eDialogos.gr, Υποψήφιο για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 2009

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποτελούν πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση στο χώρο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στόχος τους είναι η αναγνώριση και επιβράβευση των καλών πρακτικών στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις δημόσιες υπηρεσίες. Φέτος η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Νοεμβρίου στο Μάλμο της Σουηδίας.
Υποψήφια για το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της, η εφαρμογή Hλεκτρονικής Συμμετοχής edialogos (www.edialogos.gr) στο Δήμο Τρικκαίων.
, eDialogos.gr, Υποψήφιο για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 2009

Η Ηλεκτρονική Συμμετοχή (eParticipation) αναδεικνύεται πλέον σε προαπαιτούμενο μίας ισχυρής δημοκρατίας, καθώς ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, διασφαλίζει τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή, ενισχύει την λογοδοσία των δημοσίων προσώπων και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης. Η Ηλεκτρονική Συμμετοχή, μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και των άλλων μηχανισμών που διαθέτει, αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως βασική προτεραιότητα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (eGovernment).

Ο Δήμος Τρικκαίων, με την πρωτοπόρο εφαρμογή Ηλεκτρονικής Συμμετοχής e-Dialogos , βρίσκεται στις τελικές υποψηφιότητες για τα βραβεία, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 259 εφαρμογές από Κράτη-Μέλη της Ε.Ε, της EFTA και υποψήφια Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. H λύση Ηλεκτρονικής Συμμετοχής e-Dialogos εφαρμόζεται στο Δήμο από το 2007 και έχει αναπτυχθεί από την IMC Technologies (www.imc.com.gr), εταιρεία η οποία κατέχει την πρωτοκαθεδρία στον ελληνικό χώρο σε θέματα ηλεκτρονικής συμμετοχής. Η IMC Technologies, ελληνική εταιρεία βραβευμένη για την καινοτομία της, έχει αναπτύξει ολοκληρωμένες λύσεις για την Ηλεκτρονική Συμμετοχή που εφαρμόζει με επιτυχία διεθνώς.

Η πρωτοπορία του e-Dialogos στον τομέα της Ηλεκτρονικής Συμμετοχής οδήγησε στην διεθνή αναγνώρισή του. Η λύση παρουσιάστηκε σε παγκόσμια συνέδρια, σε ημερίδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ευρωπαϊκά portals για την Ηλεκτρονική Συμμετοχή και Διακυβέρνηση. Ο e-Dialogos αποτελεί καλή πρακτική στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ψηφιακός Δήμος» του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Digital Cities.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.