Εντυπωσιακή πορεία για το ChatGPT – 100 εκατ. χρήστες σε 2 μήνες

ChatGPT, Εντυπωσιακή πορεία για το ChatGPT – 100 εκατ. χρήστες σε 2 μήνες

Το ChatGPT μπορεί να υπερηφανευτεί ότι κατάφερε να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή καθώς εκτιμάται ότι απέκτησε πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Το ChatGPT τροφοδοτείται από μία μορφή τεχνητής νοημοσύνης, η οποία δημιουργεί νέο περιεχόμενο μετά από εκπαίδευση σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Η επαναστατική αυτή μέθοδος μάλιστα παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας προκαλώντας αίσθηση και πολλές συζητήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης Century, Priya Lakhani, συμμετέχοντας σε πάνελ για την τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση είπε ότι το νέο αυτό εργαλείο χει αρχίσει να απασχολεί ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα: «Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Αυτό που έχω δει σε συζητήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που το βλέπουν ως βοηθητικό εργαλείο, και αυτό είναι συναρπαστικό», είπε ο Lakhani και πρόσθεσε: «Έχουν ξεπεράσει την ψηφιακή κούραση μετά την πανδημία, ενδιαφέρονται για την τεχνολογία, χρησιμοποιούν συστήματα διαχείρισης μάθησης, εικονικά περιβάλλοντα μάθησης και σκέφτονται, εντάξει, πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε».

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος που έχει περάσει κατά καιρούς από διάφορους κλάδους μέχρι να καταλήξει στην τεχνολογία, που τον "κέρδισε". Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming. Θέματα που περιλαμβάνουν αθλητισμό και τεχνολογία εμφανίζονται πάντα στο "ρεπερτόριο" του.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Elon Musk Twitter

Ο Elon Musk προσπάθησε και απέτυχε να αναλάβει την OpenAI το 2018

O Elon Musk είναι ένας αρκετά επιτυχημένος επιχειρηματίας, όμως είχε και τις αποτυχίες του, όπως η απόπειρα να αναλάβει την OpenAI το 2018, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Internet AI Bill Gates ChatGPT

Bill Gates: “Το GPT είναι η πιο σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία μετά το 1980”

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates δήλωσε ότι το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT που ανέπτυξε η OpenAI αποτελεί την πιο επαναστατική πρόοδο στην τεχνολογία από το 1980 και μετά.

Smartphones AI Google Google Pixel

H Google προσφέρει πρόσβαση στον ΑΙ βοηθό της για τους Pixel Superfans

Η Google ετοιμάζεται να “απελευθερώσει” τον ανταγωνιστή της ChatGPT, έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Bard, με τους Pixel Superfans να αποκτούν πρώτοι πρόσβαση.

Internet AI ChatGPT featured

ChatGPT: Ένα σφάλμα εκθέτει τα ιστορικά συνομιλιών AI σε άλλους χρήστες

Η λειτουργία ιστορικού συνομιλίας του ChatGPT είναι εκτός σύνδεσης, μετά από ένα σφάλμα που παρουσίασε σύντομες περιγραφές συνομιλιών άλλων χρηστών με άτομα στην υπηρεσία.