Facebook: Αγόρασε το GIPHY για να το ενσωματώσει στο Instagram

Facebook, Facebook: Αγόρασε το GIPHY για να το ενσωματώσει στο Instagram

Η Facebook ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τον παγκόσμιο ηγέτη των GIF, το γνωστό σε όλους GIPHY. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία πλήρωσε 400 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για να αποκτήσει τη δημοφιλή πλατφόρμα.

Το GIPHY δεν είναι απλά ένα ανεξάρτητο site με GIF, αλλά μία πλήρης υπηρεσία που συνδέεται με όλα τα κοινωνικά δίκτυα, και όχι μόνο. Ωστόσο, η Facebook αναφέρει ότι το 25% του traffic στην πλατφόρμα προέρχεται από το Instagram.

Δεν θα αλλάξει τίποτα, προς το παρόν

Στόχος της Facebook είναι να ενισχύσει τη σύνδεση του GIPHY με το Instagram και να προσφέρει περισσότερες επιλογές αλληλεπίδρασης των χρηστών της πλατφόρμας με όλα τα δημοφιλή προϊόντα της, όπως το Messenger και το WhatsApp.

Επιπλέον, η Facebook αναφέρει ότι προς το παρόν δεν θα πραγματοποιήσει ριζικές αλλαγές στο GIPHY, αλλά θα ασχοληθεί με όσους χρησιμοποιούν το API της πλατφόρμας και το πώς θα μπορούσε να διασυνδέσει το GIPHY με ακόμα περισσότερες υπηρεσίες και εφαρμογές.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό, και κυρίως τι θα κάνουν όλα τα μεγάλα δίκτυα που συνεργάζονται με το GIPHY, όπως το Twitter, το TikTok, και άλλα.

Τέλος, η ιστοσελίδα του GIPHY θα παραμείνει ενεργή, για άγνωστο προς στιγμή διάστημα, και οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν και να κοινοποιούν όσα GIFs θέλουν.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.