Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τα μέλη της να πάρουν αυτά το ρίσκο για το 5G

5G, Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τα μέλη της να πάρουν αυτά το ρίσκο για το 5G

Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εταιρείες και χώρες, σχετικά με το πότε θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία το 5G, συνεχίζεται. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε πρόσφατη δήλωση της, ρίχνει το “μπαλάκι” στις χώρες μέλη της.

Σύμφωνα με δήλωση στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χώρες – μέλη, καλούνται να εξασφαλίσουν όλη την δυνατή ασφάλεια του δικτύου 5G, είτε αυτό αφορά το τεχνικό κομμάτι ή τυχόν παράνομες ενέργειες (κατασκοπία, hacking, κλπ).

Οι χώρες πρέπει να ολοκληρώσουν τον έλεγχο των δικτύων τους, έως τον Ιούνιο του 2019, καθώς το δίκτυο 5G θα είναι ο κύριος πυλώνας του διαδικτύου τα επόμενα χρόνια.

Για να μπορέσει να γίνει σωστά η κυκλοφορία του δικτύου, πρέπει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που έχουν να κάνουν με την ταχύτητα και την σωστή μεταφορά των δεδομένων, την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και φυσικά το εάν και πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία των πολιτών.

Οι Βρυξέλλες ανησυχούν για το πώς μπορεί να επηρεαστεί το Ευρωπαϊκό δίκτυο του 5G, σε περίπτωση που κάποια χώρα δεχτεί επιθέσεις από hackers. Αν για παράδειγμα, μια ομάδα hackers αποκτήσει πρόσβαση σε κρατικό υλικό μιας χώρας, το κατά πόσο θα μπορέσει η ομάδα αυτή να έχει και πρόσβαση στο αντίστοιχο υλικό κάποιας άλλης.

Οι χώρες έχουν το δικαίωμα, αν θεωρήσουν ότι κινδυνεύει η ασφάλεια των πολιτών, να απαγορέψουν σε όποια εταιρεία θεωρούν κίνδυνο, να κάνει χρήση εξοπλισμού που σχετίζεται με το 5G. Μην ξεχνάμε τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Huawei, ο οποίος έχει προκαλέσει την δημιουργία αυτών των φόβων της ΕΕ.

Ωστόσο, κάποιοι θεωρούν πως η κίνηση αυτή της ΕΕ, είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη, οι οποίες σκοπεύουν στο να υπάρξει αποκλεισμός της Huawei από την ΕΕ. Πριν λίγο καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες, απέκλεισαν την Κινέζικη εταιρεία και πλέον πιέζουν κι όπου αλλού μπορούν προκειμένου, να εμποδίσουν την εταιρεία να κάνει δουλειές με άλλες χώρες. Η αιτία για αυτή την αντίδραση, είναι πως θεωρούν ότι η Huawei χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της για κατασκοπία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.