To Ισραήλ φέρεται να έκανε κυβερνοεπίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Δευτέρα, 12/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Οι φήμες περί κυβερνοεπίθεσης του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν φαίνεται πως είναι αληθινές.
Πέμπτη, 15/12/2011 · Αλέξανδρος Παππάς
Έρευνα της Eurostat δείχνει σχεδόν το ένα τέταρτο των κατοίκων της Ευρώπης ηλικίας απο 16 μέχρι 74 να μην έχουν επαφή με το διαδίκτυο. Για μας το ίντερνετ είναι κάτι δεδομένο, καθημερινό και απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινότητά μας. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε την επικοινωνία που έχουμε σήμερα μαζί σας, ούτε και να σας προσφέρουμε τα τελευταία νέα στον χώρο της τεχνολογίας.
Κοιτώντας τα νούμερα της έρευνας για το 2006, τα νούμερα είναι ανησυχητικά μεγάλα για Ελλάδα και Κύπρο.
Ελλάδα 2006
Πρόσβαση στο internet: Το 23% των πολιτών.
Συνδέσεις broadband: Το 4% των πολιτών.
Κύπρος 2006
Πρόσβαση στο internet: Το 37% των πολιτών.
Συνδέσεις broadband: Το 12% των πολιτών.
Πολλά άλλαξαν απο το 2006. Πλέον οι γνώσεις χειρισμού υπολογιστή απαιτούνται απο τις περισσότερες δουλειές, καθώς και η χρήση του internet. Ειδικά τα smartphones, βασίζονται στη χρήση του internet για τις περισσότερες εφαρμογές που κυκλοφορούν. Ίσως να είναι σκληρός χαρακτηρισμός, πάντως πολλοί λένε οτι όποιος σήμερα δεν ξέρει πως να χρησιμοποιεί το internet είναι «κοινωνικά αναλφάβητος».
Ας δούμε τι δεδομένα μας δίνει η στατιστική εταιρία για τους πολίτες του σήμερα.
Ελλάδα 2011
Πρόσβαση στο internet: Το 50% των πολιτών.
Συνδέσεις broadband: Το 45% των πολιτών.
Κύπρος 2011
Πρόσβαση στο internet: Το 57% των πολιτών.
Συνδέσεις broadband: Το 56% των πολιτών.
Θετικά αποτελέσματα σε σχέση με το 2006 θα έλεγε κανείς, ειδικά στις συνδέσεις broadband ADSL. Όμως απέχουμε πολύ απο άλλες χώρες τις Ευρώπης. Τα μεγαλύτερα ποσοστά τα βλέπουμε σε Ολανδία με το 94% των κατοίκων να έχει πρόσβαση στο internet. Το Λουξεμβούργο και η Σουηδία έρχονται λίγο πίσω με 91%. Ελπίζουμε να δούμε μεγαλύτερα νούμερα στο μέλλον οσο θα πέφτουν οι τιμές και θα ανεβαίνουν οι ταχύτητες.
Μιχαήλ Αντώνης
Δευτέρα, 12/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Οι φήμες περί κυβερνοεπίθεσης του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν φαίνεται πως είναι αληθινές.
Δευτέρα, 12/04/2021 · Τάσος Παπανικολάου
Η ΕΕΤΤ πραγματοποιήσε έρευνα για τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων και πραγματοποίησης κλήσεων / βιντεοκλήσεων.
Δευτέρα, 12/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Είναι η σειρά του Clubhouse και του LinkedIn να πρωταγωνιστήσουν σε περιστατικά διαρροής δεδομένων των χρηστών τους.
Σάββατο, 10/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Το Facebook αποφάσισε να βάζει ταμπέλες στις σατιρικές σελίδες, για να μην μπερδεύεται το κοινό με εκείνες που έχουν ειδήσεις.
το internet ειναι ενα δωρο στον ανθρωπο αρκει ομως να μην περιορισει την ζωη του εκει….