Πέμπτη
29/05/2008

e-government | Πραγματικότητα για 469 δήμους της χώρας μας

e-governmentΑπό τις αρχές Ιουνίου θα μπορούν οι πολίτες 469 δήμων της χώρας να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω των αντίστοιχων δημοτικών διαδικτυακών πυλών. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 28,8 εκατ. ευρώ και αφορά δήμους με πληθυσμό μικρότερο των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων. Πρόκειται για 28 δήμους του Ν. Αττικής, 136 δήμους της Μακεδονίας-Θράκης, 66 δήμους από την περιφέρεια Αιγαίου, 101 δήμους της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας και 138 δήμους της Κεντρικής Ελλάδας.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω της κάθε Δημοτικής Διαδικτυακής Πύλης θα ακολουθούν το μοντέλο που πανευρωπαϊκά προτείνεται για την εξειδίκευση των υπηρεσιών “Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government)” και αναπτύσσεται στα εξής επίπεδα:
Υπηρεσίες Πληροφόρησης,

Αλληλεπιδραστικές Υπηρεσίες όπως αιτήματα & καταγγελίες πολιτών, ηλεκτρονικές αιτήσεις για βεβαιώσεις, ενημέρωση δικαιούχων για τους τίτλους πληρωμής, υπηρεσία ενημέρωσης του κοινού για πλήρωση θέσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της περιοχής και υποβολής της αντίστοιχης ηλεκτρονικής αίτησης, ηλεκτρονικές αιτήσεις πιστοποιητικών δημοτολόγιο.

Ηλεκτρονικές Συναλλαγές όπως πληρωμή δημοτικού φόρου, πληρωμή προστίμων ΚΟΚ.

Συντάκτης: .

5 Σχόλια

 1. Ο/Η Serpatinas λέει:

  Μ.ο. 60.000 ευρώ ανά πύλη… κάτι μου λέει ότι δεν θα γίνει τίποτα. Θα φαγωθούν πολλά χρήματα και στο τέλος θα έχουμε 469 περιπτώσεις παρόμοιες του cityofathens….

 2. Ο/Η costas λέει:

  @Serpatinas: To cityofathens ήταν απλά ένα site με πληροφορίες.
  Εδώ μιλάμε για διαδραστικότητα, πληρωμή λογαριασμών, ηλεκτρονικές αιτήσεις. Aς περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.

 3. Ο/Η neolaia.gr λέει:

  […] [via techblog.gr] […]

 4. Ο/Η STV λέει:

  ‘Ενας “διπλανος” δημος έκανε την εγκατάσταση, αλλα δεν ξερω κατα πόσο θα εχει απήχηση το εγχειρημα αφου ούτε καν οι νέοι δεν θα “βγαινουν με το lap top” στην πλατεια. Και παλι, ο κόσμος δέν είναι καθόλου εξοικειωμένος και δεν γνωρίζει τις υπηρεσίες που προσφέρονται…

 5. Ο/Η costas λέει:

  @STV: Φαντάζομαι ότι θα κάνουν και την ανάλογη διαφήμιση για να μαθευτούν οι υπηρεσίες. Πάντως ακόμα και αν δεν έχει άμεση ανταπόκριση, εύχομαι οι υποδομές να είναι σωστές ώστε να μπορέσουν μελλοντικά να στηριχθούν πάνω σε αυτές και άλλες υπηρεσίες.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.