει φωτεινή ένδειξη, η οποία μπορεί και να απενεργοποιηθεί μέσω του λογισμικού devolo Cockpit, ενώ υπάρχει και πλήκτρο κρυπτογράφησης με λειτουργία επαναφοράς.

Ακόμη, η τεχνολογία range+, υπόσχεται μεγάλη εμβέλεια δράσης (μέχρι και 400 μέτρα) και εξαιρετικά σταθερές συνδέσεις. Το dLAN 1200 triple+ προσφέρει ταχύτητες μέχρι και 1200 Mbit/s, οι οποίες απευθύνονται σε όσους συνδέουν παραπάνω από μία συσκευές στο διαδίκτυο. Επίσης, θεωρείται εξαιρετικά κατάλληλο για απαιτητικά περιβάλλοντα λειτουργίας παλαιότερα κτίρια.

devolo dLAN 1200 triple+ hands-on

Με το dLAN 1200 triple+ δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι «θυσιάσατε μια πρίζα», καθώς διαθέτει ενσωματωμένη πρίζα, ώστε καμία παροχή ρεύματος να μην πάει χαμένη και να συνδέσετε κανονικά κάποια άλλη συσκευή ή πολύπριζο. Aν θέλετε να συνδέσετε κάποιο πολύπριζο, να το συνδέσετε στην πρίζα του dLAN 1200 triple+ κι όχι να συνδέσετε το πολύπριζο και πάνω του το dLAN 1200 triple+ καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μετάδοση του σήματος του dLAN.

Επίσης, αν υπάρχουν πρίζες στο σπίτι, η μία δίπλα στην άλλη, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο τη μία, όπου εκεί θα τοποθετήσετε και το dLAN 1200 triple+ και ύστερα το πολύπριζο. Να σημειωθεί ότι η ενσωματωμένη ηλεκτρική πρίζα είναι και συσκευή ασφαλείας για παιδιά.

devolo dLAN 1200 triple+ hands-on

Ακόμη, όσον αφορά στην ενέργεια, το dLAN 1200 triple+ επειδή έρχεται με την τεχνολογία PowerSave της devolo εξοικονομεί ενέργεια – διαρκώς, έξυπνα και εντελώς αυτόματα, καθώς μπαίνει σε κατάσταση αναμονής όταν δεν χρησιμοποιείται.

Το dLAN 1200 triple+ έρχεται με προηγμένη ασφάλεια καθώς δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για κάθε προσαρμογέα, προστατεύοντας έτσι το δίκτυό σας.

devolo dLAN 1200 triple+ hands-on

Το dLAN 1200 triple+ είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, ακόμη κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως κάποιο powerline. Εσείς, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το βγάλετε από το κουτί και να το συνδέσετε στην πρίζα. Οι προσαρμογείς συγχρονίζονται μεταξύ τους σε ζεύγος με το πάτημα ενός κουμπιού και συνδέονται αυτόματα. Το dLAN 1200 triple+ είναι συμβατό με όλα τα συμβατικά ρούτερ και όλους τους προσαρμογείς devolo.

devolo-dLAN-1200-triple-hands-on-6

To λογισμικό devolo Cockpit είναι συμβατό με Windows 7 (32 bit/64 bit), Windows 8 (32 bit/64 bit), Windows 8 Pro (32 bit/64 bit), Windows 10 (32 bit/64 bit), Windows 10 Pro (32 bit/64 bit), Ubuntu Linux (32 bit/64 bit) και Mac (από OS X 10.6). Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε και να διαχειριστείτε τις συνδέσεις WiFi, dLAN και LAN μέσω smartphone ή tablet μέσω της εφαρμογής my devolo App.

devolo dLAN 1200 triple+ box

Το Starter Kit, το οποίο περιλαμβάνει το dLAN 1200+, έναν προσαρμογέα dLAN 1200 triple+ και δύο καλώδια δικτύου κοστίζει 149.90 ευρώ, ενώ ένας προσαρμογέας dLAN 1200 triple+ και ένα καλώδιο δικτύου κοστίζει 79.90 ευρώ. Τα προϊόντα της devolo έρχονται με εγγύηση τριών ετών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vagman

Συνήθως οι οικίες με ορόφους έχουν διαφορετικά κυκλώματα (τριφασικό ρεύμα) με αποτέλεσμα να μην καθίσταται λειτουργικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook

Το Facebook επαναφέρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο στην Αυστραλία

Το Facebook εμφανίζεται ευχαριστημένο με τις αλλαγές στη νομοθεσία της Αυστραλίας και αποφάσισε να εμφανίζει και πάλι ειδήσεις.

Internet NASA Science

Επικοινώνησε με την Γη το ελικόπτερο Ingenuity που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη

Επιβίωσε από την τρομερή κάθοδο και προσγείωση του Perseverance Rover στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Internet Google

Dunant: Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google

Η Google στρέφει την προσοχή της στη σταθερότητα του ίντερνετ σχετικά με τις συνδέσεις καθώς αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία της.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E23 – 18/02/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για PS5 Dual Sense, OmniVision, Revolut, Realme 7i, Intel, επίθεση SolarWinds, drones στην Ελλάδα, και Bitcoin.