Dropbox, Δύο βήματα επιβεβαίωσης ταυτότητας για να κάνετε πιο ασφαλή τη χρήση του cloud

Πολλοί είναι οι κίνδυνοι εκεί έξω στο cloud, με τις παραβιάσεις ασφαλείας σε sites και υπηρεσίες να γίνονται είδηση ολοένα και συχνότερα. Για να δώσει λίγη περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες του το Dropbox εισάγει τη διαδικασία επιβεβαίωσης δύο σταδίων για την οποία μπορείτε να δείτε πώς ενεργοποιείται, εάν κάνετε κλικ εδώ.

Η διαδικασία σημαίνει ότι απαιτούνται δύο αποδείξεις αυθεντικής ταυτότητας για να μπορέσει να επιβεβαιωθεί ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να εισέλθει σε έναν λογαριασμό, επομένως τίθεται ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τα online αποθηκευμένα δεδομένα σας. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες διαδικασίες υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες όπως η Google, τις οποίες μπορείτε να ενεργοποιήσετε.

, Dropbox, Δύο βήματα επιβεβαίωσης ταυτότητας για να κάνετε πιο ασφαλή τη χρήση του cloud

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ilias N.

Δεν εμφανίζεται ακόμη η επιλογή. Λογικά στις επόμενες ημέρες όπως λέει η πηγή του άρθρου.
Πολύ καλή κίνηση όμως, προσωπικά έχω ενεργοποιήσει παρόμοια λειτουργία στο λογαριασμό μου στο fb, στο κύριο email μου καθώς και στο battlenet.

greeceandroid

Για την ώρα το 2-factor verification απαιτεί την τελευταία Beta έκδοση του Desktop client (link στην πηγή που δίνει ο Νίκος)

(To start using two-factor verification, you’ll need to first download the latest beta version of Dropbox’s desktop client)

Ωραίος Νίκο, ευχαριστούμε, στο gmail το είχα βάλει ήδη, τώρα και στο Dropbox 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Adobe Amazon Apple

Τα 40 πιο περιζήτητα brands τεχνολογίας που θέλουν όλοι να εργαστούν

Αν είστε μέσα στην τεχνολογία και θέλετε να εργαστείτε κάπου, οι ειδικοί δίνουν τη δική τους προτίμηση στα κορυφαία tech brands.

Software Adobe Apple Dropbox

Πόσο καλά προστατεύουν οι εταιρείες τεχνολογίας τα δεδομένα μας;

Έκθεση του Electronic Frontier Foundation, μιας Ρυθμιστικής Αρχής των ΗΠΑ αναλύει πόσο καλά 26 εταιρείες τεχνολογίας διασφαλίζουν τα δεδομένα των χρηστών τους από την κυβέρνηση.

Software Dropbox

Dropbox: Προσθέτει σαρωτή εγγράφων και αρκετά νέα χαρακτηριστικά

Το Dropbox σήμερα έκανε διαθέσιμα μια σειρά από updates για την υπηρεσία στα οποία το πλέον χρήσιμο είναι η δυνατότητα που προστέθηκε στη mobile εφαρμογή για σάρωση εγγράφων.

News Dropbox Star Windows 10

Dropbox For Windows 10: Με αναγνώριση προσώπου και ίριδας

Dropbox και Microsoft επεκτείνουν περαιτέρω την μεταξύ τους συνεργασία προκειμένου να φέρουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και νέες υπηρεσίες σε PC και tablet με Windows 10. Ανακοινώθηκε νέο app ειδικά για συσκευές με Windows 10.