Επιχείρηση εξόρυξης Bitcoin αποκαλύφθηκε ότι έκλεβε ρεύμα

, Επιχείρηση εξόρυξης Bitcoin αποκαλύφθηκε ότι έκλεβε ρεύμα

Η Αστυνομία πίστευε ότι θα βρει μία παράνομη φάρμα καλλιέργειας κάνναβης, αλλά το… λαβράκι ήταν μία επιχείρηση εξόρυξης Bitcoin. Η παράνομη επιχείρηση εξόρυξης Bitcoin έκλεβε ρεύμα στην περιοχή του Sandwell στη Μεγάλη Βρετανία.

Παρόλο που η βρετανική Αστυνομία ακολουθούσε πληροφορίες περί παράνομης παραγωγής κάνναβης, ανακάλυψε ότι στο σημείο υπήρχαν 100 υπολογιστικές μονάδες που είχαν ως σκοπό τους την εξόρυξη Bitcoin. Είναι αξιοσημείωτο ότι το ρεύμα που απαιτούνταν για την επιχείρηση αυτή ήταν κλεμμένο, με τη ζημιά της ηλεκτρικής εταιρείας να εκτιμάται σε αρκετές χιλιάδες λίρες.

Η πληροφορία είχε έρθει στην Αστυνομία, περί παράνομης δραστηριότητας στην περιοχή και στάλθηκε ένα drone της Αστυνομίας να εξερευνήσει το σημείο. Οι ειδικοί αισθητήρες ανακάλυψαν μεγάλη έκλυση θερμότητας από την περιοχή, κάτι που οδήγησε σε έφοδο, με την ακόλουθη ανακάλυψη της επιχείρησης εξόρυξης Bitcoin.

Δεν έγιναν συλλήψεις σύμφωνα με την Αστυνομία, αλλά όλος ο εξοπλισμός που βρέθηκε εκεί κατασχέθηκε, οπότε μιλάμε για πολλές κάρτες γραφικών και μητρικές κάρτες…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

στην Ελλαδα και η κουτση μαρια κλεβει ρευμα γατακια Βρετανοι….

dimitris l.a

Το μονο κατακριτέο είναι πως δεν πλήρωναν ρεύμα. Από που κι ως που παράνομη επιχείρηση εξόρυξης Bitcoin? πρέπει να έχεις άδεια για να κανείς εξόρυξη? Επίσης οι 100 υπολογιστικές μονάδες όπως φαίνεται από την πηγή ήταν asic miners αυτο σημαινει πως δεν μιλάμε για πολλές κάρτες γραφικών και μητρικές κάρτες…

Soko

Η καθε υπολογιστικη μοναδα μπορει να εχει πανω απο 10 καρτες γραφικων, Είναι απειρα kwh

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.