Δωρεάν WiFi σε 2.800 Δήμους της Ευρώπης

Δωρεάν WiFi σε 2.800 Δήμους της Ευρώπης, Δωρεάν WiFi σε 2.800 Δήμους της Ευρώπης

Τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθούν οι 2.800 Δήμοι από όλη την Ευρώπη που θα λάβουν επιχορήγηση ύψους 15.000 ευρώ ο κάθε ένας για να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το WiFi4EU, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 7 και 9 Νοεμβρίου, υποβλήθηκαν συνολικά 13.000 αιτήσεις από Δήμους.

Ο προϋπολογισμός της πρώτης πρόσκλησης ανέρχεται σε €42 εκατ. και θα επιτρέψει τη χορήγηση 2.800 σε ισάριθμους Δήμους. Ο δε συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος WiFi4EU είναι €120 εκατ. για το διάστημα 2018 και 2020.

Οι Δήμοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια WiFi4EU για την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού Wi-Fi (σημείων ασύρματης πρόσβασης) στα κέντρα της τοπικής δημόσιας ζωής, τα οποία έχουν επιλέξει.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU έχει ως στόχο να συνδέσει κάθε ευρωπαϊκό χωριό και κάθε ευρωπαϊκή πόλη με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στα κυριότερα κέντρα της δημόσιας ζωής έως το 2020.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Ρε γατάκια … περάστε μια βόλτα από Ελλάδα …. να δείτε τα Free WiFi spot που ναι μεν έχεις Ίντερνετ … αλλά χωρίς να μπορείς να ανοίξεις ούτε το email … άντε για καμία χοντρή μπάζα πάλι

Flagship killer

Χαχαχαχα πόσο συμφωνώ με @Nikosar

Makis

Σωστός. Παρατημένα ασυντήρητα hotspots. Ανάθεμα εάν δουλεύει κανένα.

Νικος

Δεν ξέρω για το wifi θα μιλήσω για το δίκτυο σε Βαρκελώνη και Βερολίνο πέρυσι 2gb μου τα φάγανε σε μισή μέρα..ποια ενωμένη Ευρώπη και μλκς χαχαχαχαχ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.