Facebook & Instagram: Τέλος τα μηνύματα σε εφήβους από άγνωστους λογαριασμούς

Instagram, Facebook & Instagram: Τέλος τα μηνύματα σε εφήβους από άγνωστους λογαριασμούς

Η Meta ανακοίνωσε μια ρύθμιση που θα απαγορεύει σε ξένους λογαριασμούς να στέλνουν προσωπικά μηνύματα σε εφήβους σε Facebook και Instagram.

Η ρύθμιση αυτή θα είναι προεπιλεγμένη στους λογαριασμούς των εφήβων και έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τους εφήβους κάτω των 16 ετών (“ή κάτω των 18 σε ορισμένες χώρες”) να έχουν οποιαδήποτε “ανεπιθύμητη επαφή”. Εκτός από το ότι αποτρέπει «ενήλικες άνω των 19 ετών από το να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους που δεν τους ακολουθούν» στο Instagram, η νέα πολιτική εμποδίζει επίσης τους εφήβους να λαμβάνουν απευθείας μηνύματα από άλλους εφήβους που δεν ακολουθούν. Στο Facebook, περιορίζει τους λογαριασμούς να επικοινωνούν με εφήβους στο Messenger που δεν εμφανίζονται ούτε στη λίστα φίλων τους στο Facebook ούτε στις επαφές του τηλεφώνου τους.

Η αλλαγή αυτή έρχεται αφότου ο Arturo Bejar – ένας ανώτερος μηχανικός που ηγήθηκε των προσπαθειών διαδικτυακής ασφάλειας, ασφάλειας και προστασίας στη Meta – είπε στο Κογκρέσο τον περασμένο Νοέμβριο ότι επέστρεψε στη δουλειά του στη Meta ως σύμβουλος αφού ανακάλυψε ότι η 14χρονη κόρη του και οι φίλοι της «αντιμετωπίζουν επανειλημμένα ανεπιθύμητες σεξουαλικές προτάσεις, μισογυνισμό και παρενόχληση» στο Instagram. Σύμφωνα με τον Bejar, η μετέπειτα έρευνά του κατέγραψε «απίστευτα επίπεδα κακοποίησης» που στόχευαν νεαρούς χρήστες, με τουλάχιστον το 13 τοις εκατό των χρηστών ηλικίας 13-15 ετών να αναφέρουν ότι έλαβαν ανεπιθύμητες σεξουαλικές προτάσεις στο διάστημα μιας εβδομάδας.

Όλοι οι έφηβοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Instagram θα λάβουν μια ειδοποίηση “στην κορυφή της ροής τους” που θα τους ειδοποιεί για την αλλαγή στις ρυθμίσεις τους. Στη συνέχεια, οι έφηβοι μπορούν να αλλάξουν αυτήν την προεπιλεγμένη ρύθμιση, αλλά όλοι όσοι χρησιμοποιούν επί του παρόντος “εποπτευόμενους λογαριασμούς” πρέπει να λάβουν την άδεια ενός γονέα για να το κάνουν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.