DuckDuckGo: Κάνει την περιήγηση ακόμη πιο ιδιωτική για χρήστες Android

DuckDuckGo Android, DuckDuckGo: Κάνει την περιήγηση ακόμη πιο ιδιωτική για χρήστες Android

Η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo είναι φτιαγμένη για όσους ασχολούνται με το απόρρητο και σύμφωνα με τις τελευταίες της κινήσεις έγινε λίγο πιο ιδιωτική.

Το DuckDuckGo ανακοίνωσε ότι η Προστασία παρακολούθησης εφαρμογών, μια δυνατότητα beta που βοηθά να αποκλείσετε τους ιχνηλάτες τρίτων στις εφαρμογές σας ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιείτε, είναι πλέον διαθέσιμη για όλους τους χρήστες Android. Η λειτουργία, η οποία κυκλοφόρησε σε έκδοση beta για περιορισμένο αριθμό χρηστών πριν από περίπου ένα χρόνο, πλέον προσφέρει τη δυνατότητα να βλέπετε τι προσπαθούν να συλλέξουν οι ιχνηλάτες προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με το DuckDuckGo, ο μέσος χρήστης Android έχει 35 εφαρμογές στο τηλέφωνό του με 1.000 έως 2.000 προσπάθειες παρακολούθησης καθημερινά. Για να χρησιμοποιήσουν τη νέα λειτουργία, το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες είναι να ενημερώσουν την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Android, να ανοίξουν τις ρυθμίσεις, να επιλέξουν “Προστασία παρακολούθησης εφαρμογών” και να ακολουθήσουν τις οδηγίες.

Οι χρήστες iOS είχαν ήδη πρόσβαση σε μια παρόμοια εμπειρία ιδιωτικής περιήγησης με το App Tracking Transparency της Apple. Όμως, όπως επισημαίνει το DuckDuckGo στην ανάρτησή του, η εφαρμογή του διαφέρει σημαντικά από την Apple στο ότι εξυπηρετεί το Android, μια βάση χρηστών που αποτελεί την πλειοψηφία των χρηστών smartphone παγκοσμίως.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.