Edward Snowden, Προσωπική ιδιωτικότητα και μήνυμα προς τις ΗΠΑ

Ένα video με μήνυμα του Edward Snowden έδωσε στη δημοσιότητα το Βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4, ο οποίος μέσα από τις ευχές του για καλά Χριστούγεννα, σχολίασε το μείζον ζήτημα της προσωπικής ιδιωτικότητας κάνοντας λόγο για τις πρόσφατες αποκαλύψεις του για την κυβέρνηση των ΗΠΑ που έχει δημιουργήσει ένα σύστημα για την μαζική παρακολούθηση σε παγκόσμια κλίμακα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως όλοι μας έχουμε αισθητήρες στις τσέπες μας που καταγράφουν το που πηγαίνουμε σε καθημερινή βάση (εννοεί τα smartphones), και πρέπει να αναλογιστούμε όλοι μας το τι σημαίνει αυτό για τον μέσο άνθρωπο. Μεγαλώνουμε χωρίς να έχουμε την ιδέα του τι σημαίνει να έχεις προσωπικές ιδιωτικές στιγμές και πράξεις, να κάνεις οτιδήποτε καθημερινά χωρίς να καταγράφεται και να γνωρίζεις πως ό,τι κάνεις το κάνεις για εσένα χωρίς να καταγράφεται. Ποτέ δεν πρόκειται ο μέσος άνθρωπος να γνωρίσει πως είναι να έχει ιδιωτικές στιγμές χωρίς να καταγράφονται, και αυτό είναι το πρόβλημα. Η ιδιωτική ζωή για τον καθένα μας, έχει σημασία μιας και είναι αυτή που καθορίζει το ποιοί είμαστε και ποιοί θέλουμε να είμαστε.

Επιπροσθέτως αναφέρει πως εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να θέσουμε τις ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας που όλοι μας εμπιστευόμαστε και της κυβέρνησης των ΗΠΑ που την καθορίζει και πως θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε πως αν θέλει να μάθει το πως νιώθουμε, το να μας ρωτήσει είναι πολύ φτηνότερο από το να μας παρακολουθεί μυστικά.

Edward Snowden, Edward Snowden, Προσωπική ιδιωτικότητα και μήνυμα προς τις ΗΠΑ

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Σωστος αν μας ρωτησουν θα τους πουμε. Μυστικα απλα ξοδευουν τα λεφτα τους.

kotsios1998

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ γιατι το αξίζει που έκανε κάτι τέτοιο..τελος πια σε παρακολουθήσεις, όλη η Γη μαστίζεται απο διαφθορα ανηθικότητα και αδιαφάνεια

thanos

Πολύ καλά τα λέει… Μπράβο του

Yiannis H.

Ποιο πολοι ανθρωποι σαν τον Snowden λιγοτεροι απο τους Μεγαλους..

minus

great speech with full wiseness

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.