Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Elon Musk Twitter, Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Ο Elon Musk έχασε ακόμα μια φορά μια δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ποστάρει οτιδήποτε θέλει στο Twitter. Το 2ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη απέρριψε το αίτημα του μεγιστάνα να τερματίσει τη συμφωνία του 2018 με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που επιβάλλει τη νομική εποπτεία ορισμένων tweets που σχετίζονται με την Tesla.

Το αίτημά του είχε ήδη απορριφθεί από έναν ομοσπονδιακό δικαστή στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο του 2022 αλλά ο Musk κατέθεσε έφεση, η οποία και απορρίφθηκε τη Δευτέρα. Στη νέα απόφαση, τρεις επιπλέον δικαστές αρνήθηκαν την προσπάθειά του να παρακάμψει την επίβλεψη και την ευθύνη της SEC για τις θέσεις του.

«Εξετάσαμε τα εναπομείναντα επιχειρήματα του εναγόμενου-αναιρεσείοντος και τα θεωρούμε αβάσιμα. Κατά συνέπεια, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου», έγραψε η τριμελής επιτροπή δικαστών στην κατάθεσή της τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, ο Μusk εξακολουθεί να απαιτείται να ζητήσει από έναν δικηγόρο της Tesla να ελέγξει συγκεκριμένο περιεχόμενο που θέλει να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πιθανή έρευνα και συνέπειες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.