Εργαλείο της Google δείχνει πώς επηρεάζει την ζωή των Ελλήνων ο κορονοϊός

Google, Εργαλείο της Google δείχνει πώς επηρεάζει την ζωή των Ελλήνων ο κορονοϊός

Η Google ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου εργαλείου αναφορών για το πως επηρεάζει παγκοσμίως τις χώρες ο κορονοϊός. Το εργαλείο ονομάζεται Covid-19 Community Mobility Reports και είναι web-based, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να το επισκεπτόμαστε τόσο από κινητό όσο και από υπολογιστή.

Τι πληροφορίες παρέχει το Covid-19 Community Mobility Reports

Η Google συγκεντρώνει και αναλύει δεδομένα από δεκάδες χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα, και παρουσιάζει μέσω γραφημάτων και στατιστικών δεδομένων το πώς έχει επηρεαστεί η κινητικότητα των πολιτών κάθε χώρας εξαιτίας των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης – όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πώς συλλέγονται τα δεδομένα και πώς αναλύονται

Τα δεδομένα που χρησιμοποιεί η Google προέρχονται από χρήστες που έχουν ενεργοποιημένο το ιστορικό εντοπισμού θέσης στον Google λογαριασμό τους. Η συλλογή τους γίνεται ανώνυμα ώστε να αποφευχθούν θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Ενώ η ανάλυση τους γίνεται με τη χρήση συναθροισμένων στοιχείων.

Ποιος είναι ο στόχος του Covid-19 Community Mobility Reports

Το εργαλείο έχει ως στόχο να βοηθήσει τόσο τις αρχές δημόσια υγείας, όσο και τους πολίτες, να κατανοήσουν τις αντιδράσεις του κοινού στα μέτρα αποφυγής των κοινωνικών επαφών.

Τι αναφέρει το εργαλείο για την Ελλάδα και που θα το βρείτε

Η τελευταία αναφορά που δημοσίευσε η Google για τη χώρα μας ήταν στις 5 Απριλίου του 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η εταιρεία στη διάθεση της οι αλλαγές που παρατηρήθηκαν στην κινητικότητα των Ελλήνων είναι οι εξής:

  • Κινήσεις στο τομέα λιανικού εμπορίου και αναψυχής: -85%
  • Μετακινήσεις προς καταστήματα τροφίμων και άλλα: -45%
  • Κινητικότητα σε πάρκα: -70%
  • Χρήση μέσων μαζική μεταφοράς: -80%
  • Μετακινήσεις σε χώρους εργασίας: -55%
  • Κινήσεις προς χώρους κατοικίας: +21%

Το Covid-19 Community Mobility Reports μπορείτε να το βρείτε σε εδώ. Για να διαβάσετε την αναφορά της Google αναζητάτε τη χώρα μας και κατεβάζετε το σχετικό αρχείο PDF (στα αγγλικά).

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nightwalker111

γνωριζει κανεις τι ακριβως ειναι αυτο το ”πείραμα EAlert” μου το εμφανισε και εμενα εδω και 2-3 μερες…. στην τοποθεσια σε συσκευη galaxy s20 στο επισημο φορουμ της samsung βρηκα αυτο.. δεν εχει πουθενα αλλου πληροφοριες το τι ακριβως ειναι… https://us.community.samsung.com/t5/Galaxy-S10/Location-Settings-EAlert-Experiment/m-p/1185350

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.