Face Verification Service: Σκανάρει τα πρόσωπα των επισκεπτών σε σελίδες πορνό

Face Verification Service, Face Verification Service: Σκανάρει τα πρόσωπα των επισκεπτών σε σελίδες πορνό

Η Αυστραλία προσπαθεί με διάφορους τρόπους να ελέγξει το διαδίκτυο, τους χρήστες του και την πρόσβαση σε αυτό. Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον η όλη προσπάθεια έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Η κυβέρνηση ετοιμάζει τη “Face Verification Service” μία υπηρεσία που θα ελέγχει την ταυτότητα του κάθε χρήστη χωριστά.

Τι θα κάνει η Face Verification Service

Η κυβέρνηση θα σκανάρει τα πρόσωπα των χρηστών ώστε να διαπιστώνει εάν είναι ενήλικες, διαφορετικά θα τους απαγορεύει την πρόσβαση σε διαδικτυακούς ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου.

Για να ταυτοποιεί τα στοιχεία και την ηλικία των χρηστών, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί δεδομένα που θα διαθέτει η εν λόγω υπηρεσία. Μέσα στις βάσεις που θα δημιουργήσει η Face Verification Service θα υπάρχουν διπλώματα οδήγησης, ταυτότητες, και γενικά κάθε είδους πιστοποιητικό το οποίο περιέχει φωτογραφία του κατόχου του. Έτσι, η υπηρεσία θα συγκρίνει τη φωτογραφία του χρήστη με αυτή του εγγράφου ταυτοποίησης και θα είναι σε θέση να γνωρίζει άμεσα την ηλικία του.

Γιατί ενδιαφέρεται η Αυστραλία για την πορνογραφία

Θα σκεφτόταν κανείς ότι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί μία κυβέρνηση είναι το ποιος βλέπει πορνό τις ελεύθερες ώρες του. Ωστόσο, με τις απαγορεύσεις που έχουν οριστεί ειδικά για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών κάθε είδους περιεχομένου, τα VPN έχουν γνωρίσει ιδιαίτερη άνθηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να δυσκολεύονται να ελέγξουν την δραστηριότητα των χρηστών.

Μέσα σε όλο αυτό, θα πρέπει η Αυστραλία, και η κάθε κυβέρνηση, να ισορροπήσει μεταξύ της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων και της εφαρμογής των νόμων που θέλει να θεσπίσει. Η ιδιωτική ζωή των πολιτών παραμένει νούμερο ένα παράγοντας των κρατών και των οργανώσεων ανά τον κόσμο.

Πώς θα καταφέρει να σκανάρει τους χρήστες

Για την επιβολή του προτεινόμενου νόμου, η Αυστραλία θα χρησιμοποιήσει ένα νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου το οποίο θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε τράπεζες, κυβερνητικές υπηρεσίες, ISP και άλλες εταιρείες. Ωστόσο, αυτό θα είναι ένας εφιάλτης χωρίς τέλος για την ιδιωτική ζωή των χρηστών. Επιπλέον θα δημιουργήσει έναν ιδιαίτερα δελεαστικό στόχο για τους χάκερς.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επαλήθευση των χρηστών σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου θα μπορούσε να λειτουργήσει, καθώς άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Δανίας, έχουν δημιουργήσει με επιτυχία συστήματα επαλήθευσης ηλικίας για ιστότοπους καζίνο και τυχερών παιχνιδιών.

Εκπρόσωποι της βιομηχανίας πορνό προτείνουν οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ να παρέχουν ισχυρότερους γονικούς ελέγχους ώστε να επιτρέπουν στους γονείς να φιλτράρουν ιστοσελίδες. Ωστόσο, η Νομική Εταιρεία του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας επεσήμανε ότι τίποτα δεν είναι 100% αποτελεσματικό, καθώς υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια domains και εφαρμογές που επιτρέπουν στους χρήστες να αποφύγουν τα εμπόδια.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασιλης

Χαχαχαχα θα τρώνε πόρτα τα πιτσιρίκια στο *ornhub

Dem

ε θα κόψουν εκείνο θα κόψουν το άλλο μετά να μην παραξενεύονται αν βγουν με σπαθια και όπλα στους δρόμους και θα θερίζουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.