dLAN 1200 triple+: Κορυφαία σύνδεση Powerline με 3 θύρες Gigabit

Το dLAN 1200 triple+ φέρνει το internet σε όλους τους χώρους του σπιτιού, μέσω της πρίζας ρεύματος. Έρχεται δηλαδή να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, εκεί που δεν τα καταφέρνει το WiFi, ακόμη και μεταξύ διαφορετικών ορόφων.

Οι συσκευές dLAN χρησιμοποιούν την υπάρχουσα καλωδίωση ρεύματος προκειμένου να έχετε internet σε όλους τους χώρους, αρκεί φυσικά να έχετε σύνδεση internet από κάποιον πάροχο. Με άλλα λόγια, μετατρέπουν τις απλές πρίζες του σπιτιού σας, σε συνδέσεις Ethernet.=

devolo dLAN 1200 triple+ hands-on

Σε γενικότερο πλαίσιο, ακολουθείται η αρχή της τεχνολογίας powerline, όπου χρειάζονται δύο προσαρμογείς για να δουλέψει. Ο πρώτος συνδέεται στο ρούτερ μέσω του καλωδίου δικτύου και σε κάποια πρίζα κοντά και ο άλλος μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποια άλλη πρίζα στο ίδιο κύκλωμα ισχύος, όπου εκεί μπορούν να συνδεθούν συσκευές επίσης μέσω καλωδίου δικτύου.

Το νέο dLAN 1200 triple+ έρχεται με τρεις θύρες Gigabit, οι οποίες είναι ιδανικές για να συνδέσετε για παράδειγμα υπολογιστή, κονσόλα παιχνιδιών και Smart TV ενώ μπορείτε να συνδέσετε κι άλλες δικτυακές συσκευές μέσω της πρίζας που υπάρχει στο dLAN 1200 triple+.

devolo dLAN 1200 triple+ hands-on

Η συσκευή από μόνη της διαθέτει φωτεινή ένδειξη, η οποία μπορεί και να απενεργοποιηθεί μέσω του λογισμικού devolo Cockpit, ενώ υπάρχει και πλήκτρο κρυπτογράφησης με λειτουργία επαναφοράς.

Ακόμη, η τεχνολογία range+, υπόσχεται μεγάλη εμβέλεια δράσης (μέχρι και 400 μέτρα) και εξαιρετικά σταθερές συνδέσεις. Το dLAN 1200 triple+ προσφέρει ταχύτητες μέχρι και 1200 Mbit/s, οι οποίες απευθύνονται σε όσους συνδέουν παραπάνω από μία συσκευές στο διαδίκτυο. Επίσης, θεωρείται εξαιρετικά κατάλληλο για απαιτητικά περιβάλλοντα λειτουργίας παλαιότερα κτίρια.

devolo dLAN 1200 triple+ hands-on

Με το dLAN 1200 triple+ δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι «θυσιάσατε μια πρίζα», καθώς διαθέτει ενσωματωμένη πρίζα, ώστε καμία παροχή ρεύματος να μην πάει χαμένη και να συνδέσετε κανονικά κάποια άλλη συσκευή ή πολύπριζο. Aν θέλετε να συνδέσετε κάποιο πολύπριζο, να το συνδέσετε στην πρίζα του dLAN 1200 triple+ κι όχι να συνδέσετε το πολύπριζο και πάνω του το dLAN 1200 triple+ καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μετάδοση του σήματος του dLAN.

Επίσης, αν υπάρχουν πρίζες στο σπίτι, η μία δίπλα στην άλλη, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο τη μία, όπου εκεί θα τοποθετήσετε και το dLAN 1200 triple+ και ύστερα το πολύπριζο. Να σημειωθεί ότι η ενσωματωμένη ηλεκτρική πρίζα είναι και συσκευή ασφαλείας για παιδιά.

devolo dLAN 1200 triple+ hands-on

Ακόμη, όσον αφορά στην ενέργεια, το dLAN 1200 triple+ επειδή έρχεται με την τεχνολογία PowerSave της devolo εξοικονομεί ενέργεια – διαρκώς, έξυπνα και εντελώς αυτόματα, καθώς μπαίνει σε κατάσταση αναμονής όταν δεν χρησιμοποιείται.

Το dLAN 1200 triple+ έρχεται με προηγμένη ασφάλεια καθώς δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για κάθε προσαρμογέα, προστατεύοντας έτσι το δίκτυό σας.

devolo dLAN 1200 triple+ hands-on

Το dLAN 1200 triple+ είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, ακόμη κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως κάποιο powerline. Εσείς, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το βγάλετε από το κουτί και να το συνδέσετε στην πρίζα. Οι προσαρμογείς συγχρονίζονται μεταξύ τους σε ζεύγος με το πάτημα ενός κουμπιού και συνδέονται αυτόματα. Το dLAN 1200 triple+ είναι συμβατό με όλα τα συμβατικά ρούτερ και όλους τους προσαρμογείς devolo.

devolo-dLAN-1200-triple-hands-on-6

To λογισμικό devolo Cockpit είναι συμβατό με Windows 7 (32 bit/64 bit), Windows 8 (32 bit/64 bit), Windows 8 Pro (32 bit/64 bit), Windows 10 (32 bit/64 bit), Windows 10 Pro (32 bit/64 bit), Ubuntu Linux (32 bit/64 bit) και Mac (από OS X 10.6). Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε και να διαχειριστείτε τις συνδέσεις WiFi, dLAN και LAN μέσω smartphone ή tablet μέσω της εφαρμογής my devolo App.

devolo dLAN 1200 triple+ box

Το Starter Kit, το οποίο περιλαμβάνει το dLAN 1200+, έναν προσαρμογέα dLAN 1200 triple+ και δύο καλώδια δικτύου κοστίζει 149.90 ευρώ, ενώ ένας προσαρμογέας dLAN 1200 triple+ και ένα καλώδιο δικτύου κοστίζει 79.90 ευρώ. Τα προϊόντα της devolo έρχονται με εγγύηση τριών ετών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vagman

Συνήθως οι οικίες με ορόφους έχουν διαφορετικά κυκλώματα (τριφασικό ρεύμα) με αποτέλεσμα να μην καθίσταται λειτουργικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EEKT

Ελλάδα, κινητή τηλεφωνία: Μέσος όρος 82.5 Mbps Download και 16.8 Mbps Upload

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ookla, η χώρα μας καταλαμβάνει την 17η θέση παγκοσμίως στην πιο πρόσφατη μηνιαία έκθεση Speedext Global Index.

Internet Elon Musk Bitcoin

Οι φίλοι του Bitcoin τα βάζουν με τον Elon Musk

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Elon Musk για το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα δημιούργησαν έναν… στρατό από haters.

Internet Apple Apple Music

H Apple ετοιμάζεται να προσφέρει νέες μουσικές επιλογές

Η Apple φέρεται να είναι έτοιμη να προσφέρει από τις αρχές Ιουνίου, την επιλογή της υψηλής πιστότητας.

Internet Instragram

Το Instagram στο web θα επιτρέπει τη δημιουργία posts

Μία σημαντική αλλαγή περιμένει όσους επιθυμούν να βλέπουν το Instagram από τον υπολογιστή και όχι από το κινητό.