DNS Changer, Την 9η Ιουλίου τέλος η πρόσβαση στο Ίντερνετ για τους μολυσμένους

Ενωθείτε, όλοι της Γης οι… μολυσμένοι από τον DNS Changer, μιας και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου το FBI έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσει τους servers μέσω των οποίων συνδέονται όσοι έχουν μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό. Το κόστος της διατήρησης των servers σε λειτουργία είναι απαγορευτικό για το FBI και έτσι θα σταματήσει η υποστήριξη της υπηρεσίας.

Υπολογίζεται ότι 350.000 είναι οι μολυσμένοι υπολογιστές που βασίζονται στους servers του FBI για να διατηρήσουν την πρόσβαση στο ίντερνετ. Μπορείτε να μπείτε στο DNS Checker Page για να δείτε εάν είναι μολυσμένο το σύστημά σας, μην πάτε να ανοίξετε τον υπολογιστή σας τη Δευτέρα και ξαφνικά δείτε ότι δεν μπαίνει με τίποτα στο ίντερνετ.

Το μεγαλύτερο πλήθος των μολυσμένων υπολογιστών φέρεται να είναι στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

, DNS Changer, Την 9η Ιουλίου τέλος η πρόσβαση στο Ίντερνετ για τους μολυσμένους

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Πάλι καλά εμένα δεν έχει πρόβλημα…

Γιωργος

Η IP σας δεν έχει ρυθμιστεί να χρησιμοποιεί τους διακομιστές DNS απατεώνων. τι σημενει αυτο

alexdoxara

@Γιώργος σημάνει πως δεν είσαι μολυσμένος 😀

Panos

Υπάρχει λύση και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, για κανέναν.
Προφανώς το malware αυτό που κάνει είναι να αλλάζει τις ρυθμίσεις DNS στις ιδιότητες της σύνδεσης δικτύου που χρησιμοποιούμε, ώστε οποιαδήποτε διεύθυνση και να χτυπήσουμε στον browser, να μας δρομολογεί εκεί που θέλει αυτό – άκρως επικίνδυνο αν σκεφτούμε ότι μπορεί πχ να είμαστε στο paypal, και όλη η κυκλοφορία που πηγαινοέρχεται μεταξύ του υπολογιστή μας και του server της Paypal, να μεταφέρεται μέσα από έναν server ενός κακόβουλου χρήστη, όπου θα την δρομολογεί το μολυσμένο DNS!!!

Δυο λύσεις υπάρχουν που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας:
1) Αν ξέρουμε τους DNS της εταιρείας παροχής internet που χρησιμοποιούμε, τους εισάγουμε χειροκίνητα στις ιδιότητες δικτύου (αν δεν τους ξέρουμε, μπορούμε να τους βρούμε εύκολα αν μπούμε στο μενού ρυθμίσεων του router μας, και ελέγξουμε τις ιδιότητες της σύνδεσης, θα δούμε εκεί ένα μεγαλοπρεπές πεδίο που θα γράφει DNS (Primary & Secondary)
2) Να εισάγουμε χειροκίνητα κάποιον από τους public dns. Εγώ χρησιμοποιώ αυτόν της Google, που είναι ο πρωτεύων 8.8.8.8 και ο δευτερεύων 8.8.4.4
Ο δεύτερος τρόπος ίσως δώσει και λίγο παραπάνω ταχύτητα στο φόρτωμα των sites.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.