eBay: Πούλησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα [Οδηγός για αρχάριους]

Τo eBay είναι ένα μοναδικό μέρος στο οποίο κάθε μέρα γίνονται εκατομμύρια αγοροπωλησίες μεταχειρισμένων προϊόντων, αντικών ακόμα και κατεστραμμένων ηλεκτρονικών. Είναι ένας καλός τρόπος να ξεφορτωθείς κάποια πράγματα που δεν χρησιμοποιείς πιά, τα οποία θα φανούν χρήσιμα σε κάποιους άλλους και μπορούν να σου αποφέρουν έξτρα εισόδημα.

Αν σου φαίνεται δύσκολο ή δεν είχες σκεφτείς ποτέ μέχρι σήμερα να το δοκιμάσεις διάβασε την συνέχεια του άρθρου και θα δείς ότι είναι πιο απλό από όσο νόμιζες. Χρειάζεται φαντασία και να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου.

eBay: Πούλησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα [Οδηγός για αρχάριους], eBay: Πούλησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα [Οδηγός για αρχάριους]

Άνοιξε λογαριασμό σε Paypal και eBay
Πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να διαθέτεις λογαριασμό στο paypal για να δέχεσαι πληρωμές και να έχεις συνδέσει έναν τραπεζικό λογαριασμό για να μεταφέρεις τα χρήματα των παραγγελιών σου.Μέσω του paypal γίνονται όλες οι συναλλαγές εξασφαλίζοντας έτσι απόλυτη ασφάλεια τόσο για τον πωλητή όσο και για τον αγοραστή.Εάν δεν επιθυμείς να συνδέσεις κάποιον τραπεζικό λογαριασμό,αν και δεν υπάρχει λόγος μπορείς τα διαθέσιμα χρήματα σου να τα χρησιμοποιείς για τις διαδικτυακές αγορές σου τόσο από το eBay αλλά και σε όλα τα καταστήματα που δέχονται πληρωμές μέσω paypal.Οπότε για αρχή πήγαινε στην σελίδα του paypal και ολοκλήρωσε την εγγραφή σου. Μόλις τελειώσεις την εγγραφή, στο προφίλ σου έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις εάν επιθυμείς έναν τραπεζικό λογαριασμό όπως ανέφερα ήδη.Επίσης εάν επιθυμείς να αγοράζεις κιόλας θα πρέπει να συνδέσεις και μία πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ώστε οι πληρωμές σου να γίνονται μέσω της κάρτας σε περίπτωση που δεν έχεις διαθέσιμα χρήματα στον λογαριασμό σου στο paypal.

eBay: Πούλησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα [Οδηγός για αρχάριους], eBay: Πούλησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα [Οδηγός για αρχάριους]

Γνώρισε το οικοσύστημα του eBay
Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία λογαριασμού και η γνωριμία με το οικοσύστημα του eBay και τον τρόπο που γίνονται οι αγοροπωλησίες .Οπότε μην χάνεις χρόνο και δημιούργησε τον λογαριασμό σου στο eBay. Στο προφίλ σου μπορείς να βάλεις πληροφορίες για εσένα τα ενδιαφέροντα σου και μία φωτογαραφία.

Στο eBay λειτουργεί ένα σύστημα feedback πωλητών και αγοραστών. Μόλις ολοκληρωθεί μία αγοροπωλησία ο αγοραστής και ο πωλητής αφήνουν το feedback τους για την συναλλαγή. Έτσι είναι πολύ σημαντικό για εσένα να έχεις αρκετά θετικά feedback για να σε εμπιστευτούν πιο εύκολα πιθανοί αγοραστές. Στην αρχή αυτό φυσικά είναι δύσκολο .Ένας τρόπος που θα σε βοηθήσει λίγο σε αυτό είναι να προβείς σε αγορές μικρών αντικειμένων με μόνο σκοπό να πάρεις μερικά θετικά feedback. Επίσης θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις και να εξοικειωθείς με τον τρόπο λειτουργίας του eBay.

eBay: Πούλησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα [Οδηγός για αρχάριους], eBay: Πούλησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα [Οδηγός για αρχάριους]

Επέλεξε τι θα πουλήσεις στο eBay
Κοίτα γύρω σου και βρές πράγματα που δεν τα χρησιμοποιείς πιά αλλά μπορεί να έχουν αξία για κάποιον άλλο. Στην αρχή θα πρέπει να επιλέξεις όσο γίνεται μικρά και ελαφριά πράγματα για να έχεις μικρό κόστος στα μεταφορικά .Σε αυτή την φάση στόχος σου είναι να αποκτήσεις εμπειρία στις πωλήσεις και να κερδίσεις τα πρώτα σου χρήματα .Είναι σημαντικό να σκέφτεσαι δημιουργικά. Βγές έξω και κάνε μία βόλτα στα μαγαζιά και επιχειρήσεις γύρω σου. Ψάξε για προϊόντα που έχουν ενδιαφέρον και είναι δυσεύρετα για κάποιον στην άλλη άκρη του κόσμου. Ιδανικά μπορεί να είναι κάρτ ποστάλ και σουβενίρ από διάφορα μέρη της Ελλάδας ή ακόμα και cd και βιβλία. Άν πιάνει το χέρι σου μπορείς να δημιουργήσεις την δική σου σειρά σε custom μπλουζάκια. Δέν υπάρχουν όρια σε αυτό το κομμάτι. Σκέψου δημιουργικά. Μία βόλτα στο κοντινό ταχυδρομείο θα σου λύσει όλες σου τις απορίες σε σχέση με τις χρεώσεις ανάλογα με την χώρα και το βάρος ώστε να υπολογίζεις την αξία των μεταφορικών σου κατά την δημιουργία της καταχώρησης των προϊόντων σου.

Εδώ eBay trending μπορείς να δείς τα πιο trend αντικείμενα με τα περισσότερα views της τρέχουσας εβδομάδας αλλα και παλαιότερων ώστε να πάρεις μερικές ιδέες. Άν τα αντικείμενα σου είναι μικρά προσπάθησε να ενσωματώσεις το κόστος των μεταφορικών στην τιμή και να πουλήσεις το προϊόν σου με free shipping.Οι αγοραστές προτιμούν προϊόντα με δωρεάν μεταφορικά.

eBay: Πούλησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα [Οδηγός για αρχάριους], eBay: Πούλησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα [Οδηγός για αρχάριους]

Ανέβασε το.. Τίτλος, περιγραφή, εικόνες
Σημαντικός είναι ο τίτλος. Σκέψου τον τίτλο σαν να ήσουν εσύ ο αγοραστής. Αν εσύ έψαχνες να αγοράσεις το προϊόν σου τι όρους θα έβαζες στην αναζήτηση; Προσπάθησε να γίνεις συγκεκριμένος και απέφυγε τους γενικούς και αόριστους τίτλους. Επίσης μπορείς να ψάξεις σχετικά προϊόντα για να πάρεις ιδέες και από άλλους πωλητές.

Στην περιγραφή πρέπει να γράψεις όλα τα χαρακτηριστικά αν πρόκειται για ηλεκτρονικό προϊόν π.χ και επίσης αν το αντικείμενο που πουλάς είναι μεταχειρισμένο θα πρέπει να αναφέρεις τυχόν ελαττώματα .Επίσης χρησιμοποίησε φωτογραφίες για να τα δείξεις .Άν πρόκειται για ρούχα μη ξεχάσεις να αναφέρεις μάρκα, μέγεθος και υλικό κατασκευής.

Θυμήσου εδώ ότι είναι πολύ σημαντικό ο αγοραστής σου να έχει πραγματική εικόνα του προϊόντος που θέλει να αγοράσει. Έτσι αποφεύγονται τα αρνητικά feedbacks και χαρούμενοι πελάτες σημαίνει απλά περισσότεροι πελάτες για εσένα στο μέλλον. Άν πρόκειται για ακριβό αντικείμενο φρόντισε να αναφέρεις ότι δεν έχεις καμία ευθύνη για τυχόν χρεώσεις του πελάτη από το τελωνείο της χώρας του .Δώσε μεγάλη σημασία στις φωτογραφίες. Χρησιμοποίησε ένα καλά φωτισμένο χώρο για τις φωτογραφίες σου και ιδανικά πρέπει να έχεις κάτι φωτεινό για backround. Αποφάσισε το κόστος μεταφορικώ, ενημέρωσε σωστά το μέρος στο οποίο βρίσκεται το αντικείμενο σου και είσαι έτοιμος! Εδώ θα πρέπει να σου πώ ότι για την δημιουργία της καταχώρησης σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή του eBay για κινητά και tablets.Αρκετοί χρήστες βρίσκουν το ανέβασμα μέσω της εφαρμογής πιο απλό και γρήγορο. Οπότε δοκίμασε το και διάλεξε τι σου ταιριάζει καλύτερα.

Απάντησε γρήγορα
Πιθανοί αγοραστές θα σου στείλουν ερωτήσεις για το αντικείμενο που πουλάς. Απάντησε γρήγορα και με επαγγελματισμό και δώσε τους να καταλάβουν ότι σε νοιάζει πάρα πολύ η ικανοποίηση του πελάτη σου. Άν κάποιος σε ρωτήσει κάτι που δεν γνωρίζεις για το προϊόν σου, απάντησε του ότι θα πρέπει να ρωτήσεις και εσύ με την σειρά σου κάποιον που γνωρίζει για να του δώσεις την σωστή απάντηση .Η ειλικρίνεια και εδώ όπως και στην καθημερινή μας ζωή είναι πολύ σημαντική.

eBay: Πούλησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα [Οδηγός για αρχάριους], eBay: Πούλησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα [Οδηγός για αρχάριους]

Στείλε τα προιόντα σου
Ήρθε το email που σου λέει ότι κάποιος αγόρασε το αντικείμενο σου. Δέν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το αίσθημα χαράς της πρώτης πώλησης .Ο χρόνος τώρα τρέχει.
Φρόντισε να το συσκευάσεις καλά για να αποφύγεις φθορές κατά την μεταφορά και γρήγορα στο ταχυδρομείο για την αποστολή!

Νίκος Μπλάντζας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Νικητακης

Είναι εξαιρετικό. Εδώ και λίγο καιρό άρχισα να αγοράζω μικρά μικρα και φτηνά είδη και να τα πουλώ. Έχω ενθουσιαστη με την αίσθηση της πρώτης πώλησης και αυτό μου εχει δώσει δύναμη να συνεχίσω. Έτσι στον ελευθερο μου χρονο ασχολούμαι λίγο λιγο και επί καθημερινή βάση. Ελπίζω στο μέλλον να πάω και καλύτερα αφού πάρω και κάποια επιπλέον μαθηματα διαδικτύου που θα με βοηθήσουν καλύτερα νομίζω.

ELENH

συγγνωμη επειδη ειναι η πρωτη φορα που θελω να πουλησω κατι, θα πρεπει να δινω και κατι σαν αποδειξη ?

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα, όχι δεν είναι απαραίτητο. Θα πουλήσετε σαν ιδιώτης.

Δημήτρης Κοσαρας

Να κάνω μια ερώτηση εάν ξέρετε να με βοηθήσετε.. Για να ανοίξω λογαριασμό paypal ώστε να πουλαω μου ζητάει να κάνω επιχειρηματικό λογαριασμό και επωνυμία εταιρείας.. Για να κάνω λογαριασμό σαν ιδιώτης ποια είναι η διαδικασία παρακαλώ εάν γνωρίζετε θα με βοηθήσετε.

Καλημέρα, ανοίξτε απλά ένα λογαριασμό σαν ιδιώτης και θα μπορείτε να δέχεστε εκεί χρήματα αν πουλήσετε κάτι – σαν ιδιώτης. Αν είστε εταιρεία και πουλάτε θα πρέπει να ανοίξετε λογαριασμό σαν εταιρεία.

bob

τι ισχυει σημερα για τις αγορες με paypal λογω cc?
μπορεις να κανεις αγορες απο λογαριασμους εξωτερικου?

Χρηστος

Τι γινεται ομως τωρα με το capital control?

Μπλάντζας Νίκος

Καλησπέρα αυτή την στιγμή έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα σε σχέση με τις πληρωμές μέσω paypal στο ebay.Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συναλλαγή περιγράφεται στο άρθρο.

cghera

Η προστακτική του επιλέγω είναι επίλεξε και όχι επέλεξε https://neurolingo.gr/el/online_tools/lexiscope.htm?term=Επιλεγω. Θα πρέπει να γίνει μια αναφορά στο γεγονός πως οι καταχωρήσεις στο eBay κοστίζουν, όπως και οι πωλήσεις καθώς το eBay κρατα μέρος της τελικής τιμής του προϊόντος που πουλάμε. Το ίδιο ισχύει και για το PayPal φυσικά καθώς ο πωλητής χρεώνεται την προμήθεια του PayPal. Υπάρχουν online calculators για να υπολογίσει κανείς το ποσό που θα πάρει στα χέρια του σε σχέση με την τιμή που πωλήθηκε τελικά το προϊόν.

Steve

Ωραια ιδεα. Αλλα ειναι εντελώς νομιμο? Εννοω οτι εαν αρχίσεις να πουλας αρκετά και βγάζεις ας πουμε 300 ευρω και μετα ανα μηνα το ιδιο πανω κατω , δεν πρεπει να κανεις εναρξη επαγγέλματος κτλ ? Η κατι παρομοιο? Επειδή ουσιαστικα ο λογαριασμος παυπαλ σου θα γεμιζει νε λεφτα.
Δεν ξερω πραγματικα παιδια τιποτα οσων αφορα on line συναλλαγες τετοιου τύπου.

Stavros

Aυτο ηθελα να μαθω φιλε μου ,για τις on line αγορες. . .εχεις καμιά ιδεα? πως μπορω να το fixαρω??

tnx m8

Νανά

Σύμφωνα με το νόμο 4093/2012, κάθε ιδιώτης μπορεί να πουλήσει αντικείμενα ή υπηρεσίες αξίας μέχρι 5.000 ευρώ, χωρίς να πρέπει να ανοίξει δική του επιχείρηση, αφού μέχρι αυτό το ποσό, δεν θεωρείται επιτηδευματίας.

Χρηστος

Προσπαθω να βαλω το τραπεζικο λογαρισμο μου στο paypal και δεν μπαινει φταίει το capital control?

Μπλάντζας Νίκος

Χρήστο τι μήνυμα σου εμφανίζει ?

Χρηστος

οτι δεν μπορω να βαλω τον τραπεζικο λογαριασμο αυτην την στιγμη και προσπαθω 5 μερες?

Μπλάντζας Νίκος

Άν μας έλεγες ακριβώς το μήνυμα θα βοηθούσαμε.
Σε κάθε περίπτωση μπορείς να στείλεις email στο paypal με το πρόβλημα σου και θα σου απαντήσουν μιάς και είναι οι πλέον αρμόδιοι 🙂

Annaslittlepeople

Αρχες Ιουλίου ξεκινησα στο ebay.
Δε μπορω να καταλάβω με τις αποστολές πως θα βάλω αραγε ποσο στοιχιζει για Βέλγιο, για Αustralia, δεν καταλαβαίνω μου βγάζει μόνο USPS Fedex ,Αποστολή η κάτι κάνω λάθος.

giannis

Σου τρωνε τα μισα λεφτα μεχρι να πεις κιμινο. Αν πουλησω ενα cd π.χ. 10 ευρω θα φτασουν στο λογ/σμο μου τα 5. Εκτος κια ν βαλεις τιμη σοτν αγοραστη 15 για να παρεις στο χερι οχι 20.. αλλα 7.5. Γενικα e bay και amazon ειναι ξεφτιλοκατασταση

giannis

Σου τρωνε τα λεφτα πριν το καταλαβεις. ενα φιλος ειχε λογαριασμο στο πεΪπαλ και ειχε μεσα καμμια 200σαρια ευρω απο πωλησεις, και ξαφνικα δε μπορουσε με τιποτα να μπει με τον παλιο του λογ/σμο κι οταν εκανε καινουργιο, επειδη δεν ειχε συνδεσει κανεναν προσωπικο λογ/σμο τραπζεης (ευτυχως θεωρω γιατι θα τον ψιριζιανε σιγουρα πραγματα) απλα δεν βρηκε μεσα ουτε ψιχουλο. απατεωνες ολκης ολοι, μακρυα..

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό το άρθρο, αλλά θα’ θελα να γνωρίζω τί ύψους χρεώσεις κάνει το ebay και το paypal για κάθε πώληση! Δεν θέλω ν’ αγοράσω οτιδήποτε, ούτε να είμαι μακροχρόνια πωλήτρια. Για μια απλή πώληση ποσού ~ 700 ευρώ τί θα χρεωθώ και απ’ τις δύο υπηρεσίες;

ευχαριστώ πολύ

Κρίστος

Σχετικα με τα μεταφορικα ,τι επιλεγω οταν κανω το listing;ποια εταιρια;

SAVVIDIS ALEXANDROS

Καλησπέρα σας.. θα ήθελα να με βοηθείσει
Κάποιος σχετικά με το ότι είμαι παραγωγός μελισσοκομος και θα ήθελα να πουλήσω το μέλι μου μέσω eBay απλά δεν ξέρω αν γίνεται..κ πως να αρχίσω κάτι τετειο..και αν με επιβαρύνει
Το ταχυδρομείο σχετικά με το φορτίο (κιλα)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΈΚΤΟΝ ΠΡΌΤΕΡΟΝ

Ηλιας

Γεια θέλω να ανοίξω λογαριασμό στο ebay να πουλάω τι μου προτείνετε και ποια είναι η διαδικασία.ας με βοηθήσει κάποιος

Βάσια

Είναι η πρώτη φορά που θα πουλήσω κάτι στο Ebay. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι υποχρεωτικό να βάλω την διεύθυνση στην οποία μένω.

Κώστας Βλαχάκης

Ναι θα χρειαστεί να έχει αυτή την πληροφορία το eBay. Δεν θα εμφανίζεται δημόσια.

Olia

Καλησπερα, πολύ κατατοπιστικό το άρθρο σας. Κάτι που δεν κατάλαβα όμως είναι το πως θα είμαι σίγουρη ότι ο αγοραστής θα πληρώσει το προϊόν. Πρώτα το παραλαμβάνει και μετά καταθέτει τα χρήματα στο paypal και αν όχι τότε πως και αυτός θα είναι σίγουρος για το προϊόν ότι είναι αυτό που πλήρωσε?? Σας ευχαριστώ πολύ για μια απάντηση…

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα, ο αγοραστής πρώτα πληρώνει μέσω PayPal και μετά αποστέλεται το προϊόν.

Olia

Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ. Απλά πως εξασφαλίζεται ότι θα του παραδοθεί το προϊόν??
Επίσης στο paypal θα πρέπει να ανοίξω προσωπικό ή επιχειρηματικό λογ/μό; Είμαι ιδιώτης και θέλω να πουλήσω κάποια δικά μου είδη ένδυσης… Σας ευχαριστώ πολύ, και συγνώμη αν σας κουράζω…

Nikol München

Γειά σας. Άνοιξα ένα προφίλ στο ebay στη Γερμανία. Ανέβασα κάποια δαχτυλίδια που φτιάχνω. Πάτησα στο τέλος send αλλά δεν εμφανίζεται τίποτα στη σελίδα rings. Τι φταίει? Κάνω κάτι λάθος?

Σπυροσ

καλημερα σε ολουσ κ ολεσ …..ειναι η πρωτη μου φορα που κανω αυτο κ δεν ξερω την διαδικασία δεν γουσταρα απο παλια την πληροφορικη .με αποτελεσμα να εθναι σκραπασ…να ζαλιζω κοσμο …χαχα…τελοσ παντον μου εχουν κανει δωρο ενα πληκτρολόγιο ασυρματο κ απο οτι ειδα ειναι ΑΡΚΕΤΑ καλο …..ειναι στο κουτι του …….κ 2 λαπτοπ παλια που δουλευουν αψογα λογο τησ χρησησ που ανεφερα κανα ……..μυν κανα τραγουδάκι και καμια ταινια …αυτη ειναι η χρηση που κανω …..το λοιπον τωρα μπορει καποιοσ να με βοηθήσει καποιοσ πωσ να κανω την ολη διαδικασία…..ευχαριστωωω πολυυυ κ ανεμενω απο καποιον……ευχαριστω κ ευχομαι να μην γινομαι κουραστηκοσ…. εδω ιοπωσ ζυτω βοηθεια ΕΔΩ γραφω κ τι πουλαω η κ το αντιθετο αγορασ πχ???

.

Σπυροσ

να βρασω την ορθογραφία μου τωρα το ειδα…..

markos batzanakakis

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ.ΕΧΩ ΗΔΗ ΦΤΙΑΞΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ

Hope hond

Καλησπέρα ποιες είναι οι χρεώσεις του ebay και του PayPal; Διαβάζω εδώ στα σχόλια ότι δεν συμφέρει

Ανθή φράγκου

πως θα κάνω εναρξη;

Ioannis

Αφήνω την ερώτησή μου, αν και την έχει εκφράσει κι άλλος, χωρίς να πάρει απάντηση.
Ελπίζω να φανώ τυχερός εγώ.
Πώς θα υπολογίσω τα μεταφορικά, αφού δεν γνωρίζω εκ των προτέρων σε ποια χώρα θα πουληθεί το προϊόν…?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet AI

Claude 3: Η Anthropic λέει ότι το νέο της ΑΙ chatbot ξεπερνά το GPT-4

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζουν τα ΑΙ chatbots τους και ανταγωνίζονται για το ποιο είναι το πιο ισχυρό μοντέλο.