ebay: Ένας γίγαντας 20 χρονών

Πολλοί απο τους πωλητές του ebay σήμερα λένε πώς το ebay με το πέρασμα των χρόνων έχει μετατραπεί σε ένα οικοσύστημα που υπάρχει για να ικανοποιεί μόνο τους αγοραστές. Πρίν 20 χρόνια το ebay πρωτοπόρησε και έμαθε στον κόσμο να αγοράζει και να πουλάει online.

Σήμερα το ebay έχει γίνει ο πιο hot προορισμός για shopping στον πλανήτη, κατάκτηση καθόλου εύκολη. Τον φετινό Σεπτέμβρη το ebay γιόρτασε αυτή την 20χρονη παρουσία.

“Το ebay είναι μία μοναδική εταιρεία χάρη στους σπουδαίους πωλητές της. Φανταστικοί άνθρωποι, δημιουργούν φανταστικά προϊόντα”.- Devin Wenig Ebay CEO

, ebay: Ένας γίγαντας 20 χρονών

Όταν ξεκίνησε, τον Σεπτέμβρη του 1995, ονομαζόταν Auction Web. Δημιουργός του ο Pierre Omidyar, ένας νεαρός προγραμματιστής που το ξεκίνησε απλά σαν χόμπι. Ένα hobby που εξελίχθηκε σε γίγαντα. Στην πορεία του προτάθηκε απο φίλους να αλλάξει το όνομα και αποφάσισε να το ονομάσει ebay, μιας και το όνομα που επιθυμούσε ήταν πιασμένο.

Το πρώτο αντικείμενο που πoυλήθηκε στην Αμερική, ήταν ένα σπασμένο lazer pointer και στην Αγγλία ένα cd των Scorpion. Η Αγγλία άλλωστε είναι η χώρα που χρησιμοποιεί το ebay για τις αγορές τις περισσότερο από κάθε άλλη στον πλανήτη.
Το πιο ακριβό προϊόν που έχει πουληθεί μέχρι σήμερα μέσα από το ebay είναι ένα γιοτ. Από το ebay έχουν επίσης πουληθεί και τα πιο γνωστά γράμματα πινακίδας στον κόσμο αυτής του hollywood.

, ebay: Ένας γίγαντας 20 χρονών

Ενώ ξεκίνησε και συνεχίζει μέχρι σήμερα ως ένα site πλειστηριασμών, τα περισσότερα προϊόντα του πωλούνται ως buy now, δηλαδή με στάνταρ τιμή χωρίς την γνωστή διαδικασία προσφορών από τους αγοραστές. Κάθε 7 δευτερόλεπτα κάποιος αγοράζει ένα ζευγάρι παπούτσια από την mobile έκδοση του ebay στην Βρετανία και κάθε 15 δευτερόλεπτα μία γυναικεία τσάντα.

Πώς φαντάζεστε το ebay και τις καταναλωτικές μας συνήθειες σε 20 χρόνια από τώρα ;

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Έχω αγοράσει αρκετά πράγματα από το ebay, άλλα ήρθαν στην ώρα τους άλλα άργησαν αρκετά να έρθουν μερικά δεν ήρθαν καν ☺

Αρκετά καλή επικοινωνία και επίλυση των προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει κάποιος πωλητής η μπορεί να υπάρξουν σε μια αγορά, σχεδόν πάντα υπέρ του καταναλωτή.

Φυσικά στις μέρες μας ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος……

vkrd

Mia επανάσταση παγκόσμια με αστρονομικό τζίρο χρημάτων. Άνοιξε απίστευτους ορίζοντες και συνέβαλε τα μέγιστα στο να περάσει στη συνείδηση των ανθρώπων ανά τον πλανήτη για τις αγορές αγαθών μέσω διαδικτύου. Πράγματι τεράστια ανακάλυψη.

Christos Christou

Σαν πωλητής dropshipper στο ebay εδώ και 3 μήνες μπορώ να πώ ότι σε 1-2 χρόνια θα είναι βασική μου δουλειά το ebay.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business ebay

eBay: Πρόστιμο 3 εκατ. δολαρίων για παρενόχληση ζευγαριού που έκανε κακή κριτική

Το eBay συμφώνησε να πληρώσει 3 εκατομμύρια δολάρια αφού οι εργαζόμενοι παρενόχλησαν, εκφόβισαν και καταδίωξαν ένα ζευγάρι.

Business ebay

eBay: Κατέγραψε καθαρά κέρδη 672 εκατομμυρίων δολαρίων

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το 2022 για το eBay, καθώς τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, γεγονός που ώθησε τη μετοχή να καταγράψει άνοδο 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Business ebay

Και το eBay στον “χορό” των απολύσεων – Περικοπές για 500 θέσεις εργασίας

Ολοένα και μεγαλύτερη γίνεται η λίστα των παγκόσμιων εταιρειών που προχωρά σε απολύσεις, με την eBay να είναι η τελευταία που προστίθεται με 500 περικοπές θέσεων εργασίας.

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.