Επίθεση ransomware ζητά λύτρα για εταιρικά μυστικά από την Apple

, Επίθεση ransomware ζητά λύτρα για εταιρικά μυστικά από την Apple

Μία ομάδα hackers επιτέθηκε την Quanta, η οποία κατασκευάζει προϊόντα της Apple, ζητώντας λύτρα για εταιρικά μυστικά της. Η επίθεση ransomware στην Apple θεωρείται σοβαρή, αλλά η αμερικανική εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τι θα κάνει.

Η Quanta είναι μία ταϊβανέζικη εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει την γραμμή παραγωγής προϊόντων της Apple, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και ο Mac Pro. H ομάδα των hackers, η οποία φαίνεται αρκετά οργανωμένη, δημοσίευσε στο dark web δείγμα των τεχνικών δελτίων κατασκευής, αλλά και μία επιστολή προς την Apple, η οποία ζητούσε λύτρα προκειμένου να μην εκθέσει όλα τα εταιρικά μυστικά της που ανακάλυψε με την επίθεσή της στην Quanta.

To ransomware βρίσκεται σε άνοδο και βλέπουμε ότι ακόμα και μία εταιρεία του μεγέθους της Apple μπορεί να πέσει θύμα του. Η Quanta τονίζει ότι η επίθεση αυτή δεν είχε πολύ μεγάλες συνέπειες, αφού λειτούργησαν όλοι οι αμυντικοί μηχανισμοί της, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει με βεβαιότητα το μέγεθος της ζημιάς σε αυτή τη φάση.

Άγνωστο παραμένει, για όσο διάστημα η Apple τηρεί σιγή ιχθύος για το ζήτημα, το εάν η εταιρεία θα αποφασίσει να πληρώσει τους hackers ή θα επιτρέψει να κυκλοφορήσουν τα μυστικά της online, σε περίπτωση που εκείνοι λένε την αλήθεια για το τι έχουν στην κατοχή τους.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.