Έφηβοι βλέπουν για πρώτη φορά Windows 95 και “αντιδρούν”

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται ραγδαία, πολλοί ίσως έχουν ξεχάσει πώς ήταν τα Windows 95. Όμως το κανάλι Fine Brothers Entertainment, στο youtube αποφάσισε μέσω της σειράς “Teens React”, να παρουσιάσει στους έφηβους τα Windows 95 και να καταγράψει τις αντιδράσεις τους.

Όπως θα δείτε και στο video, οι αντιδράσεις των παιδιών είναι ανάλογη με κάποιου που θα μπει για πρώτη φορά σε μουσείο. Τους παρουσίασαν έναν παλιό υπολογιστή, με οθόνη – τηλεόραση, χώρο για δισκέτα και φυσικά το λογισμικό του ήταν Windows 95.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό του υπολογιστή, τα πρώτα σχόλια, ήταν αμήχανα. Η 16χρονη Alicia ανέφερε πως βλέπει τον υπολογιστή, όπως θα έβλεπε μια παλιά βιβλιοθήκη. Από την δική της μεριά η 18χρονη Geneva είπε πως δεν ξέρει ποιας χρονιάς είναι ο υπολογιστής, αλλά μάλλον κυκλοφόρησε πολύ πριν γεννηθεί.

Αφού πέρασαν το πρώτο σοκ που αφορούσε το σχεδιαστικό κομμάτι, οι youtubers τους ζήτησαν να ενεργοποιήσουν τον υπολογιστή. Όλα τα παιδιά, πάτησαν το μεγάλο κουμπί που ανοιγοκλείνει την οθόνη. Φυσικά και δεν έγινε τίποτα, οπότε με αρκετή προσπάθεια κατάφεραν να ανοίξουν τον υπολογιστή, από το κουμπί που βρισκόταν πάνω του.

Windows 95, Έφηβοι βλέπουν για πρώτη φορά Windows 95 και “αντιδρούν”

Οι αντιδράσεις τους είναι αστείες και μπορεί να κάνουν κάποιον να νιώσει και λίγο γέρος. Τους παραξένεψαν οι ήχοι που έκανε ο υπολογιστής, τα μπιπ, το βουητό και ο σχετικά μεγάλος χρόνος αναμονής μέχρι να τεθεί πλήρως ο υπολογιστής σε λειτουργία.

Όταν είδαν την εικόνα των Windows 95, τα σχόλια τους ήταν: “Windows 95; Αυτό είναι πριν γεννηθώ”, “Είναι προϊστορικά, σαν τους δεινόσαυρους”. Τα πράγματα συνέχισαν να γίνονται περίεργα για τα παιδιά όταν είδαν το γραφικό περιβάλλον των Windows, “όλα δείχνουν αρχαία” , “δείχνει πιο άγριο το περιβάλλον και λιγότερο εντυπωσιακό”.

Ωστόσο η μεγάλη τους απορία, ήταν πώς συνδέονταν οι χρήστες στο internet. Οι παραγωγοί τους εξήγησαν και μπερδεύτηκαν περισσότερο. Κανένα παιδί δεν εντυπωσιάστηκε με την πληροφορία, πως έπρεπε να συνδέσει κάποιος το τηλέφωνο του προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο internet.

Βλέποντας αυτό το video και τις αντιδράσεις των παιδιών, μπορεί κάποιος εύκολα να αναλογιστεί, πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία και πόσο πιο εύκολη έχει γίνει η ζωή μας. Για τα σημερινά παιδιά η εποχή αυτού του είδους υπολογιστών, με σύστημα όπως τα Windows 95, είναι ότι ήταν για πολλούς από εμάς τα πρώτα τηλέφωνα ή η ασπρόμαυρη τηλεόραση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Μαλ….
Είμαι 19 και έχω ζήσει και με Windows πολύ πριν τα xp νομίζω τα 98 και τα 2000 λες και πρώτη φορά βλέπουν μεγάλη οθόνη και δεν ξέρουν από που να το ανοίξουν
Ήμαρτον αυτοί οι Αμερικάνοι

NikosAr

Πραγματικά απολαυστικό !!!
Τι να πω … οποιοδήποτε smartphone κι έπειτα ήταν – είναι γρηγορότερο από τον δεινόσαυρο …. γι αυτό ήταν και για λίγους

Neon

Δεν είναι το ότι είναι Αμερικάνοι, είναι ότι αυτό το κανάλι πάντα φέρνει έφηβους οι οποίοι είναι απλά χαζοί. Το μόνο που ξέρουν είναι το iPhone, αν δεις και άλλα βίντεο από αυτό το κανάλι με τους έφηβους θα καταλάβεις τι εννοώ.

Γιώργος

δηλαδή φίλε I am είσαι 19 άρα του 2000.. και έχεις ζήσει τα 98 και 2000 όταν ήσουν 0 και -2?
Κομπιουτεράς από προ κούνια σαν να λέμε!!
Αν τα έκανες προσωπική έρευνα από τα 8 σου και πάνω πάμε πάσο αλλά όχι και τα έζησες.

Ekimolaos

@Γιώργος
Δεν έχουν όλοι την οικονομική άνεση να κάνουν upgrade στο καινούριο μεγάλε. Μπορεί να είχε windows 98 μέχρι το 2008 ξέρω γω γιατί δεν υπήρχε ούτε λόγος ούτε χρήμα για upgrade. Και είμαι σίγουρος πως ο πατέρας τους αποκλείεται να ήξερε από torrents. Λίγο σεβασμό στους άγνωστους.

Makis

Λες και τα 10άρια είναι πολύ καλύτερα.

Μιχαήλ Άγγελος Π

Εγώ που γεννήθηκα το ’03 έχω πλήρη επίγνωση των λειτουργικών συστημάτων ακόμα και από το QDOS, και το γεγονός ότι ο υπολογιστής συνδέονταν στο ίντερνετ μέσο telnet ήταν καταπληκτικό. Πραγματικά, όταν βλέπω άτομα μεγαλύτερα από εμένα να μην ξέρουν να χρησιμοποιήσουν έναν υπολογιστή δεν ξέρω πως να το σχολιάσω.

Jordan

Δηλαδή εμείς που μάθαμε να δουλεύουμε και να προγραμματίζουμε σε DOS 3.20… τι να πούμε… ότι δεν προλάβαμε τις διάτρητες κάρτες; Από ποντίκια είχαμε μόνο αυτά που κυνηγούσαν οι γάτες….

I am

1ον κύριε έξυπνε @Γιώργος έχουν περάσει μηχανήματα από το σπίτι με και με αυτό το λειτουργικό. Λίγοι είχαν με την μία το καινούργιο και δεν νομίζω να ένοιαζε τους γονείς μου να έχουν. Έχω συναντήσει και σε σπίτια γιαγιάς κτλ αυτά τα Windows
2ον για να σπουδάζω πληροφορική μάλλον είχα επαφή περιέργεια και θυμάμαι τα περισσότερα από αυτά

I am

Του 99 είμαι

dimitris

το 1991 στην σχολη ειχαμε οθονες με πρασινα γράμματα και φυσικα μαθαίναμε dos
basic και combol
η δε δισκετες τεραστιες ….

στην πορεια η μεταβαση στα windows 3.1 ηταν ουαου
και μετεπειτα τα 95 ηταν η νεα αρχη
και οι οθονες πλεον εγχρωμες
με επεξεργαστες στα 333 mhz και ram 4mb (ενα μεσο παραδειγμα)
ταχυτητα ιντερνετ τοτε 34 kb
κανεις δεν μπορουσε να φανταστει τοτε ποσο ανωτερο θα ηταν ενα σημερινό κινητο τηλέφωνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.