Drone μετέφερε νεφρό που προορίζονταν για μεταμόσχευση και έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου [βίντεο]

Τα drones αποδεικνύουν καθημερινά την αξία και τη χρησιμότητα τους σε διαφόρους τομείς. Έχουμε δει drone να βοηθούν στη σωτηρία του Καθεδρικού Ναού της Παναγία των Παρισίων. Εδώ και χρόνια εταιρείες προσπαθούν να χτίσουν τους δικούς τους στόλους διανομής αγαθών, ενώ κάποιες άλλες τα έχουν ήδη καταφέρει. Όμως, πρώτη φορά είδαμε drone να σώζει τη ζωή ενός ανθρώπου, μεταφέροντας ανθρώπινα όργανα που προορίζονταν για μεταμόσχευση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Maryland ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη μεταφορά ενός νεφρού που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για μεταμόσχευση. Η ασθενής δήλωσε έκπληκτη από τον τρόπο που βρήκαν οι υπεύθυνοι για να έχουν εγκαίρως στα χέρια τους το νεφρό. Τόνισε ότι πριν μερικά χρόνια ούτε καν δεν θα περνούσε από το μυαλό κάποιου ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Maryland, όπου πραγματοποιήθηκε η επέμβαση, δήλωσαν ότι η επιτυχία αυτής της προσπάθειας δείχνει ξεκάθαρα τις δυνατότητες των μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών. Τόνισαν, ότι αυτό το ταξίδι αποδεικνύει ότι η χρήση των drones θα μπορούσε σε πολλές περιπτώσεις να είναι η ασφαλέστερη και γρηγορότερη μέθοδος μεταφοράς οργάνων.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ενός custom drone το οποίο διαθέτει οκτώ έλικες. Το drone είναι εξοπλισμένο με εφεδρικές προπέλες και κινητήρες, καθώς και ένα σύστημα ανάκτησης αλεξίπτωτου σε περίπτωση που το αεροσκάφος παρουσιάσει πρόβλημα κατά την πτήση. Επίσης, το drone ενσωματώνει μία ειδικά σχεδιασμένη συσκευή ικανή να διατηρεί και να παρακολουθεί την κατάσταση του ανθρώπινου οργάνου κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως η μεταφορά ευαίσθητων ανθρώπινων οργάνων είναι μία πολύ περίπλοκη διαδικασία. Συνήθως πραγματοποιούνται ειδικές πτήσεις, υψηλού κόστους, και αρκετές φορές ρισκάρουν τη βιωσιμότητα του πολύτιμου φορτίου, λόγω πιθανών καθυστερήσεων.

Η χρήση των drones για τη μεταφορά τέτοιων φορτίων μπορεί να μειώσει κατά πολύ το κόστος και τον χρόνο παράδοσης. Επιπλέον, η βιωσιμότητα του οργάνου μπορεί να διασφαλιστεί με τη βοήθεια του σωστού εξοπλισμού.

Στόχος της ομάδας που ανέπτυξε το συγκεκριμένο drone είναι να καταφέρει να κατασκευάσει ένα ολοκληρωμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με τα ίδια όργανα παρακολούθησης και θα μπορεί να καλύπτει μεγαλύτερες αποστάσεις.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Social Media

Έρευνα: Πόσο κολλημένοι στα social media είναι οι Έλληνες;

Η πανελλήνια Έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari δείχνει την αύξηση της ψηφιακής ενασχόλησης των Ελλήνων κατά 92% σε ηλικίες μεταξύ 16-74 χρονών.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E24 – 25/02/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για security updates στα smartphone, πλατφόρμα Web OS, Huawei Mate X2, Apple, νέα παρτίδα PlayStation 5 Digital στην Ελλάδα, ελικόπτερο Ingenuity και Bitcoin.

Internet 5G

Οι περισσότεροι που ανησυχούν για το 5G κατοικούν στην Αμερική

Μία πρόσφατη έρευνα της Prolifics Testing πιστοποιεί ότι στις ΗΠΑ βλέπουν με αρκετό σκεπτικισμό την επέκταση του 5G.

Internet Hackers

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βλέπουν ρωσική ανάμιξη στις επιθέσεις hacking

Οι επιθέσεις hacking των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν σοβαρά σημάδια ρωσικής ανάμιξης σύμφωνα με τους ισχυρούς της τεχνολογίας.