Εφαρμογή chatting χρησιμοποιούν ως εργαλείο κατασκοπείας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

, Εφαρμογή chatting χρησιμοποιούν ως εργαλείο κατασκοπείας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στην αγορά υπάρχουν πολλές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων ορισμένες από αυτές όμως χρησιμοποιούνται από τους αναρχικούς και ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα. Για τον λόγο αυτό αρκετές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων για να κατασκοπεύσουν και να μάθουν τις κινήσεις αυτών των ανθρώπων. Σύμφωνα τώρα με τελευταίες πληροφορίες, ανώνυμοι αξιωματικοί των ΗΠΑ δηλώνουν ότι η εφαρμογή ToTok χρησιμοποιείται ως εργαλείο κατασκοπείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Από την εφαρμογή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λαμβάνουν πληροφορίες όπως η τοποθεσία, καθορίζουν τις κοινωνικές συνδέσεις και λαμβάνουν μία εικόνα των μέσω μαζικής ενημέρωσης.

Το ToTok είναι μία εφαρμογή η οποία αναπτύχθηκε από την Breej Holding ωστόσο από πίσω φαίνεται πως κρύβεται η DarkMatter μία εταιρεία που διευθύνεται από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΑΕ καθώς και πρώην συνεργατών της NSA αλλά και της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών. Τα στελέχη αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ζήτημα όπως και το FBI το οποίο όμως δήλωσε ότι οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν και να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους και τα vulnerabilities.

Μετά από αυτήν την αναφορά, το ToTok διαγράφηκε από το AppStore της Apple και το Play Store της Google. Η Google δήλωσε ότι η εφαρμογή παραβίασε την πολιτική του Play Store ωστόσο δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στις παραβιάσεις που έγιναν, ενώ η Apple δήλωσε ότι ερευνά την υπόθεση. Ωστόσο, η ζημιά έχει ήδη γίνει αφού εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή εδώ και αρκετό καιρό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.