Έρευνα: Πόσο κολλημένοι στα social media είναι οι Έλληνες;

, Έρευνα: Πόσο κολλημένοι στα social media είναι οι Έλληνες;

Η πανελλήνια Έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari δείχνει την αύξηση της ψηφιακής ενασχόλησης των Ελλήνων κατά 92% σε ηλικίες μεταξύ 16-74 χρονών.

Οι συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας και του lockdown φέρνουν πυροδοτούν νέο τρόπο ζωής με τη στροφή των ανθρώπων στα ψηφιακά μέσα. Ψηφιακά πλέον γίνονται όλα από την εργασία στο σπίτι μέχρι και οι αγορές, οι ψυχαγωγία και η επικοινωνία.

Οι περισσότεροι χρήστες εντοπίζονται και στα κοινωνικά δίκτυα όλο τον καιρό του lockdown καθώς και με την αύξηση κοινωνικών ομάδων και κινημάτων όπως του πρόσφατου ελληνικού #metoo. Πλέον οι χρήστες σχολιάζουν περισσότερο, αλληλοεπιδρούν και χρησιμοποιούν μια πληθώρα από κοινωνικά δίκτυα.

Το Facebook φαίνεται να είναι πρώτο από τα μέσα που χρησιμοποιούν και φτάνει στο ποσοστό 75% καθώς 5 στους 6 Έλληνες διατηρούν πλέον προφίλ. Ακολουθούν το YouTube με 62% και το Instagram με 55%.

Σύμφωνα με την έρευνα οι λόγοι που χρησιμοποιούν οι Έλληνες το διαδίκτυο είναι για να επικοινωνούν με τους φίλους και γνωστούς και να μην αισθάνονται αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, να μπορέσουν να προβάλουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Πολλές φορές υπάρχουν όμως και αρνητικές επιδράσεις στη χρήση των κοινωνικών δικτύων όπως η χρήση άσεμνου περιεχόμενου είτε οπτικού είτε γλωσσικού. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά παρενόχλησης που εντοπίζονται και στο διαδίκτυο όπως και τα φαινόμενα κλοπής στοιχείων από υποτιθέμενα email μεγάλων εταιρειών.

Παρόλα αυτά η έρευνα καταλήγει στη σωστή ενημέρωση και σωστή χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.