Κυριακή
16/12/2018

Έρχονται σύντομα οι νέες smart TV της Huawei

Huawei Smart Tv

Στην αγορά των smart TV πρόκειται να μπει και η Huawei ύστερα από σχετικό έγγραφο που κατοχυρώνει το εμπορικό σήμα “Huawei AI Window” και το οποίο έχει σχέση με LCD πάνελ και έξυπνες τηλεοράσεις, με το συγκεκριμένο εγχείρημα της εταιρείας να αναμένεται μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Η Huawei σκόπευε να μπει στην αγορά των τηλεοράσεων στο πρόσφατο παρελθόν, κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη μέχρι τώρα. Το καλύτερο παράδειγμα σε αυτόν τον τομέα αποτελεί η Xiaomi η οποία μπήκε στη συγκεκριμένη βιομηχανία πριν από τέσσερα περίπου χρόνια και κατάφερε να ανταγωνιστεί έντονα και με επιτυχία άλλες εταιρείες που είναι στο χώρο αυτό για καιρό κι έχουν εμπειρία κι έτσι όλοι αναρωτιούνται κατά πόσο η Huawei ετοιμάζεται να ακολουθήσει τα ίδια βήματα.

Στην Κίνα ο πιο άμεσος ανταγωνιστής της Huawei είναι η Xiaomi, παρόλο που οι πωλήσεις της πρώτης είναι αρκετά καλύτερες. Ωστόσο, αυτός ο ανταγωνισμός προέρχεται περισσότερο από το γεγονός πως οι δυο αυτές εταιρείες έχουν παρόμοιες στρατηγικές και στόχους.

Στο άμεσο μέλλον, οι χρήστες θα έχουν τρεις διαφορετικές επιλογές όσον αφορά στις οθόνες: την οθόνη του smartphone, την οθόνη του αυτοκινήτου και, τέλος, την οθόνη της τηλεόρασης. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι εταιρείες που κατασκευάζουν «προϊόντα μικρής οθόνης» θέλουν επίσης να μπουν στην αγορά των μεγάλων οθονών ώστε να πάρουν ένα κομμάτι της πίτας χωρίς να είναι τόσο η ίδια η οθόνη το ζητούμενο όσο οι πληροφορίες που μεταφέρονται μέσα από αυτήν.

Η smart TV είναι ένα καλό μέσο για τη διασύνδεση των συσκευών IoT της Huawei καθώς και ένα νέο “παράθυρο” για την οργάνωση και παρακολούθηση των χρηστών της εταιρείας που θα επιτρέψει τη σύνδεση όλων των έξυπνων οικιακών συσκευών μέσω της τηλεόρασης και τη μεταφορά όλων των πληροφοριών μέσω αυτής.

Ο μεγάλος αριθμός χρηστών που φέρνουν οι υπηρεσίες IoT θα δώσουν τη δυνατότητα στη Huawei να έχει ένα πολύ μεγάλο όγκο κίνησης και να πραγματοποιήσει την γρήγορη ανάπτυξη υπηρεσιών διαδικτύου ενώ, τέλος, πρέπει να επισημάνουμε πως την εποχή του 5G η αγορά των IoT θα οδηγήσει σε μια ακόμα έκρηξη ανάπτυξης.

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

17 Σχόλια

 1. Ο/Η ΚώσταςD. λέει:

  Μπα μακριά… Η Χουαβαι μας παρακολουθεί όλους το λένε οι ΗΠΑ… 😂😂😂😂

 2. Ο/Η Γιώργος λέει:

  ΚώσταςD. Όλοι μας παρακολουθούν χωρίς να το καταλάβουμε όποτε ας μην ακούμε ότι μας λένε οι ΗΠΑ και η κάθε χώρα για οποιαδήποτε εταιρεία γιατί και οι ίδιοι μπορούν να μας παρακολουθούν “για το καλό μας”

 3. Ο/Η ΚώσταςD. λέει:

  @Γιώργος Καλά ναι ασυζητητί. Αλλά η Χουαβαι είναι κίνδυνος-θανατος το λένε οι ΗΠΑ! 😂😂😂😂😂

 4. Ο/Η Γιώργος λέει:

  ΚώσταςD. Ε τι να κάνουμε είναι κουτσομπολιδες 😂😂

 5. Ο/Η Kostas λέει:

  @ΚώσταςD Σύντομα θα το πει και η ΕΕ

 6. Ο/Η ΚώσταςD. λέει:

  @Kostas Δεν έχεις και άδικο…😜

 7. Ο/Η mixtri λέει:

  Όταν ρώτησα ένα συνάδελφό μου ποια είναι η άποψή του για τα Xiaomi μου είπε ότι είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει τα πάντα, από ομπρέλες μέχρι σκούτερ και κινητά. Κάτι σαν μάρκα σούπερ μάρκετ, carrefour, και ότι οι Κινέζοι οι ίδιοι κοροιδεύονται μεταξύ τους όταν βλέπουν Xiaomi. Στην Ελλάδα όλοι παίρνουν κινητά Ζιαομί αλλά αν τους πεις ότι είναι κινητά επιπέδου Ζερβουδάκη παρεξηγούνται.
  Η Huawei σταθερά ακολουθεί τα βήματα της Ζιαομί μπαίνοντας σε χωράφια που δε γνωρίζει. Εκτός λοιπόν από το πράσινο ΜΑΤΕ 20 ΠΡΟ θα βγει και πράσινη τηλεόραση;

 8. Ο/Η John Real λέει:

  @mixtri
  Xiaomi announces record $7.3 billion Q3 earnings, a 49.1% increase YoY. As of October 26, Xiaomi’s smartphone shipments exceeded 100 million units throughout the year.
  Αλλά εντάξει αφού στα είπε ο συνάδελφος σου για την Xiaomi τι να πούμε εμείς; Αφού κάνει μπαμ από την απάντηση που έδωσε ότι είναι ειδικός φραπεδοκινητολόγος. ;-)

 9. Ο/Η mixtri λέει:

  Κάτι θα ξέρεις περισσότερο από έναν κινέζο tech leader της Ericsson. Προσωπικά όπως δε θα αγόραζα ποτέ κινητό Carrefour δε θα αγοράσω και Xiaomi. Είναι θέμα τεχνογνωσίας.

 10. Ο/Η John Real λέει:

  Αφού είναι Κινέζος tech leader γιατί δουλεύει για την Ericsson; LOL
  Καλά δεν θα σε βάλουμε να αγοράσεις και με το ζόρι. Πάρε ένα iphone καλύτερα που είναι 100% Αμερικάνικη τεχνολογία και κατασκευή.:-)

 11. Ο/Η ΚώσταςD. λέει:

  @mixtri είσαι λάθος και ο φίλος σου ο Κινέζος. Θέλουν πιθανώς να κάνουν αυτό που κάνει και η Samsung–> MULTI DEVICE EXPERIENCE, πολλές συσκευές που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και ελέγχονται όλες μέσω δικτύου ειδικά τώρα που θα βάλουν και το 5G στο “κόλπο”, “το σπίτι του μέλλοντος”. Εγω βέβαια δεν συμφωνώ με αυτά (δικό μου θέμα). Αυτό ομως θα γίνει και η Huawei θα μπει και αυτή στο κόλπο λογικά… Η Χιαομι ξέρει τι κάνει και έχει αποδείξει πως ξαφνικά από το πουθενά βρέθηκε τόσο ψηλά! Τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα μένουν…

 12. Ο/Η Stathis λέει:

  @mixtri ε άμα το είπε ο συνάδελφος σου, τότε γκαραντί έτσι θα είναι φίλε.

 13. Ο/Η Stathis λέει:

  @mixtri Α και η ericsson δεν ξέρει απο gadgets? άλλωστε είναι γνωστή η επιτυχημένη πορεία της στον τομέα της κινητής κτλ.. (βέβαια αν κρίνω απ αυτούς που εργάζονται σε αυτήν αν ισχύει αυτό που λες, δεν είναι να απορείς κιόλας… )

 14. Ο/Η mixtri λέει:

  Έτσι έτσι. Τα ξέρετε όλα. Οι άλλοι δε ξέρουν τίποτα. :)

 15. Ο/Η mixtri λέει:

  Eίδα τις απαντήσεις και έπαθα εγκεφαλικό:
  @John Real, το 40% του RnD της Εριξον και καθώς και τα εργοστάσιά της είναι στην Κίνα. Άκου λέει γιατί είναι Κινέζος και δουλεύει στην Έριξον; Γιατί η Έριξον είναι εταιρεία που παίρνει τους καλύτερους. Απλά.

  @ΚώσταςD, το ότι λες ότι εγώ είμαι λάθος και ο συνάδελφος μου δε μου λέει τίποτα. Έπαψα να ασχολούμαι με την άποψή σου από τότε που διάβασα την άποψή για το 5G. Είσαι εντελώς άκυρος και δεν έχεις ιδέα από την αγορά τεχνολογίας. Καλύτερα που διαφωνείς μαζί μου. Το αντίθετο θα με ανησυχούσε.

  @Stathis, η έριξον έφυγε από τον τομέα consumer products για το λόγο του ότι τα καταναλωτικά προιόντα δεν έχουν σταθερή αγορά και είναι εύκολο να μπει κάθε καρυδιάς καρύδι. Από UMI κ Καρφουρ μέχρι Απλ. Μια χαρά επιτυχημένη πορεία είχε μέχρι την έξοδό της. Απλά το τελείωσε γιατί έβλεπε το μέλλον. Ξέρεις, και αυτό επιτυχία είναι.
  Μην λοιπόν κρίνεις από τους εργαζόμενους της εταιρείας γιατί ούτε από έξω λογικά δεν έχεις περάσει :)

 16. Ο/Η ΚώσταςD. λέει:

  @mixtri μάλλον εσύ δεν έχεις ιδέα… Και ναι για το 5G την έχω πει τη γνώμη μου που είναι στην ουσία γνώμη ανεξάρτητων μη πληρωμένων επιστημόνων καθώς και κάποιων που δούλευαν στον Αμερικανικό στρατό και έχουν ανοίξει το στοματακι τους βλέποντας το κακό που φέρνουν κάποιοι ως το δήθεν καλό… Δε μασάω σανό ούτε κουτοχορτο ούτε δέχομαι την κάθε παπάρια των πολυεθνικών. Αυτά τα αφήνω για τους “μονοφλαμους”. Άντε γειά…😂😂😂😂😂

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.