Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων μέσω Ίντερνετ | Αύξηση 198% από το 2003

TaxisnetΣημαντική αύξηση παρουσιάζει η χρήση της διαδικτυακής πύλης TAXISnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών όσον αφορά στην ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων. Συνολικά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2003-2007 στις ηλεκτρονικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος σημειώθηκε αύξηση κατά 198%.

Όπως τονίζει στο sepe.gr ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κύριος Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, φέτος, υφίσταται ήδη αύξηση 45% στην υποβολή δηλώσεων εισοδήματος μέσω του Internet σε σχέση με το 2007. Πέρυσι 610.000 πολίτες υπέβαλλαν δηλώσεις εισοδήματος ηλεκτρονικά.

Όπως τονίζεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και συνολικά η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της είναι ανοδική. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία οι πιστοποιημένοι χρήστες ηλεκτρονικών υπηρεσιών το 2007 ανήλθαν σε 2.000.000, παρουσιάζοντας αύξηση 99,4% σε σχέση με το 2003.

Οι συνολικές ηλεκτρονικές συναλλαγές το 2007 έφτασαν τις 5.045.358, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 26,5% σε σχέση με το 2006 και 273,7% σε σχέση με το 2003.

Συνεπώς, 5.045.358 επισκέψεις στην εφορία δε χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν το 2007, με σημαντική εξοικονόμηση κόστους και πόρων για πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά και την εθνική οικονομία. 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις ήδη μπορούν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά το βασικό κύκλο των ετήσιων συναλλαγών τους με την εφορία μέσω των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που περιλαμβάνει Φορολογικές δηλώσεις (Ε1, Ε2, Ε3, Ε9), Περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, Εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ, Συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών, Οριστική δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ).

Συνολικά, μόνο κατά το έτος 2007 και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν (δηλώσεις εισοδήματος, ΦΜΥ, ΦΠΑ, συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων, κ.λπ.), εκτιμάται ότι εξοικονομήθηκαν:
– 10.000.000 παραγωγικές ώρες, που αντιστοιχούν σε όφελος τουλάχιστον 200.000.000€ για πολίτες, επιχειρήσεις και συνολικά την εθνική οικονομία.
– 390.000 παραγωγικές ώρες, που αντιστοιχεί στην εργασία 250 περίπου υπαλλήλων για ένα χρόνο, για το προσωπικό του Υπουργείου.

Με την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης εισοδήματος, ο πολίτης:
– Εξοικονομεί παραγωγικές ώρες, καθότι δε χρειάζεται να μετακινηθεί από το σπίτι ή την εργασία του και να αναμείνει ώστε να εξυπηρετηθεί.
– Έχει άμεσα στη διάθεσή του έγκυρο ηλεκτρονικό εκκαθαριστικό σημείωμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει όπου αυτός χρειάζεται. Η εκκαθάριση της δήλωσης εισοδήματος γίνεται ταυτόχρονα μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η ηλεκτρονική υποβολή της.
– Παραλαμβάνει το εκτυπωμένο εκκαθαριστικό σημείωμα το αργότερο σε 20 ημέρες έναντι των 3 μηνών (κατά μέσο όρο) που απαιτείται κατά τη συμβατική υποβολή της δήλωσης.
– Έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει το περιεχόμενο των φορολογικών του δηλώσεων, χωρίς να χρειάζεται να διατηρεί έντυπο αρχείο ή να μεταβεί στην εφορία.

Συμπερασματικά, περίπου το 10% του συνόλου των εργαζομένων πολιτών αξιοποιεί τo Internet για τις συναλλαγές του με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Πηγή: ΣΕΠΕ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram Facebook

Το πολύ το Instagram, τους εφήβους καταστρέφει;

Το Facebook έκανε εσωτερική έρευνα η οποία κατέδειξε τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης του Instagram.

Internet Alphabet

Alphabet Project Taara: Internet 20 Gbps με τη χρήση laser

To Project Taara της Alphabet, της μητρικής της Google, φέρνει ταχύτητες 20 Gbps στο Internet με τη χρήση laser.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: iPhone 13, RayBan Facebook, Google Pay, GT7, GoPro Hero10 Black [S02E01 – 16/09/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε μεταξύ άλλων για τα νέα iPhone 13, τα γυαλιά της Ray-Ban σε συνεργασία με τη Facebook και τις ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα.

Internet Facebook

Το Facebook κάνει διακρίσεις στους όρους χρήσης του

Η αποκάλυψη των ειδικών όρων χρήσης του Facebook για διάσημους και VIPs δείχνει ότι ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι δίκαιος.