Η εφαρμογή του YouTube επιτρέπει την εναλλαγή των βίντεο μέσω side swipping

side swipping, Η εφαρμογή του YouTube επιτρέπει την εναλλαγή των βίντεο μέσω side swipping
Η ομάδα του YouTube εδώ και δύο χρόνια, προσπαθούσε να καταφέρει να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες της εφαρμογής να εναλλάσονται μεταξύ των βίντεο με την μέθοδο του side swipping, δηλαδή του “συρσίματος” της οθόνης. Φαίνεται πως τα κατάφερε, αλλά μόνο για τους χρήστες iOS.
Η Google ανακοίνωσε χθες μια νέα ενημέρωση για την εφαρμογή YouTube για φορητές συσκευές. Προηγουμένως, οι θεατές του YouTube χρειαζόταν να “πατήσουν” στην οθόνη για να μετακινηθούν μεταξύ των βίντεο. Με αυτήν την ενημέρωση, οι χρήστες μπορούν να σπρώξουν προς τα δεξιά για να δουν το βίντεο που μόλις παρακολούθησαν και να σπρώξουν προς τα αριστερά για να προχωρήσουν στο επόμενο βίντεο από τις προτάσεις της εφαρμογής. Πρόκειται φαινομενικά για μια απλή αλλαγή, αλλά το YouTube λέει ότι εργάζονται για αυτό το χαρακτηριστικό για τουλάχιστον δύο χρόνια.
Το κύριο κίνητρο; Ευκολία στη χρήση και μεγαλύτερη ακρίβεια.
Το side swipping (ή αλλιώς swipey watch, όπως τους αρέσει να το αποκαλούν) μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή βελτίωση για τους χρήστες, αλλά η έρευνα της ομάδας σχεδίασης υποδηλώνει ότι σε πολλές περιπτώσεις η ενέργεια του συρσίματος είναι πιο αποτελεσματική για τον χρήστη από το απλό χτύπημα (tap). Επιτρέπει επίσης μεγαλύτερη ακρίβεια: το swipey watch τυπικά λαμβάνει μέρος σε ένα μεγάλο τμήμα της οθόνης (σπρώξτε προς την αριστερή κατεύθυνση γενικά), διευκολύνοντας κατά πολύ το χειρισμό σε σχέση με ένα μικρό κουμπί που απαιτεί την ακριβή τοποθέτηση του δακτύλου (πατήστε ακριβώς εδώ).
side swipping, Η εφαρμογή του YouTube επιτρέπει την εναλλαγή των βίντεο μέσω side swipping
Αυτή η νέα λειτουργία σάρωσης ξεκινά τώρα με την εφαρμογή YouTube iOS και θα έρθει στο μέλλον στο YouTube app για Android (καταλαμβάνουν το 70% των mobile συσκευών εξάλλου). Δείτε ένα demo έτσι όπως αυτό αναρτήθηκε λίγες ώρες νωρίτερα στο διαδίκτυο.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Αυτή είναι μια εγγενής λειτουργία του iOS και ευτυχώς που την ενεργοποίησαν στο YouTube. Με swipe δουλεύει κάθε εφαρμογή όταν θες να κάνεις back ή forward στο iPhone και είναι πολύ βολικό, σε σημείο που όταν πιάνω καμιά φορά android συσκευή φίλων προσπαθώ να κάνω το ίδιο χωρίς αποτέλεσμα!

thanoik

το παρατήρησα και στο δικό μου και δε μπορώ να πω οτι βολεύει γιατί δεν ξέρω ποιο είναι το επόμενο βίντεο που θα μου βγάλει με αποτέλεσμα να χάνω τσάμπα χρόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.

Internet YouTube

Youtube Health: Παρέχει εύκολη πρόσβαση σε οδηγίες για πρώτες βοήθειες

Το Youtube κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε βήμα προς βήμα βίντεο πρώτων βοηθειών και επείγουσας φροντίδας.

Internet featured Google YouTube

Youtube: Νέα λειτουργία διευκολύνει τους δημιουργούς podcast

Τα podcast έχουν εξαιρετική απήχηση αυτή την περίοδο γι’ αυτό και πολλές υπηρεσίες streaming ασχολούνται ιδιαιτέρως μαζί τους.